Skip to content

Çfarë është libido dhe si të rrisim nivelet e saj?

Për çfarë flitet shpesh libido, por cilat janë mënyrat për ta rritur atë më pak shpesh. A ia vlen të provosh ilaçe për libidon në shtëpi, ose ndoshta suplementet ushqimore do të jenë një zgjidhje më e mirë? Shiko se çfarë efektesh mund të presësh.

Çfarë është libido - një grua me një trëndafil

Mungesa e dëshirës për seks si te gratë, ashtu edhe te burrat shpesh ndikon negativisht në shëndetin mendor. Seksi është një pjesë e pandashme e jetës sonë dhe është një element vërtet shumë i rëndësishëm. Prandaj, nëse vërejmë një rënie të libidos edhe në shtëpi – nuk duhet ta nënvlerësojmë atë. Njerëzit priren t’i justifikojnë këto lloj problemesh duke thënë se është për shkak të lodhjes, se kanë probleme në punë, etj. Sigurisht, këto aspekte kanë rëndësi, por nuk mund të mbështetemi te problemi për t’u zgjidhur vetë. Në këtë artikull do të mësoni se çfarë është libido, si të rrisni nivelin e libidos tek gratë dhe burrat dhe ne do t’ju prezantojmë me metoda alternative për të rritur këtë libido.

Çfarë është libidoja dhe pse dëshira për seks zvogëlohet

Libido është një makinë e brendshme seksi. Për çdo person, kjo vlerë do të jetë e ndryshme. Ka njerëz që nuk mund të qëndrojnë disa orë pa seks dhe ka edhe nga ata që mund të jetojnë plotësisht të lirë nga seksi. Ekzagjerimi në një drejtim ose në tjetrin nuk është i përshtatshëm për jetën tonë mendore. Mbani parasysh se niveli i libidos ndryshon vazhdimisht dhe mund të jetë i varur nga shumë faktorë. Ndoshta jo një herë në jetën tënde ka pasur periudha kur dëshira për seks është intensifikuar ndjeshëm, dhe pas disa ditësh udhëtimi seksual ndaloi. Një fenomen i tillë quhet luhatje në nivelin e libidos dhe është një gjë krejtësisht e natyrshme. Arsyet për ndryshime të tilla mund të jenë shumë, p.sh. stresi, lodhja, depresioni, etj. Ju mund të lexoni më shumë rreth arsyeve të uljes së libidos më vonë në artikull.

Çfarë shkakton pakësimin e libidos?

Zvogëlimi i aktivitetit seksual, i cili është pasojë e uljes së libidos, mund të ketë shumë shkaqe. Më të zakonshmet përfshijnë:

  • Sëmundje të tilla si depresioni, diabeti, kanceri dhe problemet e prostatës
  • Çrregullime hormonale si: nivele të larta të prolaktinës, hipertiroidizëm, hipotiroidizëm, nivele të pamjaftueshme të testosteronit, mungesë estrogjeni
  • Marrja e ilaqet kundër depresionit
  • Përdorimi i stimuluesve
  • Probleme emocionale
  • Stresi dhe lodhja

Si të rrisim nivelin e libidos?

Gjithmonë duke zgjidhur problemin e uljes së libidos, duhet të filloni me një analizë të përpiktë të asaj që mund të ketë qenë arsyeja kryesore. Shpesh mund të dalë se mjafton të kufizosh stresin ose dietën e duhur. Mund të jetë, gjithashtu, që përmirësimi i nxitjes sonë seksuale do të na kushtojë shumë sakrifica dhe do të jetë një periudhë e gjatë. Gjithçka varet nga predispozitat individuale dhe sfondi i problemit. Ia vlen të shqyrtojmë me kujdes se si reagon trupi ynë ndaj situatave, zakoneve dhe aktiviteteve të përditshme. Ndoshta ka diçka që ka një ndikim veçanërisht negativ në shëndetin tonë. Mund të jetë edhe kafe e zakonshme. Në sipërfaqe duket se konsumimi i kafesë është diçka krejtësisht normale dhe as që e marrim parasysh, ndërkohë që konsumimi i tepërt i kafesë në sasi të mëdha thjesht mund të shqetësojë punën e trupit. Prandaj, para së gjithash, le të vëzhgojmë trupin tuaj dhe të bëjmë ndryshime të buta, të tilla si një dietë e duhur, më shumë ushtrime në ajër të pastër, duke shmangur stresin. Pastaj mund të provojmë metoda që zakonisht përdoren si feromone, ahrodizi ose pilula libido si: VigraFast.

Rritja e libidos në shtëpi

Ka shumë metoda dhe aktivitete të ndryshme që mund t’i futim në jetën tonë, të cilat mund të kenë një efekt pozitiv në një dëshirë më të madhe për seks. Aktiviteti më i thjeshtë për të filluar është thjesht gjumi dhe pushimi i duhur. Një zgjidhje e shkëlqyer është edhe futja e aktiviteteve fizike shtesë dhe e një diete të pasuruar. Për shembull, mund ta shtojmë selinonë në dietën tonë të përditshme. Ajo është një stimulues shumë efektive seksuale dhe në përbërjen e saj përmban sasi të konsiderueshme të androsterone – hormon seksual mashkull. Megjithatë, kjo është një zgjidhje më shumë për burrat sesa për gratë. Ky hormon sekretohet me djersë dhe ndikon intensivisht në subkoshencë (fenomonë).

Hapi tjetër duhet të jetë të heqim dorë nga stimulantët. Pirja e cigareve dhe konsumimi i alkoolit ndikojnë negativisht në rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale. Përveç kësaj, era e këtyre stimulantëve mund të jetë e pakëndshme për partnerin. Gjithashtu, duhet të futim më shumë aktivitete në jetën tonë së bashku me partnerin. Kjo do t’ju lejojë të forconi ndjeshëm marrëdhëniet, të cilat do të kenë një efekt pozitiv në nivelin e libidos. Disponimi i duhur në dhomën e gjumit, veshjet joshëse dhe muzika e këndshme – këto janë gjithashtu elemente që nuk mund të harrohen. Në këtë pikë, është gjithashtu e nevojshme për të përmendur përdorimin e feromones natyrore dhe ahrodisiacs. Ato janë përdorur për shekuj me rradhë dhe avantazhi i tyre i madh është se nuk kërkojnë shumë përpjekje nga ne dhe mund të përmirësojnë ndjeshëm jetën seksuale. Mund të lexoni për feromonët që duhet të zgjidhni dhe për cilët janë të përshtatshëm në pjesën tjetër të artikullit.

Zvogëlim i libido - feromoneve

Si të rrisni libidon tek meshkujt?

Libido ndikohet nga shumë faktorë. Ato ndryshojnë në varësi të gjinisë sonë. Pra, çfarë mund të jetë e efektshme për burrat? Sigurisht, duhet të filloni me aktivitete të përditshme që tashmë janë përshkruar, si pushimi i mjaftueshëm, aktiviteti fizik dhe dieta. Në fazën tjetër, mund të arrijmë për tableta të mëdha. Kjo do të na lejojë të efektshme në mënyrë të konsiderueshme veprimet tona dhe duhet të ndikojë në mënyrë efektive në problemin e libido reduktuar. Përveç kësaj, mund të përdorim edhe feromonët e përmendur më parë për burra si: Désir Éternel Homme. Ia vlen t’i kushtojmë vëmendje edhe afsheve natyrore. Ato mund të jenë, për shembull, ushqime deti.

Libido në gratë – si për të rritur atë?

Problemi me makinën e seksit zakonisht ka një sfond pak më të ndryshëm te gratë sesa te burrat. Femrat janë më të buta, kanë nevojë për më shumë pasion, atmosfera është shumë e rëndësishme për to. Këtu duhet të fillojmë punën për përmirësimin e libidos femërore. Ia vlen të futësh në dhomën e gjumit lloj-lloj pajisjesh, veshje joshëse dhe të provosh “shije seksi” të reja. Rutina nuk është e mirë në seks, prandaj duhet të përpiqemi vazhdimisht të mos kufizohemi vetëm me lidhjet seksuale që i bëjmë nga zakoni dhe nuk kënaqemi prej tyre. Libidoja e ulët mund të jetë edhe pasojë e faktit se ne nuk e ndiejmë interesin e partnerit për personin tonë. Ndoshta ia vlen t’i shtosh diçka më emocionuese dhe të çmendur aktivitetit seksual? Mund t’ia vlejë edhe përdorimi i feromoneve Désir Éternel Femme për gratë. Kjo do të ketë një efekt pozitiv në libido e partnerit tuaj, e cila do të ketë një ndikim pozitiv në shtytjen tuaj seksuale.

Libido rritur – si për të trajtuar atë?

Diskutuam mënyrat për të rritur nivelin e libidos dhe çfarë efekti ka ajo në përfshirjen në aktivitetin seksual. Çfarë nëse problemi është shumë i lartë libido? Në fillim të artikullit, përmendëm se libidoja duhet mbajtur në nivelin e duhur dhe nuk mund të jetë as shumë e ulët, as tepër e lartë. Si ta përballojmë rritjen e libidit? Nëse je i ri, hormonet e tua gumëzhijnë dhe është normale që dëshira për seks të rritet ndjeshëm. Megjithatë, nëse kjo fazë është tashmë pas jush, ndërsa udhëtimi seksual është shumë më i lartë se optimali dhe ndikon negativisht në funksionimin tuaj, atëherë për fat të keq do të jetë e nevojshme të vizitoni një specialist. Ne nuk rekomandojmë përdorimin e ndonjë kure shtëpie, pasi është thjesht e rrezikshme. Rritja e libidos mund të jetë rezultat i sëmundjeve që ndikojnë në ndryshimet në ekuilibrin hormonal dhe funksionimin e trurit. Prandaj, duhet të konsultoheni me një mjek që të shqyrtoni me kujdes shkakun e problemit.