Skip to content
Faqja kryesore » Blog » Shëndeti » Xhelët më të mirë për zbardhjen e dhëmbëve në treg: një përmbledhje gjithëpërfshirëse

Xhelët më të mirë për zbardhjen e dhëmbëve në treg: një përmbledhje gjithëpërfshirëse

Shumë njerëz përdorin pastë dhëmbësh, xhel, shirita dhe produkte të tjera për të zbardhur dhëmbët. Megjithatë, duhet mbajtur parasysh se jo të gjitha janë të efektshme dhe disa madje mund të shkaktojnë dëme në eamel. Shihni se çfarë ia vlen t’i kushtoni vëmendje kur zgjidhni produktin e duhur për të gëzuar një buzëqeshje të bukur dhe të shëndetshme.

xhel për zbardhje dhëmbësh

Cili është qëllimi i xheleve të zbardhjes së dhëmbëve dhe si funksionojnë ato?

Xhelet e zbardhjes së dhëmbëve kanë një konsistencë xheli. Ato aplikohen në dhëmbë me një furçë, pastë dhëmbësh ose aplikator tjetër.

Qëllimi kryesor i xhelëve zbardhues të dhëmbëve është të heqin çngjyrësimin nga dhëmbët dhe të zbardhin ngjyrën e tyre. Ata e bëjnë këtë duke hequr kimikisht çngjyrimet që janë depozituar në sipërfaqen e ezaelit. Lloji më i zakonshëm i njollave që heqin këto produkte janë kafeja, çaji, vera dhe njollat e duhanit. Efektshmëria e veprimit të tyre më shpesh varet nga përqendrimi i tyre.

Si të zgjidhni xhelin më të mirë për zbardhjen e dhëmbëve? Për çfarë të kujdesesh?

Zgjedhja e xhelit të zbardhjes së dhëmbëve më të mirë nuk është një detyrë e lehtë. Ka shumë faktorë që duhen marrë parasysh para se të blesh.

Përbërësit: Disa nga përbërësit në këto xhele mund të jenë shumë të dëmshëm për shëndetin dhe duhet të shmangen me çdo kusht. Gjithmonë kontrolloni për reaksionet alergjike.

Price: Shumë njerëz kanë përshtypjen se produktet e shtrenjta janë më të mira se homologët e tyre më të lirë, por kjo nuk është gjithmonë e vërtetë dhe është e rëndësishme të bëni disa kërkime më parë.

Recensionet: Është gjithmonë një ide e mirë të lexosh dëshmitë e klientëve të tjerë dhe të shohësh se çfarë kanë për të thënë për produktin para se të marrësh një vendim. Mos harro të mos sugjerosh 1-2 opinione. Gjithmonë ia vlen të këshillohemi me më shumë njerëz, pastaj do të mësojmë më shumë për produktin.

Efektet afatgjata: Gjithnjë e më shpesh kemi të bëjmë me produkte që japin vetëm një efekt të menjëhershëm dhe pas disa ditësh problemi kthehet përsëri. Për këtë arsye, le të mos përqendrohemi në zgjidhje të tilla dhe të shohim më tej në të ardhmen.

Si të rivendosin dhëmbët në ngjyrën e tyre origjinale pas njollave?

Si të rivendosin dhëmbët në ngjyrën e tyre origjinale pas njollave

Çngjyrimi i dhëmbëve mund të jetë rezultat i shumë faktorëve. Higjiena e keqe orale, mosha, pirja e duhanit dhe konsumimi i kafesë/çajit janë disa nga shkaqet më të zakonshme. Enamel është shtresa e jashtme e dhëmbëve dhe i mbron nga çngjyrimi dhe karrota. Kur lani dhëmbët, pllakëzat ose tartarin mund të futeni në eamel dhe të shkaktoni këto papërsosmëri.

Ka shumë mënyra për t’i kthyer dhëmbët në ngjyrën e tyre origjinale. Për këtë qëllim, ju mund të përdorni xhel për zbardhje dhëmbësh, pasta zbardhuese që përmbajnë karbon të aktivizuar, dhe të gjitha llojet e seteve të zbardhjes ose patches: “Whitify” ose “Whitify Strips”.

A ka ndonjë efekt anësor të xhelit të zbardhjes së dhëmbëve?

Xhelet e zbardhjes së dhëmbëve zakonisht janë të sigurta për t’u përdorur dhe nuk kanë ndonjë efekt anësor serioz. Disa pacientë mund të kenë ndjeshmëri të lehtë ndaj dhëmbëve, e cila mund të vazhdojë për disa ditë. Ndodh kur shtresa e enës është holluar nga xheli dhe bëhet më poroze. Kjo mund të shkaktojë një ndjeshmëri të lehtë ndaj ushqimeve ose pijeve të nxehta dhe të ftohta. Ndonjëherë ka edhe një acarim të lehtë dhe ënjtje të çamçakëzëve, por kjo është krejtësisht e padëmshme.

Si të përdorni në mënyrë efektive xhel zbardhues për dhëmbët – këshilla për përdorimin e duhur

  1. Mos e përdorni xhelin më shumë se një herë në ditë, pasi mund t’i irritojë çamçakëzët ose të shkaktojë reagime të tjera të pafavorshme.
  2. Duhet të shmangësh përdorimin e tij nëse ke dhëmbë të ndjeshëm.
  3. Para se të përdorni xhelin, lani dhëmbët me një furçë. Kjo do të heqë çdo grimcë ushqimi ose pllakë.
  4. Përdorni sasinë e rekomanduar të xhelit për çdo aplikim. Nëse përdorni tepër, kjo mund të çojë në acarim të çamçakëzëve ose ndjeshmëri ndaj dhëmbëve. Nëse përdor tepër pak, nuk do të sjellë efektin e dëshiruar.
  5. Aplikojeni xhelin direkt në dhëmbë dhe jo në kokë furçë. Kujdesuni ta shpërndani me kujdes mbi gjithë sipërfaqen e çdo dhëmbi.
  6. Pasi të prisni rreth 10 minuta, lajeni mirë gojën për të hequr xhelin dhe çdo mbetje.