Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Røykeres rynker rundt munnen – hvordan bli kvitt dem effektivt?

Røykeres rynker rundt munnen – hvordan bli kvitt dem effektivt?

Røykeres rynker er den vanligste typen aldringsprosess hos røykere. Huden rundt munnen blir løs, noe som fører til slapphet og noe forvrengning i ansiktet. Hvor dukker de opp, hva kjennetegnes de av og hvordan bli kvitt dem? Du vil lære om det i artikkelen vår.

Zmarszczki palacza

Hva er røykelinjer? Hvor og hvorfor er de skapt?

Smoker’s lines er linjene som dannes i munnvikene, mellom nese og munn, og på overleppen. De oppstår som et resultat av gjentatt eksponering for sigarettrøyk, noe som forårsaker tynning og tap av elastisitet i huden. Røyking skader huden, ødelegger kollagen og hyaluronsyre – naturlige stoffer som gir huden styrke og volum. Når du er ung, produserer kroppen din naturlig nytt kollagen for å erstatte kollagenet som går tapt når huden din eldes. Røyking forstyrrer imidlertid denne prosessen, og akselererer nedbrytningen av kollagen.

I tillegg trekker røyking sammen blodårene og reduserer blodtilførselen til huden. Redusert blodstrøm gjør at mindre oksygen når cellene, noe som igjen påvirker mengden kollagen kroppen kan produsere. Resultatet er for tidlig aldring av ansiktet: røykerynker er et vanlig kjennetegn på langvarig avhengighet.

Hvordan bli kvitt røykers rynker?

Fjerning av røykerrynker kan oppnås ved hjelp av en rekke metoder. Alt avhenger av individuelle preferanser og budsjettet vi har til rådighet. Nedenfor presenterer vi estetiske medisinske behandlinger, hjemmemetoder og andre behandlinger for fjerning av rynker fra munnområdet, som vi kan utføre individuelt.

Hjemmemedisiner for røykerrynker

Sitronsaft

Sitroner inneholder vitamin C, som bidrar til å øke produksjonen av kollagen i kroppen, og dermed bekjempe aldringstegn som fine linjer og rynker. Alt du trenger å gjøre er å presse ut litt juice og bruke en bomullsdott til å gni den inn i ansiktshuden der rynkene vises.

Agurkskiver

Agurker inneholder silika, som bekjemper frie radikaler og stimulerer kollagenproduksjonen. Legg de skivede agurkskivene på ansiktet ditt og la stå i noen minutter.

Grønn teposer

Grønn te inneholder katekiner som bekjemper frie radikaler og reduserer betennelse. Brygg to teposer med grønn te i kokende vann og la den avkjøles helt, og påfør deretter ansiktet i ca. 10 minutter.

De mest effektive behandlingene for røykers rynker

Zmarszczki palacza wokół ust

Mesoterapi med nål

Å fjerne røykerynker med nålemesoterapi er en teknikk som går ut på å stikke hull i huden med en veldig tynn nål og deretter injisere stoffer som påvirker kvaliteten på huden.

Behandlinger med bruk av hyaluronsyre

Hyaluronsyre, en annen populær ingrediens i anti-aldringsbehandlinger, brukes til å fylle ansiktsrynker; det virker ved å stimulere produksjonen av fibroblaster og dannelsen av kollagen i huden.

laserbehandlinger

Lasere kan brukes til å forynge og jevne ut hud skadet av ultrafiolette stråler, og for å stimulere kollagenproduksjonen hos eldre hudtyper.

Botox

Botox er en injeksjon av botulinumtoksin i huden, som hemmer utskillelsen av acetylkolin. Dette immobiliserer delvis visse deler av huden, og jevner dermed ut rynker og forhindrer dannelsen av nye.

Hvilken kosmetikk og kosttilskudd for røykerrynker?

Når du velger kosmetikk for din daglige pleie, se etter de som inneholder følgende ingredienser:

Vitamin C

Vitamin C er en kraftig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler og beskytter huden mot virkningene av aldring. Det stimulerer også produksjonen av kollagen i huden, reduserer betennelser og hudpigmentering.

Vitamin E

Vitamin E er viktig for sunn hud og hår, da det bidrar til å forbedre sirkulasjonen, forhindre for tidlig aldring og dannelse av rynker. Den har anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar til å redusere rødhet og hevelse etter eksponering for sollys.

Sink

Sink er et essensielt mineral for kroppen vår, da det bidrar til å bekjempe frie radikaler i kroppen. Det er også viktig for å opprettholde integriteten til cellemembraner og stabilisere proteiner.

Retinol

Retinol virker ved å øke cellulær omsetning, som fjerner døde hudceller og stimulerer kollagenproduksjonen.

Som et supplement til pleien og å gi kroppen de nødvendige næringsstoffene, oppfordrer vi til bruk av kosttilskudd som har antialdrings- og fuktighetsgivende egenskaper, som:

  • Collagenics
  • Premium Collagen 5000
  • Collagen Select 

Øvelser for å redusere røykers rynker

  1. Klem på leppene som om du vil plystre eller blåse ut et lys (uten luft). Hold i fem sekunder, slipp i fem sekunder og gjenta 10 ganger. Denne øvelsen hjelper til med å forhindre hengende lepper og oppmuntrer leppemusklene til å stramme seg tett rundt tannkjøttet og tennene, og forhindrer dannelsen av rynker rundt munnen.
  2. Press tungen mot munnbunnen, hold leppene lukket så tett som mulig i 5 sekunder, og slipp deretter i 5 sekunder. Gjenta denne øvelsen flere ganger til du kjenner en brennende følelse i munnmusklene. Denne øvelsen styrker kinnmusklene, noe som forhindrer hengende kinn og rynker rundt øynene og på pannen forårsaket av å holde sigaretter mellom leppene og puste dypt gjennom neseborene.

Rynkeflekker

Rynkeflekker for røykere er små klebende plaster som du legger på munnen når du sover om natten eller hviler på dagen. De virker ved å forhindre ytterligere skade på hudceller fra røyking og eksponering for solen, noe som betyr at de kan bidra til å redusere eller forhindre synlige tegn på aldring av huden som fine linjer og rynker forårsaket av disse faktorene.