Skip to content
Faqja kryesore » Flokët » Si funksionojnë pilulat me recetë dhe si mund të përmirësojnë gjendjen e flokëve – cili është sekreti se si funksionojnë ato?

Si funksionojnë pilulat me recetë dhe si mund të përmirësojnë gjendjen e flokëve – cili është sekreti se si funksionojnë ato?

Humbja e flokëve është një proces normal që ndodh te shumica e njerëzve të paktën një herë në jetën e tyre. Ka faktorë gjenetikë dhe mjedisorë që bëjnë që flokët të shkojnë në një fazë pushimi. Ndonjëherë kjo fazë mund të përmbyset. Nëse doni ta bëni këtë, atëherë ia vlen të familjarizoheni me informacionin rreth pilulave të rritjes së flokëve me recetë. Zbulo si punojnë dhe nëse ia vlen t’i përdorësh.

Pilula për rritjen e flokëve me recetë

[Ez-toc]

Si ndikojnë ato në flokët tanë dhe si funksionojnë pilulat me recetë

Ka shumë lloje të ndryshme të ilaçeve për humbjen e flokëve në dispozicion në farmaci dhe dyqane ushqimore shëndetësore. Disa prej tyre janë projektuar për të stimuluar rritjen e flokëve të reja, të tjerë thjesht përmirësojnë gjendjen e flokëve dhe mbështesin pamjen dhe nivelin e trashjes së tyre. Disa produkte përmbajnë përbërës aktivë që ndihmojnë në stimulimin e prodhimit të flokëve të rinj, të tjerë përmbajnë vitamina ose minerale që mbështesin një skalp të shëndetshëm dhe folikula flokësh.

Suplementet dietike mund të merren në rast dobësie të flokëve. Kjo ndodh shpesh për shkak të një mangësie të vitaminave dhe mineraleve që plotësojnë shtesat. Preparatet bëhen me përbërës natyralë që forcojnë flokët, sigurojnë furnizimin e duhur me gjak të skalpit dhe ushqejnë folikullat e flokëve. Shumica e produkteve për humbjen e flokëve përmbajnë një kompleks përbërësish që luajnë një rol të rëndësishëm në procesin e rritjes së flokëve. Efektet e para të përdorimit zakonisht shfaqen pas disa javësh. Të gjitha shtesat dhe ilaçet duhet të merren si të drejtuara nga prodhuesi, mjeku ose farmacisti.

Cili është ndryshimi midis recetave dhe pilulave të rritjes së flokëve?

Ekzistojnë dy kategori të pilulave të rritjes së flokëve: receta dhe over-the-counter. Dallimi kryesor është se pilulat me recetë përmbajnë një përqendrim më të lartë të përbërësit aktiv sesa pilulat e tepërta.

Pilulat e rritjes së flokëve me recetë përdoren për të trajtuar tullacllëkun e modelit mashkullor androgjenik te burrat dhe modelin femëror androgjenetik te gratë. Ato përmbajnë minoxidil, i cili është i vetmi ilaç për humbjen e flokëve të miratuar nga FDA. Minoxidil punon duke holluar enët e gjakut në skalp, e cila përmirëson rrjedhjen e gjakut dhe dorëzimin e lëndëve ushqyese në folikula flokët. Ajo gjithashtu nxit rritjen e flokëve të reja duke stimuluar follicles ekzistuese flokëve për të rritur flokët më të trashë, të cilat bien jashtë më pak të shpeshta.

Pilulat e rritjes së flokëve të tepërta zakonisht përmbajnë biotin dhe vitamina dhe minerale të tjera që përmirësojnë shëndetin e lëkurës, thonjve dhe flokëve. Përdorimi i suplementeve dietike i siguron trupit të gjitha lëndët ushqyese që janë të nevojshme për zhvillimin e duhur të flokëve. Përdorimi i rregullt jo vetëm që mund të pengojë humbjen e flokëve, por edhe të stimulojë rritjen e flokëve të rinj. Kjo zgjidhje është shumë efektive dhe plotësisht e sigurt. Për këtë arsye, shpesh mjekët rekomandojnë këtë lloj suplementi.

A janë dhe çfarë efektesh anësore shkaktojnë pilulat e recetës?

pilula për flokë

Pilulat e humbjes së flokëve me recetë në fakt mund të jenë shumë efektive, por ato gjithashtu mbartin disa rreziqe për të cilat duhet të jemi të vetëdijshëm para se të fillojmë trajtimin me këtë lloj droge. Efektet anësore përfshijnë:

  • më pak spermë gjatë ejakulimit
  • mosfunksionim erektile
  • rënie e nivelit të libidos
  • palpitacione, ndjenja e ankthit
  • përkeqësimi i përgjithshëm i mirëqenies

Për shkak të faktit se këto nuk janë suplemente dietike, por barna me një dozë të rritur të përbërësit aktiv – përdorimi duhet të kryhet vetëm nën mbikëqyrjen e një mjeku. Mos i përdorni tabletat pa u këshilluar më parë, pasi kjo mund të çojë në probleme serioze shëndetësore.

Sa kohë mund të marrësh pilula flokësh?

Gjithçka varet nga lloji i pllakave që zgjedhim. Nëse vendosim të marrim tableta me recetë që kanë një efekt domethënës në hormone, një trajtim i tillë nuk duhet të zgjasë më shumë se 6 muaj. Kohëzgjatja e trajtimit duhet të vendoset nga një mjek me të cilin duhet të konsultohemi me të gjitha aspektet që lidhen me shëndetin tonë gjatë trajtimit.

Nëse zgjedhim një trajtim me shtesa dietike pa recetë, situata është patjetër më e thjeshtë dhe më e dobishme. Suplementet dietike nuk kanë kufizime kur bëhet fjalë për gjatësinë e përdorimit. Ato i sigurojnë trupit lëndë ushqyese thelbësore dhe nëse i përdorim në përputhje me rekomandimet për dozimin e përditshëm, atëherë mund ta vazhdojmë trajtimin gjatë gjithë kohës. Ky është një opsion i favorshëm, pasi flokët janë vazhdimisht në gjendje optimale. Kjo zgjidhje rekomandohet edhe sepse jo vetëm jep rezultate të kënaqshme, por mbi të gjitha është plotësisht e sigurt.