Skip to content

Tannbleking med natron – enkle og naturlige måter

Å ta vare på tennene og daglig munnhygiene er den absolutte grunnen for å ha et vakkert, snøhvitt smil. Er det verdt å legge til naturlige metoder i pleierutinen, som å bleke tennene med natron? Du kan bli overrasket over hvor gode resultater du kan oppnå med hjemmemedisiner, uten mye innsats, og i tillegg uten økonomisk innsats!

Wybielanie zębów sodą

Hvordan bleke tennene med natron?

Bakepulver er en vanlig husholdningsartikkel som kan brukes til mange formål. En av dem er tannbleking. Du kan bruke den ved å blande med andre ingredienser som sitronsaft eller hydrogenperoksid, eller du kan bare bruke den på egen hånd. Du bør imidlertid være forsiktig og bruke den som anbefalt, fordi for mye og høy konsentrasjon av brus kan forårsake irritasjon hos noen.

Tannbleking med natron – effekter

Resultatene av å bruke denne metoden vil være synlige etter første bruk, så det er ikke nødvendig å vente i flere uker. Ikke bare vil det gi deg et vakkert smil, det vil også fjerne kaffe, te og andre flekker som kan sette flekker på tennene dine. Fordeler med denne metoden:

  • Fjerner kaffe-, te-, vin- og tobakksflekker
  • Gjør tennene hvitere
  • Holder tennene rene og sunne ved å fjerne oppbygd plakk
  • Frisker opp pusten
  • Fjerner bakterier

Er det skadelig å bleke tenner med natron? Skader natron tennene mine?

Det korte svaret er ja, i noen tilfeller kan brus være skadelig. Det lange svaret er, hvis du er en sunn person som pusser tennene regelmessig og du ikke går over med for mye natron, vil det ikke ha noen bivirkninger. Men hvis du har dårlig munnhygiene eller lider av medisinske tilstander som diabetes, tannkjøttbetennelse eller osteoporose, medfører bleking av tennene med natron en risiko for å utvikle tannråte og erosjon.

Brus inneholder fosforsyre, som kan erodere tannemaljen når den konsumeres regelmessig og i større mengder. Jo høyere konsentrasjon og mengde natron, jo mer slites emaljen – noe som gjør tennene dine mer utsatt for hull. I tillegg til denne metoden for bleking, er det også verdt å bruke et blekesett eller strips: «Whitify» eller «Whitify Strips».

Hjemme tannbleking – Hvordan pusse tennene med natron?

Hvis du vil nyte et snøhvitt smil og opprettholde sunne, vakre tenner og gjenopprette deres tidligere glans – trenger du ikke bruke dyre blekemidler. Du kan bleke tennene hjemme med ren brus og hverdagsprodukter som du sannsynligvis har hjemme.

Tannbleking med brus og sitron

Det er nok å ta 1-2 sitroner og presse saften i et glass vann. Tilsett 2 ts natron og rør til den er helt oppløst. Denne blandingen helles best i en forseglet beholder eller flaske slik at vi kan bruke den hver dag og ikke mister egenskapene. Skyll munnen med denne blandingen i ca. 2-3 minutter, og børst deretter tennene grundig.

Tannbleking med brus og aluminiumsfolie

For å bleke tennene kan du bruke den kjemiske reaksjonen mellom natron og aluminiumsfolie.

Natron reagerer med tannemaljen for å frigjøre hydrogenperoksid, som er et naturlig blekemiddel. Aluminiumsfolien fungerer som en barriere for å beskytte tannkjøttet mot en sterk kjemisk reaksjon.

Strimlene av aluminiumsfolie blir deretter kuttet og formet for å danne en form for tennene. Lengden på stripene vil avhenge av antall tenner du bleker. Vi bretter strimlene i to slik at de sitter godt. Etter å ha ventet 15 minutter, børst tennene grundig.

Pusser tennene med natron og hydrogenperoksid

Kombinasjonen av natron og hydrogenperoksid har vært brukt i mange år som et naturlig tannkremalternativ da det bidrar til å holde tennene rene samtidig som den dreper bakterier i munnen som bidrar til dårlig ånde. For å bruke denne metoden, bland en teskje natron med en halv teskje hydrogenperoksid i en kopp eller et glass vann. Så er det bare å legge blandingen på børsten og begynne å pusse tennene. Hvis du har sensitive tenner, kan du børste dem kortere eller fortynne løsningen med mer vann.

Tannbleking med brus og kokosolje

I en bolle blander du 1/2 ss natron med 1 ss kokosolje. Påfør denne blandingen på tennene ved å gni lett med fingrene i ca. 2-3 minutter. Etter å ha gjort dette, skyll munnen med lunkent vann og sørg for at all natron er skylt ut. Til slutt, børst tennene grundig med tannkrem og tanntråd regelmessig for å opprettholde gode munnhygienevaner og oppnå et vakkert hvitt smil.