Skip to content
Faqja kryesore » Flokët » Si mund të na ndihmojnë tabletat të përmirësojmë gjendjen dhe rritjen e flokëve?

Si mund të na ndihmojnë tabletat të përmirësojmë gjendjen dhe rritjen e flokëve?

Humbja e flokëve është diçka krejtësisht normale – secili prej nesh humbet një pjesë të flokëve tanë çdo ditë dhe kjo është e lidhur me fazën e tyre të rritjes. Problemi shfaqet vetëm kur humbja e flokëve bëhet shumë më e madhe se zakonisht – vërejmë gjithnjë e më shumë flokë në furçë ose gjatë larjeve. Ka shumë shkaqe të humbjes së flokëve, këto janë problemet hormonale, stresi ose mungesa e përbërësve të tillë si biotin, zink ose hekur. Shumë njerëz, për të mbështetur gjendjen e flokëve të tyre, vendosin të përdorin shtesa dietike, të cilat janë projektuar për të pasuruar dietën me vitamina dhe minerale për të ushqyer folikulat e flokëve, dhe kështu pengojnë humbjen e flokëve dhe stimulojnë rritjen e tyre. Çfarë janë shtesat për humbjen e flokëve dhe si funksionojnë ato?

Pilula për rritjen e flokëve

[Ez-toc]

A ndihmojnë pilulat e flokëve?

Një shkak i zakonshëm i humbjes së flokëve është mungesa e biotinës. Është përbërësi që gjendet më shpesh në suplemente që ndikojnë në gjendjen e flokëve. Falë përdorimit të përbërësve me një efekt të provuar në forcimin e flokëve, suplementet ofrojnë një përmirësim në gjendjen e flokëve dhe thonjve ndërsa mungesa e efekteve anësore të pakëndshme. Suplementet më të mira kanë përbërje të bazuara në shumë përbërës, falë të cilave punojnë në mënyrë tërësore në luftën kundër humbjes së flokëve. Shumë njerëz përpiqen të ndalojnë tullacllëkun me kujdesin e gjerë të flokëve, përdorin shampo të shtrenjta në dispozicion në farmaci, maska të pasura për flokë, etj. Pa dyshim, kjo ka një rol të rëndësishëm në rritjen e flokëve të shëndetshëm, por së pari ia vlen të përqendroheni në kujdesin për flokët nga brenda.

Çfarë janë pilulat e flokëve dhe kujt i drejtohen ato?

Pilulat e rritjes së flokëve janë zakonisht suplemente të flokëve që merren nga njerëzit që duan të ndalojnë humbjen e tepërt të flokëve dhe ndihmojnë rritjen e flokëve të reja. Këto shtesa më shpesh përmbajnë përbërës që janë projektuar për të plotësuar mungesën e vitaminave në trup. Këto janë, për shembull, përbërës të tillë si:

  • biotin, ose vitaminë B7
  • vitamina A
  • vitaminë C
  • vitamina E
  • vitaminë d
  • zink
  • magnez
  • hekur
  • silikon
  • acid folik

Këta përbërës kanë një efekt kundër humbjes së flokëve dhe ushqejnë flokët dhe skalpin. Ato përmirësojnë gjendjen e përgjithshme të flokëve, lëkurës dhe thonjve. Nëse zgjedhim përgatitjen e duhur të rritjes së flokëve për veten tonë, do t’i sigurojmë vetes rezultate të shkëlqyera.

A është i sigurt për t’u përdorur?

Pilulat më të mira për humbjen e flokëve të rënda, siç është përmendur tashmë, përmbajnë vetëm përbërës me origjinë natyrale. Falë kësaj, përdorimi i tyre është i sigurt dhe nuk shkakton ndonjë efekt anësor të pakëndshëm. Megjithatë, duhet të sigurohemi që të mos jemi alergjikë ndaj asnjë prej përbërësve të përgatitjes. Gjithashtu, ia vlen të kujtojmë se nuk duhet të përdorim shtesa gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji.

Përdorimi i pllakave të flokëve

Sa kohë duhet të funksionojnë tabletat?

Tabletat për humbjen e flokëve dhe përmirësimin e gjendjes së flokëve kanë nevojë për pak kohë që efektet e përdorimit të tyre të jenë të dukshme për syrin e zhveshur. Kjo ka të bëjë me fazat e rritjes së flokëve. Në fillim do të vërejmë se flokët bien çdo herë e më pak, falë forcimit të rrënjëve të flokëve. Me kalimin e kohës, do të vërejmë se po rritim qime të reja, të ashtuquajturat flokë bebeje. Pas 2-3 muaj shtesë, të gjitha efektet e përdorimit duhet të jenë tashmë të dukshme.

Sa kohë mund t’i merrni tabletat?

Njerëzit që kanë përjetuar humbjen e flokëve për një kohë të gjatë mund të marrin shtesa për të përmirësuar gjendjen e tyre të flokëve deri sa të ngopen me gjendjen e tyre, me kusht që ata të përdorin përbërësit me origjinë natyrore. Ndonjëherë, megjithatë, humbja e flokëve mund të jetë një shenjë e problemeve më serioze shëndetësore, atëherë ia vlen të konsultoheni me një mjek. Në rastin e humbjes së flokëve të shkaktuara nga ndryshimet hormonale, mund të dalë gjithashtu se do t’ju duhet të vizitoni një specialist.