Skip to content

Ingefær for vekttap – egenskaper, oppskrifter og praktiske råd

Ingefær er et krydder som ikke bare smaker godt, men som også har slankende egenskaper. Å spise det regelmessig kan hjelpe deg å gå ned i vekt og forbedre ditt velvære. I denne artikkelen foreslår vi noen ingefærdrikker og aksjer som kan hjelpe deg med dette. Du vil også lære hvorfor det er en av de mest verdsatte plantene av leger og ernæringsfysiologer.

Imbir na odchudzanie

Ingefær – Slankende egenskaper

Historien om ingefær som en medisinsk urt går tilbake tusenvis av år. Det har blitt brukt til å behandle lidelser og sykdommer som forkjølelse, hoste, magesmerter, leddgikt, fordøyelsesbesvær, lunger, hjerteproblemer og mer. Den har også anti-inflammatoriske, antivirale og antibakterielle egenskaper.

Ingefær inneholder også et enzym som regulerer stoffskiftet. Dette betyr at det kan fremskynde nedbrytningen av karbohydrater. Som et resultat forbrenner kroppen mer fett. Som en kuriositet kan det legges til at den nesten ikke inneholder kalorier, så den legges ofte til oppskrifter og kostholdsretter. Ingefærrot har en termogen effekt på kroppen, det vil si at den kan øke kroppstemperaturen noe, og dermed øke stoffskiftet. Dette kan føre til en raskere vekttapsprosess. Når det kommer til slanking, er en annen fordel med krydderet at det veldig effektivt undertrykker appetitten, takket være dette vil vi unngå problemet med snacking. I tillegg har ingefær en positiv effekt på tarmbakterier som er svært viktige i fordøyelsessystemet og deres riktige funksjon er avgjørende for vekttap. Som komplement til ingefærens fantastiske egenskaper er fiberen som finnes i planten, som binder seg til fett i fordøyelsessystemet og skyller dem ut med avføringen.

Ingefærvann for vekttap – er det effektivt?

Ingefærdrikk senker dårlig kolesterol og senker blodsukkeret. I tillegg har ingefærvann anti-inflammatoriske, anti-kolesterol og vanndrivende effekter. Det bidrar til å forbedre fordøyelsen og stimulerer metabolske prosesser. Ved å bruke det regelmessig kan du forbedre helsen din, styrke immuniteten og miste unødvendige kilo.

Tilberedningen av denne drinken er veldig enkel: bare riv litt fersk ingefærrot eller skjær den i tynne skiver og hell kokende vann over den. Du kan også tilsette sitronsaft, honning eller andre ingredienser (som kanel). Husk imidlertid at effektiviteten til ingefærvann i slanking avhenger av konsentrasjonen. Derfor, hvis du vil kvitte deg med ekstra kilo raskt, bør du konsumere denne drinken strengt tatt i henhold til oppskriften: 1 spiseskje revet ingefærrot per 1 kopp kokende vann.

Bunnlinjen: Regelmessig inntak av ingefær hjelper til med å holde kroppen i optimal form. I tillegg støtter det vekttap, fordi det definitivt akselererer metabolismen, og i tillegg kan helseegenskapene til ingefær effektivt beskytte helsen vår mot den potensielle risikoen for diabetes.

Ingefær for vekttap – en blanding for vekttap med ingefær – oppskrifter

Imbir na odchudzanie

Ingredienser:

 • fersk ingefærrot (ca. 20 g)
 • glass vann
 • sitron
 • honning (valgfritt)

Tilberedningsmetoder: Skrell ingefæren og skjær den i tynne skiver. Ha i et glass, tilsett sitronsaft og vann. Du kan tilsette honning etter ønske – drikken blir da søtere. Drikk regelmessig og nyt fordelene ved vekttap.

Ingredienser:

 • 2 ts revet gurkemeie
 • 1/2 ts revet ingefær
 • Kanel (valgfritt)
 • En klype pepper (valgfritt)
 • Glass vann

Tilberedningsmetoder: Bland ingrediensene, tilsett i kokende vann og kok i ca 15 minutter. Drikk regelmessig – gjerne etter måltider. Infusjonen av gurkemeie og ingefær stimulerer stoffskiftet perfekt, og har også en vanndrivende og rensende effekt på kroppen.

Ingredienser:

 • Et glass vann (200 ml)
 • 30 g ingefær (en skive så tykk som en finger)
 • Saften av en halv sitron
 • En spiseskje honning (20 g

Del ingefæren i terninger og gjør det samme med sitronen. Ha så den hakkede ingefæren i en kjele med kokende vann (200 ml). Kok den i ca 20 minutter, og la den stå i noen minutter. Når infusjonen er avkjølt litt, hell den i et glass, tilsett honning og sitron. Klar!

Ingredienser:

 • 1 glass vann
 • en stripe ingefær ca. 1 cm tykk
 • saften av en halv sitron

Vi kan bruke fersk rot eller tørket ingefær for å tilberede infusjonen. Varm først vannet, og når det er lunkent, tilsett ingefær og ferskpresset sitronsaft. Vi venter på at vannet skal koke. For å intensivere smaken kan vi tilsette en klype kanel. Vi kan drikke drikken både varm og kald.