Skip to content
Faqja kryesore » Blog » Bukuria » Botox në ballë – çfarë përfshin trajtimi dhe cilat janë rezultatet?

Botox në ballë – çfarë përfshin trajtimi dhe cilat janë rezultatet?

Botoks në ballë

Çfarë është trajtimi i Botoksit?

Trajtimi i botoksit, i njohur gjithashtu si tipi A i injektimit të toksinës botulinum, është një proces që përdor një formë të purifikuar të neurotoksinës botulinum për të ndryshuar përkohësisht pamjen e rrudhave dhe vijave të fytyrës në fytyrë. Neurotoksina punon duke bllokuar impulset nervore në muskujt e injektuar, gjë që pengon aktivitetin e tyre.

Ku mund të përdoret Botox?

 • pjesa e sipërme e fytyrës, që është: rrudha e luanit, balli, këmbët e korbave
 • nën sy
 • muskul rrethor i syrit, qepallat e sipërme për të “zmadhuar” syrin
 • rrudhat e lepurit në anën e hundës
 • qoshet e gojës, për të ngritur
 • muskul mjekrës
 • buzën e sipërme, të ashtuquajturat rrudhat e duhanpirësit, mund të shkaktojnë vështirësi në pirjen me anë të kashtës ose fishkëllimave
 • rrudhat në qepallat e poshtme të syrit
 • rrudha në qafë
 • për të ngritur qepallat e qerpjes

Botox në ballë kur efektet

Ky është një trajtim ad hoc dhe efektet janë të menjëhershme.

Botoks për ballin - trajtim

Sa kohë zgjasin efektet e Botoksit?

Efekti i Botox zgjat nga 4 deri në 6 muaj, në varësi të dozës së përdorur dhe aktivitetit nën ndikimin e Botox. Pas kësaj kohe, lëkura do të fillojë të humbasë përsëri vendosmërinë dhe elasticitetin e saj, dhe efektet e Botox do të pushojnë së ndieri.

Kohëzgjatja e efekteve mund të ndikohet edhe nga sasia e Botoksit të administruar. Në rastin e injektimit të një sasie shumë të vogël të përgatitjes, p.sh. 0.1 ml ose 1 njësi për zonë në sesion, efektet janë zakonisht subtile. Nëse ju injektoni më shumë nga përgatitja, p.sh. 1 ml ose 10 njësi për zonë në sesion, rezultatet janë më të dukshme dhe mund të zgjasin më shumë.

Ne gjithashtu mund të mbështesim veprimin e Botox duke përdorur shtesa dietike që ndihmojnë në frenimin e shenjave të plakjes së lëkurës, hidratimin e trupit nga brenda dhe sigurimin e tij me ushqyes thelbësorë. Shembuj të shtesave:

 • Collagenics
 • Premium Collagen 5000
 • Collagen Select

Çfarë ndodh pasi Botox nuk lejohet të bëjë?

Pas Botoksit, nuk lejohet:

 • Mos e fërko ballin ose masazhin
 • Mos apliko makijazh
 • Mos përdor kremra
 • Mos u përfshi në aktivitet fizik
 • Shmangni ekspozimin ndaj rrezeve të diellit ose solariumit.
 • Shmangni temperaturat ekstreme (të nxehta ose të ftohta).
 • Shmangni djersitjen e tepërt dhe mos qëndroni në vende të lagështa

Efekte anësore të ballit të Botoxit

Efektet anësore që mund të ndodhin pas injeksionit të botoksit:

 • Skuqje, ënjtje ose mavijosje në vendin e injektimit
 • Dhimbje dhe mpirje e fytyrës në zonën e ballit
 • Qepallat e qepallat
 • Nausea
 • Dhimbje koke

Botox për ballin – contraindications

 • shtatzënia dhe ushqyerja me gji
 • sëmundjet e sistemit kardiovaskular
 • alergji ndaj albuminës njerëzore
 • sëmundjet kronike autoimune
 • duke marrë analgjeza, antipyretikë
 • duke marrë antibiotikë aminoglycoside
 • sëmundjet e pllakës muskulore
 • marrja e ilaçeve që rregullojnë rrahjet e zemrës
 • Sëmundjet e sistemit nervor

Sa kushton Botox në ballë?

Çmimi i procedurës është shumë i ndryshëm dhe varet nga cilësia e shërbimeve të ofruara dhe përvoja e specialistëve që kryejnë këtë procedurë. Megjithatë, mos harro se kur bëhet fjalë për shëndetin, çmimi nuk duhet të jetë një përcaktues. Ju sugjerojmë që të bëni një shqyrtim të plotë të zyrave të mjekësisë estetike dhe, bazuar në informacionin e mbledhur, të zgjidhni vendin e procedurës.

Ptosis – Ballin e rëndë pas Botoksit

Injeksionet e toksinës botulinum, të njohur edhe si Botox, mund të shkaktojnë që vetullat ose qepallat të zbrasin. Neurotoksina mund të shkaktojë një ndjenjë rëndese dhe paaftësie për të lëvizur muskujt në këtë zonë. Është llogaritur se vetëm 5 për qind e pacientëve vuajnë nga kjo gjendje, por numri i rasteve të rënda duket se po rritet me rritjen e kërkesës për toksinë botulinum dhe vërshimin e ofertave të lira për pacientët.