Skip to content
Faqja kryesore » Blog » Ushqyerja dhe aktiviteti fizik » Masazh kinez i kupave – çfarë efektesh të presim?

Masazh kinez i kupave – çfarë efektesh të presim?

Masazhi kinez i kupave është një metodë efektive për eliminimin e shumë sëmundjeve. Ajo rrit qarkullimin, eliminon dhimbjet e shpinës, ka një efekt të dobishëm në celulit. Cilat janë kontraindikacionet e kësaj metode? Kur mund të përdoret masazhi dhe kur është më mirë ta heqësh dorë? Çfarë pasojash mund të presim? Për këtë do të mësosh në artikull.

Masazh kinez për kupat

Çfarë janë flluskat kineze?

Flluska kineze është një nga llojet e flluskave të vakumit që thithin indet nën presion. Në treg, më shpesh gjenden varietetet e gomës, qelqit dhe bambusë. Ato karakterizohen nga cepa dhe kënde të rrumbullakëta. Falë formave të tilla, nuk ka asnjë problem që ato të thithin lëkurën.

Mjekësia popullore është burimi i kësaj metode trajtimi, edhe pse ka evoluar në aplikime të ndryshme. Ftohjet dhe gripi janë vetëm disa nga kushtet që janë trajtuar me flluska. Me kalimin e kohës, flluskat janë përdorur edhe si mjet terapeutik për të luftuar dhimbjet e shpinës dhe celulitin.

Efektet kineze të masazhit të kupave

Efektet e masazhit kinez të kupave janë si më poshtë:

  • reduktimi i celulitit
  • përshpejtimi i metabolizmit
  • përmirësimi i furnizimit me gjak
  • duke hequr qafe substancat toksike të panevojshme
  • zvogëlim i dhimbjeve të shpinës
  • reduktimi i tonit muskulor

Pas cilës kohë mund t’i shihni efektet e masazhit kinez të kupave?

Efektet e masazhit kinez të kupave janë të dukshme menjëherë. Tashmë pas trajtimit të parë, lëkura është dukshëm më e butë dhe më e butë. Në fund të fundit, ajo do të jetë gjithashtu më e fortë dhe elastike. Përdorimi i vazhdueshëm i flluskave kineze rekomandohet për efekte afatgjata. Nëse dëshironi të arrini rezultatet më të mira, mund të kombinoni masazhin me metoda të tjera anti-celulitit.

Si të bësh një masazh kinez për kupat?

Si të bësh një masazh kinez për kupat?

Filloni masazhin duke e njollosur lëkurën me vaj ulliri. Pastaj përgatitni katër flluska të madhësive të ndryshme dhe aplikojini në pjesë të ndryshme të trupit. Para se të vendosni flluskën në lëkurë, është e nevojshme të shtrydhni ajrin prej saj. Thithja e vakumit formohet sepse flluska thith lëkurën (dhe indet nënshtuese) në qendrën e saj si rezultat i veprimit të vakumit brenda. Gjatë masazhit duhen bërë lëvizje rrethore në drejtim të nyjeve limfatike. Në këtë mënyrë, qarkullimi përmirësohet, shtrëngon lëkurën dhe qetëson muskujt.

Sa herë në javë për të bërë një masazh kinez të kupave?

Kjo varet nga intensiteti i procedurës. Masazhi kinez i kupave është i butë dhe nuk kërkon përgatitje të veçantë. Prandaj, mund ta bësh në shtëpi, çdo javë ose edhe më shpesh. Rezultatet më të mira do të merren duke përdorur një masazh 2-3 herë në javë. Megjithatë, kjo duhet të jetë e kujdesshme. Nëse këto janë fillimet e aventurës suaj me këtë lloj masazhi, ia vlen ta përdorni atë një herë në javë dhe të rrisni sistematikisht frekuencën. Nëse vëreni shfaqjen e skuqjes ose të shenjave të inflamimit, ndërpritni procedurën.

Masazhi kinez i kupave – contraindications

Flluskat kineze nuk duhet të përdoren në lëkurën vaskulare dhe të ndjeshme. Ky masazh gjithashtu nuk duhet të përdoret në vraga, lëkurë të dëmtuar, inflamim aktiv të lëkurës si eczema ose acne, si dhe gjatë shtatzënisë. Gjithashtu, nuk është e këshillueshme ta kryesh këtë terapi në rast të prirjes për të mavijosur.

Nëse kemi prirje për të shpërthyer kapilarët, ia vlen të konsultohemi me një kosmetolog para se të fillojmë masazhin.

A është i efektshëm masazhi kinez i kupave?

Masazhi kinez i kupës është një terapi efektive anti-celulitit që kombinon efektet pozitive të masazhit, hidro-terapisë dhe teknikave të tjera. – Ky është një trajtim i thjeshtë, i lirë dhe shumë efektiv që mund të bëhet në shtëpi ose në një sallon bukurie. – Nëse procedura është bërë në mënyrë korrekte, ajo do të përmirësojë qarkullimin e gjakut, metabolizmin dhe elasticitetin e lëkurës. Përveç kësaj, ajo do të zvogëlojë mbajtjen e ujit dhe ndodhja e celulitit.

Si të zgjedhësh një flluskë kineze për pjesët e trupit?

Madhësia e flluskave varet nga madhësia e një pjese të veçantë të trupit. Për masazhimin e fytyrës, modelet e vogla janë më të mira. Flluskat më të mëdha zakonisht përdoren në kofshë ose bark. Është gjithashtu vendimtare që ato të përshtaten në dorë, sepse përndryshe masazhi do të jetë i parehatshëm. Një sërë serume + flluskë kineze është në dispozicion në treg. Për fillim, kjo është zgjidhja perfekte: Celleasy Perfect Body Serum.