Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Kråkeføtter under øynene – hvordan bli kvitt dem? Behandlinger og hjemmemedisiner

Kråkeføtter under øynene – hvordan bli kvitt dem? Behandlinger og hjemmemedisiner

I dermatologiens verden anses kråketær – de vifteformede rynkene i ytre øyekrok – å være en av de vanskeligste å fjerne. Det er imidlertid noen få triks for å jevne ut rynkene i dette området og gjøre utseendet attraktivt uten urenheter.

Kurze łapki pod oczami

Hva er kråketær i ansiktet og hvordan dannes de?

Kråkeføtter er de små linjene som dannes rundt øynene. De oppstår som et resultat av gjentatte sammentrekninger av orbitalmuskelen, som er ansvarlig for ansiktsuttrykk og å holde øynene lukket. Ansiktet du lager når du smiler er den samme bevegelsen du gjør når du hever øyenbrynene. Når du lukker øynene (f.eks. av smerte), brukes de samme musklene, slik at de blir trette akkurat som alle andre muskler. I tillegg blir huden rundt dem strukket og kollagen slapper av.

Kråketær under øynene – årsaker

 • UV
 • Bruk av feil utvalgt kosmetikk eller mangel på daglig pleie
 • Ubalansert kosthold
 • Bruk av sentralstimulerende midler (alkohol og sigaretter)
 • Overdreven stress
 • Overdreven ansiktsuttrykk og uttrykk
 • Hormonelle endringer
 • Genetisk predisposisjon

Når dukker kråketær opp?

Siden utseendet deres er nært knyttet til alder, forekommer kråketær hovedsakelig hos eldre – 75 % av kvinnene i alderen 35 til 54 år har det, og 96 % av kvinnene over 65 år. Dannelsen deres avhenger også i stor grad av faktorer utenfor din kontroll, som genetikk, kjønn, hudtone, ansiktsuttrykk og ansiktsuttrykk.

Kråketær under øynene i ung alder

Linjer under øynene kan vises raskere hos personer som en gang var overvektige og gikk raskt ned i vekt fordi huden er strammere når det er mer fett til å strekke den. Tilstedeværelsen av akne i ungdomsårene kan også føre til kråketær under øynene på grunn av betennelse og arrdannelse. En annen årsak kan være overdreven ansiktsuttrykk og ansiktsuttrykk.

Kurze łapki

Hva er det på kråketærne under øynene? Hvordan bekjempe kråketær?

Kråkeføtter under øynene hjemmemedisiner

Selv om det er mange hjemmemedisiner for kråkeføtter, kan ikke resultatene sammenlignes med de som kan oppnås ved hjelp av estetisk medisin. Naturlige metoder for å fjerne mimiske rynker bør ikke gjøre oss mye skade, så de kan brukes selv for personer med sensitiv hud. Den enkleste måten er å bruke masker og ansiktskompresser – både ferdige, tilgjengelig i apotek, og de som er tilberedt hjemme basert på svart eller grønn te. Ulike typer oljer og kosttilskudd bør også brukes til øyekonturering.

Personer som sliter med kråketær bør bruke anti-rynke kosmetikk som inneholder retinol, som stimulerer cellene til å fornye seg og bremser aldringsprosessen av huden. Retinol aktiverer huden til å virke, gjør den fastere og mer elastisk, og rynker blir gradvis grunnere og mindre synlige. Det er imidlertid verdt å huske å ikke bruke kosmetikk med retinol i løpet av dagen – sollys har en negativ innvirkning på effektiviteten til dette stoffet, og derfor anbefaler kosmetologer å bruke dem om natten.

Bruken av kosttilskudd, hvis oppgave er å stoppe tegn på aldring av huden og forbedre dens generelle tilstand, gir svært positive effekter:

 • Collagen Select
 • Collagenics
 • Premium Collagen 5000

Kråketær under øynene behandlinger

Botox

Botox er den mest populære skjønnhetsbehandlingen i verden. Den brukes til å jevne ut linjer og rynker i ansiktet, men kan også brukes til å behandle kråketær, som er de plagsomme linjene rundt øynene. Prosedyren tar ca. 15 minutter og er relativt smertefri.

Det første trinnet i å fjerne kråketær med Botox er å identifisere muskelgruppene som forårsaker rynker. Legen vil fornemme hvilke muskler som er aktive når du smiler eller myser øynene og injiserer botox i dem for å lamme dem.

Det kan være en liten hevelse rundt øynene etter injeksjonene, men dette bør forsvinne innen 24 timer. Du vil merke en forbedring i tilstanden til rynkene dine etter tre dager, men de fulle resultatene vil være synlige først etter ca. 10 dager, når effekten av Botox ikke lenger er merkbar.

Hyaluronsyre

For å fjerne kråketær brukes injeksjoner med preparater som inneholder lavt tverrbundet hyaluronsyre. Fordelen med denne behandlingen er at den ikke bare fyller ut og reduserer rynker, men også jevner ut huden og forbedrer dens tilstand. Hyaluronsyre er et molekyl som forekommer naturlig i huden vår og har svært sterke egenskaper til å binde vannmolekyler rundt seg. Dette skyldes de fuktighetsgivende egenskapene til hyaluronsyre, som stimulerer produksjonen av endogent kollagen. Effekten av denne behandlingen varer i omtrent et år.

Fraksjonell laser

Fraksjonert laserbehandling kan brukes til å fjerne kråketær. Prosedyren er rask, enkel og smertefri, og rekonvalesensen er minimal.

En hudlege eller kosmetisk kirurg bruker en liten, håndholdt enhet som leverer mange mikroskopiske søyler av lysenergi til huden. Denne prosessen gjør det mulig for huden å helbrede raskere og mer effektivt enn med konvensjonelle ablasjonslasere. Fraksjonell laserbehandling for kråketær tar ca. 15 minutter og kan utføres poliklinisk.

Dermapen

Injeksjonene gis med en spesiell penn kalt Dermapen. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse og tar ca. 20 minutter. Enheten har over 2000 mikronåler som trenger inn i huden og skaper tynne kanaler der aktive ingredienser når de dypere lagene av kollagen- og elastinfibre. Mikrokanalene som er opprettet på denne måten stimulerer blodsirkulasjonen i området, og forårsaker produksjon av kollagen og syntese av elastin.

Mikro-nål mesoterapi

Micro-needle mesotherapy er en anti-aldringsbehandling som kan hjelpe deg å se yngre og mer energisk ut. Den bruker en spesiell nål for å injisere en blanding av vitaminer, mineraler og andre stoffer i huden. Microneedle mesoterapi er ikke smertefullt, men kan til tider være litt ubehagelig. Behandlingen forårsaker midlertidig rødhet eller hevelse i huden i området der den ble påført. Deretter vil du i noen dager oppleve en lett brennende følelse.