Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Marionette rynker – årsaker til dannelse og metoder for fjerning

Marionette rynker – årsaker til dannelse og metoder for fjerning

Dukkelinjer er linjer som dannes på hver side av munnen, fra munnviken til haken. De dannes med alderen på grunn av tap av ansiktsfett. Kan de rettes opp? Se hvordan de oppstår, hva er deres vanligste årsaker og metoder for å fjerne dem.

Zmarszczki marionetki

Hvordan dannes marionettlinjer? Grunnene

Etter 40-45-årsalderen begynner huden å synke og synke, og danner linjer ved krysset mellom haken og kinnene – som ansiktet til en tredukke med bevegelig kjeve. Disse marionettlinjene får ansiktet til å se trist, truende og fiendtlig ut. Når de er dype, kan de bli mer enn bare et estetisk problem – de holder på fuktighet og kan føre til tilbakevendende betennelser eller soppskader.

Rynker rundt munnen er svært anatomiavhengige og er et vanlig symptom på aldring hos personer med rundt ansikt, utydelige kinnbein, flate kinn og lavt ansatt zygomatisk bein. Vektsvingninger er også av stor betydning. Hvis det er en betydelig mengde fett i kroppen vår, øker huden naturlig volumet, og når vi går ned i vekt, mister den sin elastisitet og fasthet og begynner å falle.

Hvordan forebygge dukkerynker?

De første tegnene på aldring av huden kan være synlige allerede etter fylte 25 år. I løpet av denne perioden bremser kroppen gradvis produksjonsprosessene som er ansvarlige for kollagen og elastin. Dette er de støttende fibrene i huden, takket være at den kan være fast og elastisk. Av denne grunn er det verdt å ta vare på hudtilstanden fra en tidlig alder og gi den alle nødvendige næringsstoffer. Vi kan støtte den med kosttilskudd som vil bidra til å opprettholde et passende nivå av hydrering, hemme tegn på aldring, beskytte mot eksterne faktorer, regenerere og stimulere produksjonen av kollagen. Kosttilskudd som:

  • Collagenics
  • Premium Collagen 5000
  • Éternelle 

Det er også verdt å hele tiden trene ansiktsmusklene, som er ansvarlige for den unge ovalen og forhindrer at munnvikene faller. Hvordan gjøre det? Det er ikke noe komplisert med det – bare smil mye! Når vi smiler, blir musklene våre tvunget til å trene og øke den generelle tilstanden. Til dette formålet kan vi bruke et speil og utføre flere minutters serier med øvelser hver dag – bare smilende.

En sunn livsstil er også viktig. Hvis vi er uthvilte, fungerer musklene bedre. Prøv derfor å gi kroppen en tilstrekkelig mengde søvn, hvile og et balansert kosthold. Bruk fuktighetsgivende kremer og kosmetikk som vil beskytte huden mot ytre faktorer, for eksempel overdreven eksponering for solen.

I tillegg til alle de ovennevnte metodene kan vi også benytte oss av ulike kosmetiske behandlinger som estetisk medisin tilbyr oss.

Hvordan bli kvitt marionettrynker?

Jak pozbyć się zmarszczek marionetki

Dukkerynker – botox

Botox er en type antirynkepreparat som bruker en renset form for botulinumtoksin for å slappe av overaktive muskler og forhindre at de beveger seg for mye, noe som kan føre til dannelse av rynker og linjer på huden. Injeksjonen er rask, enkel og smertefri, og krever vanligvis kun lokalbedøvelse, selv om noen pasienter kan rådes til å ta antihistaminer på forhånd som et forebyggende tiltak mot mulige allergiske reaksjoner.

Dukkefurer – hyaluronsyre

Fylling med hyaluronsyre – denne prosedyren innebærer å injisere hyaluronsyre direkte inn i huden rundt rynken, som hjelper til med å stramme og forynge vevet der og jevner ut huden generelt. Denne behandlingen kan brukes alene eller sammen med andre behandlinger for optimale resultater, men bør utføres av en utdannet spesialist eller en estetisk medisiner for å unngå skader eller andre helseproblemer.

Aptos-tråder – naturlig hudløfting

Aptos-tråder er designet for biorevitalisering og naturlig hudløfting. Denne behandlingen består i den nøyaktige plasseringen av vevet ved bruk av en nål integrert med tråden. Trådene er laget av et absorberbart materiale som stimulerer den naturlige produksjonen av hyaluronsyre i kroppen, som har høy affinitet for vann. Dette øker hydreringen og hydreringen av huden, noe som øker spenningen, forbedrer dens fasthet og forynger utseendet. Absorpsjonen er fullført etter omtrent et år.

Støvrikt fibrin – et naturlig fyllstoff

En type ikke-kirurgisk prosedyre som bruker fibrin, et protein som finnes i blodplasmaet, for å fylle ut dype rynker. Dette kalles fibrinbasert regenerativ injeksjonsterapi.

Hifu – ansiktsløftning uten skalpell

Denne teknologien bruker ultralydbølger som er fokusert på et spesifikt område av huden, noe som får kollagenet i det området til å stramme seg og reparere. Enheten leverer høyintensive ultralydstråler (lydbølger) direkte til de dypere lagene av huden (dermis), som varmer opp og ødelegger fettceller, blodårer og kollagenfibre som er ansvarlige for dannelsen av rynker. Ved å ødelegge de elementene som bidrar til dannelsen av dukkelinjene, kan HIFU-behandling redusere forekomsten av rynker betydelig.

Hvor mye koster det å fjerne marionettrynker?

Prisene avhenger av type behandling og stedet hvor behandlingen utføres. Jo mer erfaren spesialisten er, desto høyere er prisene, men dette bør ikke være avgjørende for valget av prosedyren. Husk at det handler om helsen vår og det er ikke verdt å spare på det. Hvis vi bestemmer oss for å gjennomgå prosedyren, la oss sørge for at den utføres på en profesjonell og sikker måte.

Hjemmemedisiner og øvelser

Vaselin er et av de mest effektive produktene på markedet når det gjelder å forebygge dukkerynker. Den kan brukes sammen med andre produkter for ekstra beskyttelse. Nøkkelen til å bruke vaselin er å påføre den direkte på huden, ikke over sminke eller solkrem. Bruk den på bar hud og la den tørke. Hvis du foretrekker noe med en mer intens duft, prøv rosevann, som er flott for å bekjempe dukkerynker og er også veldig skånsomt når det påføres direkte på huden uten å forårsake irritasjon eller blokkering.

Du kan også bruke en anti-rynke krem ​​med retinol. Retinol er en form for vitamin A som finnes i mange anti-rynkekremer som bidrar til å redusere forekomsten av rynker ved å stimulere kollagenproduksjonen og forbedre hastigheten på cellulær omsetning. Ved å bruke en krem ​​som inneholder denne ingrediensen, kan du hjelpe huden din med å holde seg smidig slik at den ikke synker eller blir slapp over tid.

Øvelser:

1. Leppestrekking. Denne øvelsen er flott for å forhindre rynker rundt munnen da den slapper av kjeveleddene. Åpne munnen så vidt du kan uten å forårsake smerte, hold den i denne posisjonen i 10 sekunder, og slapp av i 10 sekunder. Du kan utføre aktiviteten når som helst, men husk å ikke overdrive den med intensitet.

2. Plasser tommelen på begge sider av munnen og trykk på dem mens du trekker dem tilbake mot ørene, mens du danner en «O»-form med leppene. Slipp så trykket og fortsett å massere lett med små sirkulære bevegelser til du kjenner at spenningen er borte fra det området.