Skip to content
Faqja kryesore » Blog » Ushqyerja dhe aktiviteti fizik » Sa kohë duhet për të pastruar trupin nga toksinat – nga çfarë varet

Sa kohë duhet për të pastruar trupin nga toksinat – nga çfarë varet

Kur përmendet fjala «detox», shumica e njerëzve mendojnë për pastrimin ose agjërimin për të hequr papastërtitë dhe mbeturinat metabolike nga trupi. A e dinit se trupi juaj detoksifikon çdo ditë dhe neutralizon substancat e dëmshme? Megjithatë, mund ta ndihmojmë në këtë drejtim dhe ta bëjmë këtë proces shumë më të efektshëm.

Sa kohë duhet për të pastruar trupin nga toksinat

[Ez-toc]

Si të fillosh të pastrosh trupin?

Ky është një proces gradual që kërkon përkushtim dhe durim. Hapi i parë drejt detoksifikimit të trupit është të bëni ndryshime në dietën tuaj.

Shkëmbimi i ushqimeve të pashëndetshme për fruta dhe perime të freskëta është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar detoksin. Pastaj duhet të zgjidhësh çdo problem shëndetësor që shkakton detoksifikim të dobët në trup. Nga mjedisi ynë duhet të heqim çdo toksinë që mund të ndikojë negativisht në trupin tonë. Duhet të kujdesemi edhe për shëndetin e lëkurës sonë, sepse siç e dimë është filtri më i madh i trupit tonë.

Detoksifikimi i trupit – sa kohë duhet të zgjasë?

Kohëzgjatja e detoksifikimit varet nga trupi juaj. Disa kanë nevojë për vetëm 21 ditë, ndërsa të tjerë duhet të qëndrojnë të detoksifikuar edhe më shumë se 1.5 muaj. Vëzhgoni trupin, mirëqenien dhe nivelin e lodhjes. Nëse ndihesh keq dhe pastrimi është shkatërrimtar, ia vlen të heqësh dorë dhe ta lësh trupin të rigjenerohet! Është më mirë të përfundosh në një datë të mëvonshme.

Dieta pastruese është e ulët në kalori, kështu që në fillim mund të ndiheni të përgjumur ose të rraskapitur. Arsyeja është se aktiviteti fizik stimulon eliminimin e toksinave nga trupi, edhe pse mund të çojë edhe në marramendje ose të fikët. Megjithatë, mos u dorëzo nga stërvitja. Një shëtitje e përditshme ose udhëtim me biçikletë është e mjaftueshme për të mbajtur një trup të shëndetshëm gjatë periudhës së detoksifikimit. Në mbrëmje bëni një dush ose një banjë të ngrohtë dhe përpiquni të bëni disa ushtrime që nuk e rëndojnë trupin tuaj.

Ia vlen të përkrahet pastrimi i trupit me suplemente dietike që sigurojnë lëndë ushqyese thelbësore dhe përshpejtojnë procesin e detoksifikimit. Ato mund të jenë: Fibre Select, Candidie Forte, Detoxyn, Probiosin Plus.

Sa kohë duhet për të pastruar trupin nga alkooli

Gjatë detoksifikimit, trupi i pacientit detoksifikohet nga alkooli. Zakonisht, pacienti detoksifikohet nga alkooli brenda 5 ditëve, por duhet shumë më shumë kohë për të rivendosur ekuilibrin e trupit. Nëse pacienti trajtohet në një klinikë rehabilitimi, një metodë individuale është e rëndësishme. Kjo është për shkak të faktit se çdo i varur duhet të afrohet me maturi të duhur. Gjatë detoksifikimit, substanca aktive eliminohet nga trupi. Megjithatë, detoksifikimi nuk sjell gjithmonë një shëndet të ekuilibruar në trup. Meqë detoksifikimi është vetëm fillimi i një lufte të vështirë kundër varësisë, trajtimi nga ekspertët është vendimtar. Një periudhë e gjatë mund të kërkohet për rigjenerimin e trupit pas lënies së alkoolit.

Përveç faktit se detoksifikimi është vetëm një hyrje në ndërhyrjen terapeutike, duhet të mbajmë parasysh se ai kërkon përpjekje të përqendruara. Sepse pacientët me sindromën e abstinencës nuk janë në gjendje të përqendrohen aq sa të shqyrtojnë mirë mekanizmat e varësisë, mendimet shkatërrimtare dhe emocionet e vështira. Pasi ka kaluar të gjitha këto faza, pacienti është në gjendje të përqendrohet në procesin tërësor të shërimit.

Sa kohë duhet për të pastruar trupin nga stimulantët

Sa kohë duhet për të pastruar trupin nga stimulantët

Procedura e heqjes së toksinave nga drogat nga trupi i pacientit, duke mbështetur psikikën dhe fiziologjinë e të varurit në procesin e dhimbshëm të sobrietës dhe ushqyerjen e trupit të tij dhe rivendosjen e ekuilibrit të tij biokimik është i ashtuquajturi detoksifikim i drogës. Koha që duhet për të detoksifikuar një narkoman varet nga thellësia e varësisë, nga koha që ka kaluar që nga përdorimi i fundit i drogës dhe nga gjendja shëndetësore e pacientit. Zakonisht, pastrimi i trupit nga stimulantët zgjat nga 7-10 ditë.

Sa kohë duhet për të pastruar trupin nga toksinat dhe parazitët?

Përgjigjja është shumë individuale. Një trup i shëndetshëm ka mekanizma natyralë pastrimi që funksionojnë gjatë gjithë kohës. Përveç kësaj, nëse i mbështetim me ushqimin dhe ushqimin e duhur, pastrimi duhet të jetë më i shpejtë dhe më i efektshëm.

Njerëzit me një metabolizëm më të shpejtë për të pastruar plotësisht trupin nga toksinat dhe parazitët do të kenë nevojë për rreth 3 javë. Në njerëz të tjerë, ky proces mund të marrë më shumë kohë dhe mund të marrë deri në rreth 1.5 muaj.

Test për toksinat në trup

Testi i shqyrtimit biCOM, i cili përfshin rreth 60 mostra dhe është i përshtatshëm për njerëzit që nuk janë të sigurtë se çfarë testi të kryejnë dhe për mirëmbajtje të thjeshtë shëndetësore, përdoret për të zbuluar sëmundjet e trupit apo shëndetin e dobët. Duhet të theksohet se në këtë test janë përfshirë vetëm disa sëmundje nga grupet e dhëna të patogjenëve dhe papastërtive. Njerëzit që nuk duan të fillojnë diagnostikimin e bioresonancës, p.sh. vetëm me parazitët, mund të fillojnë me Testin e Gjendjes së Trupit, e cila është gjithashtu metoda më ekonomike për të njohur ngarkesat më të rëndësishme. Ky test zbulon, ndër të tjera, parazitët, protozoat, sëmundjen Lyme dhe disa baktere, infeksionet fungale, viruset (HPV dhe HHV), si dhe sëmundjet autoimune.