Skip to content
Hjemmeside » Potens » Diett for potens: hvilke produkter å spise og hvilke å ​​unngå?

Diett for potens: hvilke produkter å spise og hvilke å ​​unngå?

Potens er evnen til å oppnå og opprettholde en ereksjon. Det er et viktig element i en manns seksuelle helse. Dessverre kan mange faktorer påvirke styrken negativt, og en av dem er kosthold.

Dieta na potencję

Hvilken mat er bra for potensen

Hvis du ønsker å forbedre styrken din, er det verdt å være oppmerksom på hva du spiser. Her er noen matvarer du bør spise oftere:

 1. Produkter som inneholder vitamin E: Vitamin E er en kraftig antioksidant som bidrar til å beskytte cellene mot skade. En av de beste kildene til vitamin E er olivenolje, nøtter, solsikkefrø og avokado. Vitamin E bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, noe som er avgjørende for en riktig ereksjon.
 2. Produkter som inneholder vitamin B3: Vitamin B3, også kjent som niacin, er viktig for seksuell helse. Vitamin B3 bidrar til å øke blodstrømmen til kjønnsorganene, noe som er avgjørende for en ereksjon. Mat rik på vitamin B3 inkluderer kjøtt, fisk, nøtter og bønner.
 3. Produkter som inneholder jern: Jern er viktig for produksjonen av hemoglobin, som er ansvarlig for transport av oksygen til vevene. Uten nok jern kan kroppsvev bli hypoksisk, noe som kan føre til potensproblemer. Jernrik mat inkluderer rødt kjøtt, bønner, nøtter og bladgrønnsaker.
 4. Produkter som inneholder magnesium: Magnesium er viktig for riktig funksjon av muskler, inkludert musklene som er ansvarlige for ereksjon. Magnesiumrike matvarer inkluderer grønne grønnsaker, nøtter, hele korn og mørk sjokolade.
 5. Produkter som inneholder sink: Sink er viktig for produksjonen av testosteron, hormonet som er ansvarlig for libido og potens. Sinkrik mat inkluderer østers, kjøtt, nøtter og bønner.
Jedzenie na potencje

Eksempler på potensmeny – meny

 1. Frokost: Eggerøre med løk og paprika, fullkornstoast, avokado, et glass tomatjuice
 2. Lunsj: Bakt kyllingbryst med grønnsaker som brokkoli og zucchini, bokhvete, ruccola og tomatsalat med olivenolje og balsamicoeddik
 3. Middag: Salat med tunfisk, ruccola og tomater, olivenoljevinaigrette, nøtter og løk, 2 skiver fullkornsbrød
 4. Mellommåltid: Valnøtter og tørkede aprikoser

Husk at det er viktig å gi kroppen riktig mengde næringsstoffer, som vitaminer og mineraler, for å forbedre styrken. Sørg for at kostholdet ditt er balansert og inneholder riktig mengde protein, karbohydrater og fett. Husk også å trene regelmessig og unngå sentralstimulerende midler som røyking og overdreven alkoholforbruk for å forbedre styrken din.

Hvilke produkter bør unngås

 1. Søppelmat: Søppelmat inneholder mye transfett og salt, noe som kan føre til erektil dysfunksjon.
 2. Søtsaker: Overdreven inntak av sukker og søtsaker kan føre til overvekt og diabetes, som igjen kan føre til erektil dysfunksjon.
 3. Alkoholholdige drikker: Overdreven alkoholforbruk kan føre til dysregulering av de mannlige organene.
 4. Kornprodukter: Mange kornprodukter, som hvitt brød og pasta, inneholder høye nivåer av sukker og hvitt mel, som kan føre til overvekt og diabetes.
 5. Transfett: Transfett er dårlig for helsen din, så det er viktig å unngå produkter som inneholder transfett.
 6. Salt: Overflødig salt kan føre til høyt blodtrykk.

Kan mat for potens støttes med kosttilskudd?

Svaret er ja, men husk at kosttilskudd ikke bør betraktes som en erstatning for et sunt kosthold. Et sunt kosthold er ekstremt viktig for å opprettholde god potens, og kosttilskudd kan kun være et supplement til kostholdet. Imidlertid kan visse næringsstoffer som vitamin D, magnesium, sink og arginin ha en positiv effekt på styrken. Derfor, hvis vi ønsker å støtte potensen gjennom tilskudd, bør vi konsultere en lege eller ernæringsfysiolog for å tilpasse dosering og type kosttilskudd til kroppens individuelle behov.

Vi har også potenspiller tilgjengelig uten resept. De gir kroppen de nødvendige næringsstoffene og støtter mannlig seksualitet på mange nivåer: de påvirker sexlysten, regulerer testosteronnivået, påvirker størrelsen på penis ved å utvide blodårene og forbedrer den generelle kvaliteten på sexlivet.

Det er også verdt å huske på urter for potens. De har også gode egenskaper som kan styrke en ereksjon.