Skip to content
Faqja kryesore » Potency » Ilaçet shtëpiake për potencë – cilat janë më efektive?

Ilaçet shtëpiake për potencë – cilat janë më efektive?

Potenca është një aspekt i rëndësishëm i shëndetit seksual të meshkujve. Çrregullimet e potencës, pra vështirësitë në arritjen ose mbajtjen e një ereksioni, mund të kenë shkaqe të ndryshme dhe mund të kenë një ndikim negativ në cilësinë e jetës seksuale dhe marrëdhënies. Lumturisht, ka shumë mënyra të natyrshme për të përmirësuar fuqinë, të tilla si një dietë e shëndetshme, aktiviteti i rregullt fizik, barërat, ushtrimet e muskujve Kegel, ose reduktimin e stresit. Në këtë artikull do të shqyrtojmë ilaçet më të efektshme për të pasur fuqi në shtëpi.

Kura për shtëpi për mundësi

[Ez-toc]

Çrregullimet e potencës – nga çfarë rezultojnë ato?

Çrregullimet e potencës, ose mosfunksionimi erektile, janë vështirësi në arritjen ose mbajtjen e një ereksioni të mjaftueshëm për marrëdhëniet e duhura seksuale. Çrregullimet e potencës mund të kenë shkaqe të ndryshme, të tilla si sëmundjet fizike si diabeti, sëmundjet e zemrës dhe hipertensioni, ose sëmundje mendore të tilla si depresioni dhe stresi. Ato mund të shkaktohen edhe nga disa ilaçe, pirja e duhanit, abuzimi me alkoolin ose konsumimi i tepruar i kafeinës. Është gjithashtu shpesh një problem moshe, pasi burrat mund të kenë vështirësi në arritjen e një ereksioni ndërsa plaken.

Ia vlen t’i kushtojmë vëmendje faktit se çrregullimet e fuqisë nuk shkaktohen gjithmonë nga një shkak, dhe shpesh është një kombinim i disa faktorëve. Trajtimi për çrregullimet e potencës mund të përfshijë terapi farmakologjike të tilla si ilaçe të efektshme, terapi psikologjike, ndryshime në mënyrën e jetesës të tilla si një dietë të shëndetshme dhe aktivitet të rregullt fizik, dhe një ndryshim në marrjen e ilaçeve.

Kura për shtëpi për fuqi dhe për të forcuar ereksionin

Dieta si ilaç për të qenë të shëndetshëm

Dieta e duhur mund të ketë një efekt pozitiv në fuqi dhe libido. Studimet kanë treguar se disa lëndë ushqyese, si arginina, vitamina E, seleniumi dhe zinku, mund të përmirësojnë nivelet e testosteronit, e cila është e rëndësishme për funksionimin e duhur seksual. Arginina është një aminoacid që është i rëndësishëm për prodhimin e oksidit nitrik, i cili nga ana e vet ndihmon furnizimin me gjak të organeve gjenitale. Vitamina E është e rëndësishme për shëndetin e spermës dhe seleniumi dhe zinku mund të ndihmojnë në ruajtjen e niveleve normale të testosteronit.

Frutat e detit, të tilla si oysters, konsiderohet gjithashtu efektive në përmirësimin e potencës, sepse përmban sasi të larta të argininës dhe vitaminës B12. Frutat e pasura me vitaminë C janë gjithashtu të dobishme për fuqi, p.sh. papaja, portokallet, luleshtrydhet, kiwi.

Ngrënia e produkteve të drithërave të plota, të tilla si buka dhe makaronat me drithëra të plota, është gjithashtu e rëndësishme për shëndetin seksual, sepse ato rrisin nivelin e estrogjenit dhe progesteronit.

Ka edhe shtesa dietike me përbërësit e përmendur më sipër që mund të ndihmojnë në zgjidhjen e problemit të fuqisë. Ato mund të jenë të dobishme në një situatë të tillë, p.sh.: VigraFast ose Eron Plus.

Bimë për të përmirësuar forcën në shtëpi

Barërat e forta janë mënyra natyrale që mund të ndihmojnë në përmirësimin e ereksionit dhe performancës seksuale. Shumë bimë kanë një efekt nxitës për shëndetin që mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemeve të libidos dhe përmirësimin e jetës seksuale.

Një nga barërat më të njohura për fuqi është ginseng, e cila ka një efekt vasodilatues dhe mbështet rrjedhjen e gjakut në organet intime. Një bar tjetër popullor është rrënja e maces, e cila konsiderohet si një afsh natyror dhe ka një efekt forcues.

Ka shumë barëra të ndryshme dhe ekstraktet e tyre që mund të ndihmojnë në përmirësimin e fuqisë, megjithatë, para se të përdorni ndonjërën prej tyre, duhet të konsultoheni me mjekun ose specialistin tuaj. Ia vlen të kujtojmë se barërat për të qenë të aftë janë vetëm një nga elementët që përbëjnë dietën për të pasur mundësi dhe shëndet seksual, të cilat duhet t’u përshtaten nevojave individuale dhe rekomandimeve mjekësore.

[Irp]

Si të përmirësojmë forcën në mënyrë natyrale – aktiviteti fizik

Aktiviteti fizik është një faktor i rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit seksual dhe pjellorisë tek burrat. Ushtrimet e rregullta ndihmojnë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut, gjë që mund të ndihmojë në një ereksion më të mirë. Përveç kësaj, aktiviteti fizik mund të ndikojë pozitivisht në vetëvlerësimin dhe në sjelljen seksuale, gjë që është e rëndësishme për arritjen dhe mbajtjen e një ereksioni.

Për të përmirësuar forcën dhe ereksionin, rekomandohet të praktikohen rregullisht sporte të tilla si vrapimi, çiklizmi ose noti. Është po aq e rëndësishme të shmangim një mënyrë jetese sedentare dhe të rrisim numrin e orëve të shpenzuara jashtë.

Zvogëlimi i stresit si një ilaç shtëpiak për të qenë i fortë

Zvogëlimi i stresit si një ilaç shtëpiak për të qenë i fortë

Stresi është një nga faktorët kryesorë që mund të çojë në çrregullime të fuqisë te burrat. Kur jemi të stresuar, trupi ynë prodhon më shumë kortisol, një hormon stresi që mund të ketë një efekt negativ në libido dhe ereksion. Prandaj, është e rëndësishme të përballesh me stresin për të përmirësuar forcën.

Ka shumë mënyra për të pakësuar stresin, si: meditimi, joga, çlodhja ose ecja. Gjithashtu, mund të përpiqesh t’i ndryshosh zakonet, si për shembull, të shmangësh kafeinën, alkoolin, duhanin ose konsumimin e tepërt të kafeinës. Ia vlen, gjithashtu, të kujdesesh për dietën tënde dhe të bësh rregullisht sport.

Një pikë tjetër e rëndësishme është të flasësh për problemet e tua me partnerin ose me shokun tënd, gjë që mund të të ndihmojë të përballosh stresin. Gjithashtu, mund të kërkosh ndihmën e një specialisti, si terapist ose psikolog.

Reduktimi i stresit është një mënyrë e rëndësishme natyrore për të përmirësuar potencën, sepse ju lejon të përmirësoni shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme, e cila ka një efekt pozitiv në potencë.

[Irp]

Home way to potency – Ushtrimet e muskujve Kegel

Ushtrimet e muskujve Kegel janë një mënyrë efektive dhe e thjeshtë për të përmirësuar ereksionin dhe ejakulimin në meshkuj. Muskujt e kegelit, të vendosur në pjesën e poshtme të legenit, janë përgjegjës për kontrollin e urinimit dhe të fuqisë. Duke i ushtruar rregullisht këta muskuj, burrat mund të përmirësojnë ereksionin e tyre, të rritin dëshirën e tyre për seks dhe të nxitin seksin dhe të ndikojnë në pjellori. Këto ushtrime janë gjithashtu efektive në trajtimin e problemeve të ereksionit që shpesh rezultojnë nga dobësimi i muskujve Kegel.

Si të filloni ushtrimet e muskujve Kegel? Kjo mund të bëhet kudo dhe në çdo kohë, ju nuk keni nevojë për ndonjë gjë të veçantë, ju vetëm duhet të përqëndrohet në tkurrjen dhe relaksimin e muskujve Kegel, duke përsëritur këtë ushtrim disa herë në ditë. Ia vlen të kujtojmë se ky lloj ushtrimi është i efektshëm vetëm në kombinim me një mënyrë jetese të shëndetshme, të tilla si një dietë e shëndetshme dhe aktivitet i rregullt fizik dhe duke shmangur stimulantë të tillë si cigaret ose alkooli. Ju gjithashtu mund të konsultoheni me një mjek për të gjetur nëse ka ndonjë contraindications për ushtrimin e muskujve Kegel dhe nëse është e nevojshme për të përdorur agjentët farmakologjike.

Përmbledhje

Çrregullimet e potencës mund të kenë shkaqe të ndryshme, të tilla si sëmundjet fizike, sëmundjet mendore, drogat, stimulantët ose mosha. Për të përmirësuar fuqinë, është e rëndësishme të përballoni stresin, të kujdeseni për një dietë të shëndetshme, të luani rregullisht sport, si dhe të kryeni ushtrime muskulore Kegel. Gjithashtu, mund të kërkosh ndihmën e një specialisti, si terapist ose psikolog. Nëse këto probleme kanë të bëjnë edhe me ty, mos u prish, vetëm fillo të veprosh.