Skip to content

Piloxidil | Meninger, pris, sammensetning – væske for hodebunnen – hemming av skallethet

Piloxidil er en spray utviklet på basis av minoxidil, som har som mål å stoppe mannlig hårtap. Hvordan fungerer det og hvilke effekter garanterer det? Eller kanskje du lurer på hva bivirkningene kan være? Finn ut alt om det i vår anmeldelse av dette produktet.

Piloxidil

Flere og flere mennesker, ikke bare eldre, klager over overdreven hårtap. Hår er et veldig viktig element i vårt image, og ingen er fornøyd med denne hendelsen. Både kvinner og menn prøver ulike typer preparater som er laget for å hjelpe dem å få tilbake sin tidligere frodige frisyre. Vi så på en av dem, nemlig en spray som heter Piloxidil.

Et alternativ til reseptbelagte legemidler kan være kosttilskudd som Locerin, Folisin. Det er også verdt å ta en titt på artikkelen vår, som presenterer: Rangering av de beste hårpillene.

Piloxidil – Hva er det og hvordan fungerer det?

Piloxidil na włosy

Piloxidil er en helbredende væske som skal påføres hodebunnen påvirket av overdreven hårtap. Den er tilgjengelig i de fleste stasjonære og nettapoteker uten resept. Det er et medikament hvis aktive stoff er minoxidil, som bekjemper mannlig skallethet. Minoxidil har vist seg å hemme overdreven hårtap og stimulere hårvekst.

Effekten av bruk av preparatet er synlig etter ca. 2 måneders regelmessig bruk i henhold til produsentens anvisninger, dvs. 1 ml to ganger daglig. Etter lang tid kan du se veksten av nytt hår. Full behandling bør vare i ca. 12 måneder. Imidlertid er reaksjonen til kroppen og effekten av bruk forskjellig avhengig av person, noen observerer effektene mye raskere, og det er til og med folk som etter å ha brukt Piloxidil ikke la merke til effektene i det hele tatt.


Piloxidil dosering – hvordan bruke?

Bruken av Piloxidil består i å påføre væsken i hodebunnen. Produktet bør brukes to ganger om dagen på en ren og tørr hodebunn. En enkelt dose er 1 ml væske, dvs. ca. 5 trykk på sprayen. Væsken som påføres hodebunnen bør masseres forsiktig inn i huden med fingertuppene, og etter bruk, vask hendene grundig så snart som mulig.

Etter påføring av preparatet i minimum 4 timer, ikke vask hodebunnen eller bruk en tørketrommel, væsken må absorberes i huden av seg selv, uten hjelp.

Effektene av det aktive stoffet, dvs. minoxidil, er merkbare selv etter 2 måneders bruk. Men hvis vi etter 12 måneder fra start av bruk av preparatet ikke ser tilfredsstillende resultater, bør preparatet avbrytes. Da er det verdt å konsultere en lege og fortelle ham at minoxidil ikke fungerer som den skal i hodebunnen vår. Det kan da være nødvendig å bruke orale kosttilskudd som vil gi oss alle vitaminer og mineraler som er nødvendige for hårvekst fra innsiden.


Piloxidil bivirkninger og kontraindikasjoner – Er det trygt å bruke?

Som alle andre legemidler kan Piloxidil forårsake bivirkninger. Oftest er dette ømfintlige allergier, allergiske reaksjoner, lokal hudirritasjon eller kløe i hodebunnen. Før du bruker Piloxidil, les sammensetningen og pakningsvedlegget for å finne ut om det ikke inneholder ingredienser du er allergisk mot.

De vanligste bivirkningene ved bruk av Piloxidil er:

 • hodepine
 • kløe i hodebunnen, kløe i øynene og området rundt
 • utslett
 • hodebunnsirritasjon
 • reduksjon i blodtrykk
 • kortpustethet
 • hårpigmenteringsforstyrrelser
 • irritasjon og rødhet på påføringsstedet

Piloxidil bør ikke brukes av gravide og ammende mødre. Ved nyheter om graviditet under behandling med preparatet, bør det seponeres umiddelbart. Hvis vi bestemmer oss for å fortsette behandlingen, bør det gjøres først etter fødsel og avvenning av babyen.

Ved bruk av Piloxidil bør ikke andre legemidler påført eksternt i hodebunnen brukes, da dette øker risikoen for irritasjon og bivirkninger.

Piloxidil na łysienie

Hodebunnsmedisin Piloxidil – Forbrukeranmeldelser

Det er veldig enkelt å finne meninger om Piloxidil på Internett. Dette er fordi det er et preparat som er tilgjengelig på markedet i lang tid, i tillegg tilgjengelig uten resept på apotek. Meningene om effektiviteten er svært forskjellige, noen forbrukere erklærer at sprayen hjalp dem, mens en annen gruppe brukere hevder at de ikke har lagt merke til noen positive effekter. Derfor er effekten av dette preparatet en veldig individuell sak og avhenger sannsynligvis også av årsaken til hårtap.

Du kan lese eksempler på anmeldelser nedenfor:

«Piloxidil ble anbefalt av farmasøyten på apoteket da jeg trengte noe for å stoppe hårtapet. Jeg har brukt den i 3 måneder, men jeg skal slutte med behandlingen når jeg er ferdig med pakken, håret mitt faller av på samme måte som før. Jeg skal prøve oralt tilskudd og kanskje det hjelper etterhvert.»

«Jeg har vært under mye stress i det siste og jeg har sett mer og mer hår på børsten min når jeg gre håret. En venn anbefalte meg Piloxidil-sprayen og den fungerte for meg, håret mitt faller av mindre enn før. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, men jeg har lest at det er en veldig individuell sak.»

«Jeg har kjent Piloxidil i årevis, og jeg bruker det fra tid til annen når jeg merker økt hårtap. Etter en tid etter seponering, hender det at problemet kommer tilbake, så jeg går tilbake til å bruke det. Men det hjelper meg alltid når håret mitt faller mer av. Jeg er fornøyd, men jeg skal også prøve å støtte håret fra innsiden, kanskje da får jeg langsiktige resultater.»


Fordeler og ulemper med Piloxidil

Fordeler

 • ganske raskt synlige effekter av bruk av preparatet, i form av hemming av hårtap
 • intensivert hårvekst

Ulemper

 • et stort antall potensielle bivirkninger
 • hyppige allergier og irritasjoner i hodebunnen
 • reagerer med andre stoffer som brukes lokalt i hodebunnen (kortikosteroider, retinoider)
 • reagerer med blodtrykkssenkende preparater og kan forårsake et for høyt blodtrykksfall

Piloxidil – sammensetning – Hva er i væsken?

Det aktive stoffet i Piloxidil er det nevnte minoxidil. Sammensetningen er veldig enkel og er basert på denne ingrediensen.

Minoxidil har en bevist effekt på mannlig skallethet. Det hemmer overdreven hårtap og støtter veksten av nye. Det er en væske som påføres hodebunnen som øker antall hårsekker slik at mer hår kan vokse. Det er best å bruke det i startfasen av skallethet, så snart vi merker symptomene på skallethet.

Den fullstendige sammensetningen av Piloxidil 2%:

2% Minoxidil
Etanol
Propylenglykol
Renset vann


Hvor kan jeg kjøpe og hvor mye koster Piloxidil?

Produkt Piloxidil

Piloxidil hårvekstspray er tilgjengelig uten resept i stasjonære og nettapoteker. Prisen for én pakke som inneholder 60 ml væske varierer avhengig av kjøpssted. Vi har observert at prisen er lavere når det gjelder nettapoteker, men da må du betale for fraktkostnader.


Sammendrag – Er det verdt å bruke Piloxidil?

Piloxidil er et preparat som tar sikte på å hjelpe mot androgenetisk alopecia, det vil si mannlig skallethet. Effekten av å bruke preparatet er vanligvis synlig etter 2 måneders behandling, men som vi nevnte er det en veldig individuell sak. Hvis du er sikker på at du har blitt rammet av mannlig skallethet, er det verdt å prøve, kanskje det vil vise seg å bli en hit. Men hvis du ikke er sikker, er det også verdt å bli kjent med vår rangering av hårvekstprodukter. Kanskje er det nok å supplere kostholdet vårt med vitaminer og mineraler som er essensielle for hårvekst, ved å bruke lettfordøyelige kosttilskudd. I tillegg har slike kosttilskudd en stor effekt på den generelle helsen til kroppen. Det bør huskes at det er mange årsaker til skallethet, og det er ikke noe enkelt middel som vil hjelpe i alle tilfeller. Piloxidil er et legemiddel, så du må bruke det med forsiktighet og i samsvar med produsentens instruksjoner. Ved eventuelle forstyrrende signaler, kontakt en spesialist med pakningen til preparatet. Piloxidil er lett tilgjengelig, prisen er også attraktiv, så hvis du vil bruke den, vil ikke lommen lide, selv om den ikke gir de tiltenkte effektene.