Skip to content

Grov ansiktshud – symptomer, årsaker og behandling

Det kan være mange årsaker til den ru huden i ansiktet, for eksempel feil pleie eller påvirkning av ytre faktorer. Det er et veldig ubehagelig fenomen, og det er verdt å vite hvordan du raskt og enkelt kan minimere risikoen for at det oppstår, samt hvordan du håndterer et eksisterende problem. Se hvilke skritt du bør ta og hva du bør være oppmerksom på for å ta vare på huden din på best mulig måte.

Szorstka skóra twarzy

Hva er grov ansiktshud? Symptomer

Grov ansiktshud er en vanlig tilstand som gir en følelse av tørrhet og kløe. Huden kan være rød og flassende. Oftest er det forårsaket av den naturlige aldringsprosessen, men det kan også være et tegn på andre forhold.

Ujevn hudtekstur – symptomer:

 • Tegn på grov ansiktshud inkluderer:
 • Rødhet, hevelse og avskalling av huden rundt nesen og på kinnene.
 • Tørrhet og avskalling av det ytre laget av huden (stratum corneum).
 • Kløe rundt nese, øyne og panne.
 • Ujevn hudtekstur

Ru hud i ansiktet – årsaker

 1. Miljøfaktorer – Tørr luft eller overdreven eksponering for sollys kan forårsake dehydrering. De ultrafiolette (UV) strålene som sendes ut av solen kan skade huden ved å ødelegge kollagenfibrene i dermis (laget under epidermis). Over tid blir den mer utsatt for rynker.
 2. Alder – eldre mennesker produserer mindre talg enn yngre mennesker, så det er mer sannsynlig at de opplever tørr hud, inkludert grov ansiktshud.
 3. Medisiner – Noen medisiner kan påvirke produksjonen av talg (og dermed nivået av hydrering) i kroppen vår.
 4. Renseprodukter eller sminke kan tette porene og gi ujevnheter i huden.
 5. Hudsykdommer som rosacea eller eksem
 6. Hormonelle endringer
 7. Genetiske determinanter

Hvordan forbedre strukturen i ansiktet? Hvordan jevne ut ujevnheter i ansiktet?

Riktig pleie for tørr hud i ansiktet og kroppen, hvor det har oppstått ujevnheter, bør bestå av flere elementer. Husk at dette er en prosess, ikke en engangsaktivitet. Først av alt må vi diagnostisere årsaken til problemet. Hvis ruheten er forårsaket av kosmetikken som brukes, for eksempel såpe, vær oppmerksom på sammensetningen. Takket være dette vil vi vite hvilke stoffer kroppen vår reagerer dårlig på, og vi vil kunne bruke denne informasjonen ved neste kjøp. Det kan være flere årsaker til ru hud, for eksempel kan det være forårsaket av eksterne faktorer som eksponering for sollys, så la oss analysere individuelle faktorer nøye for å utelukke potensiell fare.

Når det gjelder selve pleien er det veldig viktig å ikke bryte hudens beskyttende barriere når du vasker ansiktet – prøv å være skånsom under denne aktiviteten. I tillegg er det nødvendig å bruke fuktighetsgivende geler (eller fuktighetsgivende krem) som vil hjelpe oss med å regenerere skadede celler og beskytte dem riktig for fremtiden. Det er også veldig viktig å bruke en peeling fra tid til annen for å eksfoliere døde hudceller. Du bør ikke gjøre det for ofte (ikke mer enn en gang i uken).

Når vi først tar vare på huden fra utsiden, er det verdt å beskytte den fra innsiden, og kosttilskudd kan hjelpe oss med dette. Avhengig av hvilket kosttilskudd vi velger, kan de gi ulike effekter, for eksempel eksfoliere epidermis, fukte huden, tilføre næring, hemme tegn på aldring av huden, jevne ut rynker og ujevnheter osv. Tilskudd som:

 • Collagenics
 • Premium Collagen 5000
 • Éternelle

Hjemmelagde måter for grov hud i ansiktet

Szorstka skóra na twarzy domowe sposoby

1. Honning og sitronsaft

Ta en teskje honning i en liten bolle og tilsett saften av en halv sitron til den. Bland det godt og påfør denne blandingen over hele ansiktet ditt. La på ansiktet i 5-10 minutter, skyll deretter med kaldt vann. Dette middelet fungerer for tørr, grov hud da det fukter den godt og samtidig helbreder urenheter og aknearr.

2. Olivenolje og eggeplomme

Bland to spiseskjeer olivenolje med en eggeplomme til du får en homogen blanding som er jevn nok til å påføres ansiktet uten problemer (du kan tilsette mer olivenolje om nødvendig). Etter å ha vasket ansiktet grundig med varmt vann, påfør blandingen på ansiktet ditt, la det virke i 15 minutter, og skyll deretter med kaldt vann. Dette vil bidra til å myke opp huden, og i tillegg hjelper olivenoljen med å holde huden fuktig

3. Aloe gel

Aloe vera gel er en utmerket fuktighetskrem for å gi næring til huden og holde den myk og smidig. Den har naturlige helbredende egenskaper som bidrar til å redusere betennelse og rødhet forårsaket av ru ansiktshud. Påfør aloe vera gel direkte på ansiktet ditt eller bland den med en annen fuktighetskrem. Skyll av etter ca 10-15 minutter.

4. Bananskall wrap

Bananskall inneholder kalium som hjelper til med å fjerne døde celler fra ansiktet, og forbedrer dets tekstur.