Skip to content
Faqja kryesore » Potency » L-arginine – një shtesë diete për fuqinë dhe ereksionin

L-arginine – një shtesë diete për fuqinë dhe ereksionin

L-arginina është një aminoacid që është një përbërës i rëndësishëm dietike për shëndetin seksual të burrave. Është përbërës natyral i proteinave dhe mund të gjendet në ushqime të tilla si mishi, peshku, arrat dhe farat.

L-arginine për forcë

[Ez-toc]

Çfarë është L-arginine?

L-arginine
L-arginine

L-arginina është një aminoacid që është një përbërës i rëndësishëm i proteinave dhe luan një rol të rëndësishëm në metabolizëm. Mund të sintetizohet nga trupi, por mund të merret edhe nga dieta. Në mjekësi, ajo përdoret si një shtesë dietike në trajtimin e iskemisë, hipertensionit dhe impotencës.

Është një pararendës i oksidit nitrik (NO), i cili është një faktor i rëndësishëm në procesin e ereksionit. Oksidi nitrik dilates enët e gjakut, e cila lehtëson rrjedhjen e gjakut në penis, e cila çon në një ereksion.

L-arginine Dosage

Doza optimale e L-argininës për shëndetin seksual të meshkujve është 2 deri në 6 gram në ditë. Dozat më të ulëta, si 1 gram në ditë, mund të jenë po aq efektive, por kërkojnë një periudhë më të gjatë përdorimi.

Ia vlen të kujtojmë se L-arginine është një shtesë dietike, jo një ilaç, dhe nuk duhet të përdoret si zëvendësim për një dietë të ekuilibruar dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Para se të nisni të përdorni L-arginine, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj, veçanërisht nëse keni probleme me zemrën ose vuani nga sëmundje të tjera kronike.

Efekti i L-arginine në fuqi

Studimet shkencore kanë treguar se suplementi L-arginine mund të përmirësojë cilësinë e ereksionit tek burrat me mosfunksionim erektile. Në një studim, burrat që merrnin 3 gramë L-arginine çdo ditë për gjashtë javë, panë një përmirësim në ngritje prej rreth 55 për qind.

L-arginina mund të ndihmojë edhe në trajtimin e mosfunksionimit erektile të shkaktuar nga sëmundjet e zemrës, diabeti ose stresi.

L-arginine dhe shëndeti i zemrës

L-arginina ka efekte të dobishme në shëndetin e zemrës, sepse ndihmon në hollimin e enëve të gjakut dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut. Gjithashtu mund të ndihmojë në zvogëlimin e kolesterolit dhe triglycerideve në gjak, gjë që zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Përveç kësaj, L-arginina mund të ndihmojë në trajtimin e sëmundjeve koronare të zemrës, sepse përmirëson rrjedhjen e gjakut në muskulin e zemrës.

L-arginine për potencë në suplementet dietike

L-arginine për potencë në suplementet dietike

L-arginina është një substancë që mund ta sigurojmë edhe me suplemente dietike që përmirësojnë në mënyrë efektive shëndetin seksual të meshkujve. Zakonisht është përbërësi kryesor në tabletat e këtij lloji për shkak të vetive të tij.

Pilulat e potencës përmbajnë gjithashtu një numër përbërësish të tjerë natyrorë që, në kombinim me l-arginine, mund të përmirësojnë ndjeshëm libidon, si dhe të zgjidhin çdo problem të ereksionit. Suplementet që ia vlen t’i rekomandoni, të cilat përmbajnë përbërës natyralë, duke përfshirë l-arginine, janë, për shembull: Eron Plus, SperMax Control, VigraFast.

L-arginine dhe diabeti

L-arginina gjithashtu mund të ndihmojë në trajtimin e diabetit, sepse përmirëson ndjeshmërinë e insulinës dhe ndihmon në kontrollimin e nivelit të glukozës në gjak.

Në rastin e diabetit, L-arginina mund të ketë disa efekte të dobishme.

  1. Përmirësimi i metabolizmit të sheqerit: Studimet sugjerojnë se L-arginina mund të përmirësojë metabolizmin e sheqerit te njerëzit me diabet të tipit 2. Në një studim, pacientët që merrnin L-argininë kishin nivele më të ulëta të glukozës në gjak pasi hanin sesa ata që nuk merrnin këtë aminoacid.
  2. Përmirësimi i funksionit të pankreasit: Pankreasi luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak dhe diabeti i tipit 2 shpesh shoqërohet me dëmtime të pankreasit. Studimet sugjerojnë se L-arginina mund të ndihmojë në mbrojtjen e pankreasit nga dëmtimet dhe përmirësimin e funksionit të tij tek njerëzit me diabet.
  3. Përmirësimi i funksionit të enëve të gjakut: Diabeti shoqërohet me dëmtimin e enëve të gjakut, gjë që mund të çojë në probleme serioze shëndetësore. L-arginina mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionimit të enëve të gjakut tek njerëzit me diabet, duke holluar enët e gjakut dhe duke përmirësuar rrjedhjen e gjakut.

Përmbledhje

L-arginina është një aminoacid i rëndësishëm që mund të ketë efekte të dobishme në shëndetin seksual të burrave, shëndetin e zemrës dhe diabetin. Doza optimale e L-argininës është 2 deri në 6 gram në ditë. Para se të përdorni L-arginine, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Si përfundim, suplementi L-arginine është një mënyrë efektive për të përmirësuar potencën dhe ereksionin, si dhe për të përmirësuar shëndetin e zemrës dhe kontrollin e diabetit. Megjithatë, ia vlen të kujtojmë se L-arginine nuk është një ilaç, por një shtesë dietike dhe ju duhet gjithmonë të konsultoheni me një mjek para se të fillojë përdorimin e saj.