Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Rensing av kroppen for parasitter ved hjelp av hjemmemetoder

Rensing av kroppen for parasitter ved hjelp av hjemmemetoder

Siden parasitter er like allestedsnærværende som de er lumske, er det verdt å vite hvordan man effektivt fjerner dem fra kroppen vår. Heldigvis finnes det mange urter og naturmidler du kan bruke for å bekjempe dette. Sjekk hva du bør være oppmerksom på for å gjennomføre denne prosessen på en rask og sikker måte.

Oczyszczanie organizmu z pasożytów domowymi sposobami

Avlusing av kroppen – hvordan fjerne parasitter fra kroppen?

Parasitter er bittesmå organismer som lever i oss og på oss. De kan finnes i våre tarmer og tarmer, samt i lungene, leveren, nyrene og andre organer. Personer med dårlig hygiene, eller de som har tatt camping på steder der det ikke er toaletter, risikerer å pådra seg parasitter.

Parasitter kan forårsake symptomer som tretthet, gass, diaré og til og med anemi. Det er viktig å vite hvilke matvarer du bør unngå hvis du mistenker at du har parasitter, slik at du raskt kan bli kvitt dem før de forårsaker permanent skade på kroppen din.

Det er mange måter å fjerne parasitter fra kroppen på, men en av de mest effektive er ormekur. Ormekur er prosessen med å drepe eller fjerne ormer fra kroppen. Dette kan gjøres med medisiner, kirurgi eller andre midler.

Hvilke symptomer kan indikere en parasittinfeksjon?

De fleste parasittiske infeksjoner er forårsaket av protozoer (encellede organismer) og helminths (hovedsakelig ormer). Protozoer og helminter spres gjennom forurenset mat og vann, kontakt med dyr eller mennesker, eller fra person til person.

Mange parasittiske infeksjoner kan forebygges ved grundig håndvask og hygiene.

Symptomer på en parasittinfeksjon inkluderer:

 • Diaré
 • Gass og gass
 • Kvalme
 • Oppkast
 • Tap av Appetit
 • Vekttap

Hjemmemetoder for å rense kroppen for parasitter – Ormekur

Oczyszczanie organizmu z pasożytów domowe sposoby - Odrobaczanie

Fytoterapi er en utmerket og naturlig metode for å fjerne parasitter fra kroppen. Det er en av de eldste grenene av medisinen, kalt urtemedisin, som bruker planter til å helbrede og forebygge sykdom. Det er vitenskapelig bevist å ha terapeutiske effekter, inkludert ormekur. Det kan brukes til å behandle parasitter så vel som forebyggende. Det antas at slik behandling er mest effektiv hvis den utføres to ganger i året, om våren og høsten.

 • Planter som er verdt å bruke til ormekur er:
 • Grønn valnøtt
 • Gresskar
 • Nellik
 • Svart valnøtt
 • Svart frø
 • Tansy
 • Malurt
 • Valnøtt

Det er også verdt å kombinere urtebehandling med bruk av kosttilskudd som fjerner sopp og andre giftstoffer fra kroppen vår, og tilfører kroppen de nødvendige næringsstoffene. Dette er kosttilskudd som: Fibre Select, Candidie Forte, Spirulin Plus, Detoxyn.

Ormekur

Når det gjelder ormemedisin, er det flere forskjellige alternativer. I noen tilfeller kan du ta reseptfrie medisiner som er tilgjengelige i både tyggbar og flytende form. Disse stoffene er effektive til å drepe ormer, men de kan ha noen bivirkninger, som magesyke og diaré.

Det finnes også reseptbelagte ormemedisiner som tas gjennom munnen. Disse er praziquantel (Biltricide), mebendazol (Vermox) og triclabendazol (Nyzoral). Disse stoffene er litt mer effektive til å drepe ormer enn reseptfrie alternativer, men de har også høyere risiko for bivirkninger.

Den siste formen er reseptbelagte ormemidler, som kan gis ved injeksjon i kroppen. Disse inkluderer ivermectin (Stromectol) og levamisol (Levamisole). Ivermectin regnes som en av de mest effektive metodene for behandling av rundorm. Levamisole er også svært effektiv i behandling av hodelus og skabb.

Hva misliker menneskelige parasitter?

Det er lurt å krydre måltidene mens du behandler en parasittinfeksjon, siden parasitter ikke liker krydret krydder, tranebærjuice og eplecidereddik. Det er også verdt å inkludere fiber i kostholdet ditt. Imidlertid bør det huskes at ikke alle typer parasitter er intolerante for visse krydder. Det kan vise seg at denne typen terapi vil være helt ineffektiv, så det er verdt å konsultere en lege på forhånd.

Hva å spise for å bli kvitt parasitter?

Tarmpassasjen reduseres som et resultat av forstoppelse, noe som forårsaker oppbygging av fekale masser som favoriserer parasittene. Det er derfor det er så viktig å opprettholde en riktig funksjon av fordøyelseskanalen. Du kan inkludere havregryn og kli i kostholdet ditt for å lindre forstoppelse. Probiotika som kefir, kjernemelk, syltede agurker og surkål kan spises for å bekjempe parasitter. Å øke væskeinntaket vil også bidra til å lindre forstoppelse.

Hvordan bli kvitt tarmparasitter?

Å fjerne tarmparasitter fra kroppen er nesten samme behandling som vanlig ormekur. Det er veldig viktig å følge de grunnleggende hygienereglene. Hjemmemedisiner for å bli kvitt parasitter som er beskrevet tidligere vil også fungere utmerket i dette tilfellet. Det er verdt å legge til mer fiber i kostholdet ditt. Det anbefales også å bruke produkter som er lette å fordøye og som ikke belaster fordøyelsessystemet. Den mest effektive terapien kan være en kombinasjon av et sunt kosthold, urter og kosttilskudd.