Skip to content

Lukkede komedoner – Årsaker, behandling, hjemmemedisiner

Blackheads er en form for akne som består av ikke-inflammatoriske lesjoner laget av keratin og talg, hovedsakelig funnet i ansikt, nakke, bryst og rygg. Alvorlighetsgraden av denne tilstanden kan variere og avhenger av mange faktorer. Det er verdt å vite hvordan du skal håndtere denne tilstanden og hva du skal se etter for ikke å forverre symptomene.

Zaskórniki zamknięte

Hva er lukkede hudormer og hvordan dannes de? Årsaker til dannelsen

Lukkede hudormer er mørke, hevede klumper på huden som dannes når den tilstoppede poren utsettes for luft, og oksiderer de naturlige oljene som er fanget inne i den. Den resulterende mørke flekken består av oksidert olje, døde hudceller og bakterier. Noen mennesker er mer utsatt for å utvikle hudormer enn andre – hudormer er vanlig hos personer med fet hud og kan også oppstå fra pubertetsrelaterte hormoner og genetikk.

Klem lukkede hudormer

Å klemme lukkede hudormer kan være fristende, spesielt hvis lyten forårsaker betydelig ubehag. Selv om risikoen for infeksjon er lav, er det fortsatt mulighet for å utvikle en infeksjon dersom huden er skadet. Det kan også forårsake mild til moderat hudirritasjon, som rødhet, hevelse og en brennende følelse. Av disse grunner anbefales det å unngå å klemme hudormer.

Hvis du ikke ønsker å bruke hjelp fra en hudlege eller annen spesialist i estetisk medisin og bestemmer deg for å klemme en lukket hudorm selv, velg et tidspunkt da huden din er mindre følsom. Vi fraråder å gjøre dette umiddelbart etter dusjing eller når huden din er i fare for en allergisk reaksjon. Før du fortsetter med operasjonen, sørg for at du har rengjort og desinfisert hendene på riktig måte. Deretter må du trykke på begge sider av hudormen samtidig for å være sikker på at alt innholdet er fjernet. Unngå å trekke i huden. Skyll området med kaldt vann etterpå for å redusere risikoen for irritasjon.

Dyp lukkede komedoner

Som du vet, er overflaten av huden dekket med talgkjertler, hvis kanaler ender på overflaten av huden. Disse kjertlene skiller ut talg, som impregnerer hårsekkene. Når det gjelder dype hvite eller hudormer, kan ikke talgen nå overflaten av huden fordi det er blokkeringer av et eller annet slag i veien. Denne blokkeringen kan enten være døde hudceller eller et overskudd av keratin (protein). Denne prosessen forårsaker derfor en blokkering under hudens overflate, og hindrer talg i å nå hudens overflate. Dette utløser igjen en inflammatorisk respons rundt stedet som skal beskytte mot infeksjon.

Hvor finnes lukkede hudormer?

Gdzie występują zaskórniki zamknięte?

De kan dukke opp i mange områder av kroppen, men opptrer oftest i områder med mye puss-produserende talgkjertler, som nese og T-sone, og på kinnene og haken. Folk som har fet hud eller har en tendens til å plukke ut hudormer har også større sannsynlighet for å utvikle hudormer, som får bakteriene til å spre seg.

Hudormer lukket på kinnene

De kan være forårsaket av akne vulgaris. Denne typen oppstår når hudens talgkjertler overproduserer talg – noe som er vanlig i ungdomsårene på grunn av hormoner – men kan også være forårsaket av bruk av visse medisiner eller kosmetiske produkter.

Blackheads lukket på pannen

De kan også være forårsaket av tilstoppede porer av kjertlene i denne delen av ansiktet som overproduserer olje- og svettesekret. Hvis du har fet hud, bør du unngå å bruke for mye sminke da det kan gjøre det verre ved å tette porene dine enda mer.

Blackheads lukket på haken

De kan se ut som bittesmå klumper og føles som en hard klump under huden. De kan også vises som små hull. Det er viktig å ikke prøve å presse dem ut da de ikke har hull og overdreven trykk kan skade huden.

Akne og hudormer er lukket

Lukkede hudormer vises hos personer med hudormer. I motsetning til navnet deres, finnes de ikke bare hos tenåringer. De vises også veldig ofte hos voksne. De er en mildere form av sykdommen og tvinger den berørte personen til å endre sine daglige vaner og ta spesielt vare på huden. Blackhead acne krever ikke avansert behandling; det kan håndteres med aktuelle preparater eller kosmetiske prosedyrer.

Blackheads lukket hvordan bli kvitt

Behandling av lukkede komedoner kan gjøres ved hjelp av mange metoder. Hvis hudforandringene ikke er på et avansert stadium, kan vi bruke hjemmemedisiner og alle slags kosttilskudd som vil gi næring til huden og ta vare på dens fuktighet. Vi kan bruke for eksempel:

  • Re:nev Skin
  • Collagenics
  • Collagen Select

Hvis problemet vårt er svært kronisk og symptomene forverres over tid, bør du konsultere en hudlege. Han bør ta en beslutning om hvordan videre behandling skal gis. Han kan for eksempel anbefale bruk av estetiske medisinske behandlinger eller foreskrive reseptbelagte legemidler med mye sterkere effekt.

Hjemmemedisin for lukkede hudormer

Ikke bare estetisk medisin og piller kan hjelpe oss med å eliminere dette problemet. Vi har også produkter og varer som vi kan bruke til daglig hudpleie og rens.

  • Rensing av ansiktet med en børste – Rensebørstene eksfolierer epidermis, fjerner blokkeringen av porene og renser huden i ansiktet dypt for urenheter. I tillegg forbedrer de sirkulasjonen, takket være at de forbereder huden for de neste stadiene av pleie og gjør den bedre absorbere og absorbere kosmetikk. Ikke bruk den hver dag – den er perfekt å bruke omtrent tre ganger i uken. På denne måten vil du ikke skade hudens beskyttende barriere, men vil forbedre tilstanden. Husk å desinfisere og rengjøre den grundig etter bruk.
  • Aktivt karbon – En maske laget av denne ingrediensen kan redusere betennelse betydelig
  • Hjemmelaget peeling – vi kan også utføre en eksfolierende peeling med malt ris og melk. Dette vil fjerne eventuelle ujevnheter.

Lukkede hudormebehandlinger

Kosmetiske behandlinger er den raskeste måten å bli kvitt eventuelle ufullkommenheter. De vil fjerne døde hudceller, redusere talgproduksjonen, fjerne hudormer og fornye huden. De mest populære behandlingene er:

  • Mikrodermabrasjon
  • Laserbehandlinger
  • Kjemisk peeling
  • Oksybrasjon
Zabiegi na zaskórniki zamknięte

Kosmetikk for lukkede hudormer

På grunn av det store antallet faktorer som bidrar til dannelsen av hudormer, er det vanskelig å anbefale en universell krem ​​for fjerning av dem. Noen mottiltak kan imidlertid bidra til å forhindre eller redusere utseendet deres.

Hvordan velge en god krem ​​for lukkede hudormer?

To komponenter spiller en viktig rolle i dannelsen av hudormer: talg og oksygen. Jo mer talg produseres av hudceller og forblir i porene, jo mer sannsynlig vil det bli oksidert. Derfor bør du ikke bruke fet kosmetikk i ansiktet. Det er verdt å investere i spesielle kosmetiske produkter designet for fet hud, som inneholder kjemiske ingredienser som renser porene for talg og døde epidermale celler.

Ichthyol salve

Ichthyol salve virker ved å myke opp keratinet i slimhinnen i porene, noe som forhindrer opphopning av døde celler og andre urenheter. Det har vist seg å være effektivt for å redusere størrelse og fjerne både åpne og lukkede hudormer.

Ichthyol-salve bør påføres de berørte områdene av huden en eller to ganger om dagen til bedring oppnås, noe som vanligvis tar omtrent en uke. Deretter kan bruksfrekvensen reduseres sakte inntil behandlingen er fullstendig stoppet – vanligvis er to eller tre påføringer per uke tilstrekkelig for å opprettholde behandlingen.

Syrer for hudormer lukket

Det finnes mange forskjellige typer syrer som kan brukes til å eksfoliere epidermis, men de vanligste er alfahydroksysyrene (AHA). AHA-er kan forbedre hudens utseende ved å øke hastigheten på celleomsetning og forbedre den generelle teksturen. Denne forbedringen er mest merkbar når du ser på porene dine. AHA-syrer reduserer størrelsen, slik at de ser jevnere og renere ut. I tillegg kan de bidra til å fjerne tette porer, normalisere talgproduksjonen og redusere betennelse. De brukes oftest som ingrediens i produkter mot akne. Vanligvis er disse: Salisylsyre, azelainsyre eller mandelsyre.