Skip to content

Hvordan bli kvitt rynker under øynene – effektive måter

Rynker under øynene er noe alle har, men ikke alle vet hvordan de skal håndtere dem. Se hva de skyldes og hva de er preget av. Hvilke metoder er verdt å bruke og hva er riktig pleieprosess? Du vil lære om alt dette i artikkelen vår.

Zmarszczki pod oczami

Hva er og årsakene til rynker under øynene

Rynkene under øynene er linjer som vises på hver side av nesen og strekker seg mot tinningene. Årsaken deres er vanligvis løs hud rundt ansiktet, som vanligvis er et resultat av aldring og solskader. Det kan også være forårsaket av overdreven ansiktsuttrykk og ansiktsuttrykk. Huden i dette området er ganske tynn sammenlignet med andre deler av kroppen, så den rynker lett når det ikke er nok kollagen til å støtte den.

Hvordan er huden rundt øynene strukturert?

Huden rundt øynene er strukturert på samme måte som resten av ansiktet. Den har imidlertid noen unike egenskaper som gjør den mer delikat enn andre deler av ansiktet. Den er tynn og følsom på grunn av mangel på subkutant fett. Mangel på fett betyr at det ikke er nok vev til å beskytte mot skade.

Huden består av 3 lag:

Epidermis – Dette er det ytterste laget der det er mange celler som hele tiden fjernes og erstattes av nye.

Dermis – Dette laget inneholder kollagen og elastinfibre som gir huden styrke og elastisitet. Dermis inneholder også svettekjertler, hårsekker, fettkjertler og blodårer.

Subkutant vev – dette er fettlaget under dermis. Den hjelper til med å opprettholde en konstant kroppstemperatur, gir demping av bein og organer, lagrer energireserver, isolerer mot tap eller gevinst av varme fra eksterne kilder (f.eks. sollys), og beskytter indre organer mot skade eller skade forårsaket av ytre krefter som fall. eller slag mot kroppen.

Hvordan ta vare på huden rundt øynene?

Huden rundt øynene er sart og sårbar for gravitasjon, sollys og livsstilsfaktorer som stress, tretthet og dårlig ernæring. Det er viktig å ta vare på dette området ordentlig. I tillegg til de generelle reglene for hudpleie, vær oppmerksom på disse aspektene også:

  1. Drikk mye vann og spis et balansert kosthold.
  2. Bruk solkrem hver dag.
  3. Ikke røyk sigaretter og avstå fra alle sentralstimulerende midler som alkohol
  4. Ikke bruk andre skadelige kjemikalier i ansiktet ditt.
  5. Unngå å gni øynene
  6. Hvis mulig, unngå å bruke mørk eyeliner og mascara hver dag.

Hvordan bli kvitt rynker under øynene?

Domowe sposoby na zmarszczki pod oczami

Hjemmemedisin for rynker under øynene

Agurk maske

Agurkens kjølende egenskaper beroliger trøtte øyne og reduserer hevelser. Plasser agurkskiver på de lukkede øyelokkene i 10 minutter for å redusere mørke ringer under øynene.

Rosevann tonic

Rosevann har anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar til å lindre rødhet rundt øynene. Det hjelper også med å strake huden uten å tørke den ut. For best resultat, dypp bomullspads i rosevann og påfør dem på de lukkede øyelokkene dine i ca. 10 minutter hver dag før du legger deg.

Aloe gel

Aloe vera gel er en utmerket fuktighetskrem for å redusere fine linjer og rynker rundt øynene. Det kan også bidra til å helbrede solbrenthet og fjerne døde hudceller fra ansiktet.

Kokosolje

Kokosolje inneholder antioksidanter som bidrar til å bekjempe frie radikaler som er ansvarlige for aldring av huden. Den inneholder også laurinsyre med anti-inflammatoriske egenskaper for å lindre irritert hud og forhindre ytterligere skade. Hvis du har sensitiv hud, gjør en lapptest før du påfører kokosnøttolje direkte i ansiktet.

Sitronsaft

Sitronsaft inneholder vitamin C, som bidrar til å fjerne døde celler fra ansiktet og gjøre det slankere ved å øke produksjonen av kollagen i hudcellene. I tillegg har sitronsaft også antiseptiske egenskaper som hjelper til med å behandle akne rundt øynene samt redusere mørke ringer under øynene.

Hva med rynker under øynene – behandlinger

Behandlinger basert på hyaluronsyre

Hyaluronsyreinjeksjoner er veldig populære blant folk som leter etter et alternativ til Botox eller fillers. Hyaluronsyre er et naturlig stoff som produseres av kroppen vår for å fukte og smøre huden. Når vi blir eldre, produserer kroppen mindre av dette stoffet, noe som kan forårsake rynker og slapp hud. Hyaluronsyreinjeksjoner sprøytes inn i muskelvevet rett under hudens overflate slik at de kan fylle det området og jevne ut fine linjer eller rynker.

BTX rynkereduksjon

Reduksjon av rynker med Botox er en veldig populær metode for å behandle rynker under øynene. Området under øynene er veldig delikat, og Botox kan bidra til å fjerne fine linjer og rynker for et jevnere, yngre utseende.

Botox er et renset protein som virker ved å slappe av ansiktsmusklene. Når det injiseres i en muskel, blokkerer det nervesignalene som får rynker og linjer til å dannes.

Aminosyreerstatningsterapi

Aminosyreerstatningsterapi er en behandling for rynker under øynene som bruker en kombinasjon av aminosyrer, vitaminer og mineraler for å forynge huden. Den kan brukes sammen med andre behandlinger som Botox eller hudfyllstoffer.

Hvordan fungerer det?

Aminosyrer er byggesteinene i kollagen og elastin som gir huden elastisitet og styrke. Å erstatte disse aminosyrene kan bidra til å gjenoppbygge skadede områder under øynene, slik at de ser jevnere og sunnere ut.

Hva kan jeg forvente?

Prosedyren er smertefri og tar ca. 20 minutter. Du vil føle en liten prikking, men ikke noe mer. Etter behandlingen kan huden være litt rød, men dette vil forsvinne i løpet av cirka en time.

Mesoterapi med nål

Denne prosedyren innebærer å injisere små mengder væske i bestemte områder av ansiktet. Denne væsken inneholder vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som bidrar til å forbedre hudens tekstur og elastisitet.

Fordeler med å bruke nål mesoterapi:

Det forbedrer kollagenproduksjonen og elastininnholdet i huden. Fukter skadede hudceller ved å øke deres evne til å holde på fuktighet fra det ytre miljøet eller det fuktighetspreparat som påføres dem.

Krem mot rynker under øynene

Krem na zmarszczki pod oczami

Krem for rynker under øynene skal være et multitasking-produkt som vil håndtere alle tegn på aldring av huden. Den må inneholde nevropeptider, peptider og antioksidanter.

Nevropeptider og peptider er avgjørende for å holde huden fast og elastisk. Disse ingrediensene stimulerer produksjonen av kollagen, noe som fører til oppstramming av huden og reduserer rynker.

Antioksidanter er i stand til å nøytralisere frie radikaler og hindre dem i å skade kroppens friske celler. Frie radikaler er kjent for å forårsake oksidativt stress i kroppen vår, noe som fører til for tidlig aldring av huden.

I tillegg er det også verdt å ta hensyn til en ingrediens som Retinol. Det er et derivat av vitamin A som stimulerer produksjonen av kollagen i huden. Den har også anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar til å redusere rødhet og irritasjon. Brukes ofte til å behandle akne og redusere hudpigmentering.

På dette tidspunktet bør det også understrekes at riktig pleie bør støttes av kosttilskudd som gir næring og støtter huden vår på en omfattende måte fra innsiden til ved å fukte og hemme tegn på aldring av huden. Eksempler på slike kosttilskudd er:

  • Collagenics
  • Premium Collagen 5000
  • Collagen Select 

Etterligner rynker under øynene

Disse rynkene er forårsaket av gjentatte ansiktsuttrykk som smil og rynker, men også av genetiske årsaker og aldring av huden. Metodene for å fjerne dem er de samme som for andre typer rynker. I tillegg kan vi bruke ansiktsmassasje.

Rynker under øynene i ung alder

Hva med rynker under øynene – 30 år?

Hvis du er en ung person under 30 år, anbefaler vi at du begynner å pleie huden rundt øynene med et riktig balansert kosthold, sørger for tilstrekkelig nivå av fuktighet til huden, ekstra fysisk aktivitet og bruker delikate kremer og kosttilskudd som gir næring. huden.

Rynker under øynene til en 40 år gammel jente

Personer over 40 bør tenke på å bruke mer avanserte antirynke- og antialdringskremer. Hvis hudens utseende ikke er tilfredsstillende, kan vi vurdere foryngende behandlinger. En flott løsning kan også være bruk av ansiktsmasker som kan lages individuelt med naturlige ingredienser.

Rynker under øynene til en 50 år gammel jente

I denne alderen kan hudens fasthet og elastisitet være i en litt dårligere tilstand. Det er verdt å følge de generelle reglene for omsorg, men i tillegg er det verdt å vurdere å fjerne rynker rundt øynene med mer radikale metoder. Estetisk medisin kommer til unnsetning, men vi foreslår å starte med litt mer delikate metoder, det vil si kosmetiske behandlinger.