Skip to content
Faqja kryesore » Blog » Seksualiteti » Disfunksioni erektil dhe problemet e ereksionit – shkaqet dhe trajtimi

Disfunksioni erektil dhe problemet e ereksionit – shkaqet dhe trajtimi

Marrëdhëniet seksuale nuk kanë të bëjë vetëm me kënaqësinë. Për fat të keq, shpesh na shqetësojnë lloje të ndryshme problemesh si mosfunksionimi erektile ose problemi i mbajtjes së një ereksioni. Këta janë faktorë që na pengojnë të kemi marrëdhënie seksuale të kënaqshme. Në këtë artikull do të mësoni se cilat janë shkaqet e problemeve të ereksionit dhe si t’i trajtoni ato. Do të kontrollojmë se cilat metoda të trajtimit të mosfunksionimit erektile janë efektive dhe çfarë duhet shmangur kategorikisht.

Projekti pa titull (16)Problemet e mosfunksionimit dhe ereksionit erektile - Njeriu

Ka stereotipe që thonë se vetëm burrat pas moshës 40 vjeç zhvillojnë probleme me ereksionin. Asgjë nuk mund të jetë më larg se e vërteta. Për fat të keq, jetojmë në stres të vazhdueshëm, nuk kemi kohë për pushimin e duhur, jemi vazhdimisht me nxitim dhe kjo përkthehet shumë negativisht në performancën tonë seksuale. Sipas hulumtimit, mosfunksionimi erektile prek në rreth 19% të rasteve njerëzit midis moshave 20-39 vjeç. Kështu, pothuajse çdo person i 5 -të që vuan nga mosfunksionimi erektile është në të vërtetë në fillim të rrugës së tyre drejt seksualitetit të vërtetë. Gjëja e frikshme është se këta numra janë vazhdimisht në ndryshim, dhe jo për mirë. Gjithnjë e më shumë të rinj vuajnë nga mungesa e ereksionit ose nga problemet që lidhen me sasinë dhe cilësinë e spermës së prodhuar dhe me moshën lindin më shumë probleme. Prandaj, është shumë e rëndësishme të mos e nënvlerësosh problemin dhe të reagosh ndërsa ka kohë për të.

Kush ndikohet nga mosfunksionimi i erektile?

Siç u përmend më parë, problemet me forcën dhe performancën e përgjithshme seksuale ndikojnë te burrat e moshave të ndryshme. Varet nga predispozitat individuale. Sipas statistikave, bilanci i përqindjes është si më poshtë:

  • 20-29 vjet -8%,
  • 30-39 vjet – 11%,
  • 40-49 vjet – 15%,
  • 50-59 vjet – 22%,
  • 60-69 vjet – 30%,
  • 70-75 vjet – 37%.

Cilat janë shkaqet e mosfunksionimit erektile?

Shkaqet e mosfunksionimit erektile mund të jenë të shumta. Ato janë të lidhura me faktorë që ne mund të ndikojnë, p.sh. mënyrën e jetesës, dietën, aktivitetin fizik. Megjithatë, ato mund të shoqërohen edhe me faktorë që ne nuk kemi ndikim, p.sh. sëmundjet kronike. Më poshtë janë shkaqet më të zakonshme të mosfunksionimit erektile:

Sëmundjet që mund të jenë shkaku janë: atherosclerosis dhe sëmundjet e enëve të gjakut, hipertensioni, diabeti, hiperlipidemia (kolesteroli i tepërt në gjak), sëmundja e tiroidit, sindromi metabolik, depresioni dhe ankthi, hipogonadizmi (mungesa e testosteronit), skleroza e shumëfishtë, hemorragjia cerebrale, dështimi i mëlçisë ose veshkave, sëmundjet e mushkërive, apnea e natës, sëmundja e Peyronie, palca kurrizore ose trauma pelvike.

Ilaçet që mund të jenë shkaku janë: psikotrope, antihipertensive, hormonale dhe metabolike, diuretikë.

Mosfunksionimi erektile mund të jetë një simptomë e udhëheqjes së një mënyre jetese jo të shëndetshme: puna sedentare, përdorimi i stimulantëve, problemet me mbipeshën, mungesa e intimitetit dhe intimitetit, stresi, lodhja, dieta e papërshtatshme, komplekset, shumë pak vetëbesim.

Këta janë faktorët kryesorë që kanë një ndikim të rëndësishëm në mosfunksionimin e erektile. Sigurisht, për ta duhet të shtosh edhe moshën, sepse siç e di, me kalimin e moshës, problemet bëhen gjithnjë e më serioze.

Projekti pa titull (16)Problemet e mosfunksionimit dhe ereksionit erektile - Njeriu

Trajtimi i mosfunksionimit erektile

Si të trajtosh mosfunksionim erektile? Para së gjithash, duhet të bëjmë ndryshime në jetë që do të na e përmirësojnë rehatinë, do të na lejojnë të pushojmë dhe të çlodhemi siç duhet. Faza tjetër që mund të përmirësojë cilësinë tonë të jetës seksuale është përdorimi i suplementeve dietike (VigraFast, SperMax Control) ose drogave (me një substancë të quajtur Sildenafil). Në këtë pikë, duhet të theksohet se përdorimi i ilaçeve me recetë duhet të kryhet me pëlqimin e një mjeku, sepse përndryshe kjo mund të rrezikojë shëndetin tonë. Prandaj, në këtë fazë, zgjidhja më e dobishme mund të jetë përdorimi i suplementeve dietike që janë në dispozicion pa recetë. Zakonisht këto janë pilula të mëdha që bazohen në përbërës natyrorë. Në shumë raste, kjo formë terapie del të jetë shumë efektive dhe falë kësaj, nuk ka nevojë për konsultim të mëtejshëm me një mjek apo procedura kirurgjike. Nëse metodat e paraqitura më sipër nuk shkaktojnë rezultatet e pritshme, atëherë duhet të shihni një mjek. Tani lind pyetja se cilit mjek do t’i duhet të shkojë me mosfunksionim erektile? Një ekspert në raste të tilla është një urolog. Do të kryhen diagnostikime të hollësishme, duke lejuar të përcaktohet se çfarë forme terapie duhet zgjedhur në mënyrë që pacienti të kthehet në formë të plotë fizike. Në rastin e rasteve më të vështira, mund të jetë e nevojshme të kryhet një procedurë për zhbllokimin e enëve të anëtarit. Urologu gjithashtu mund të zgjedhë një formë terapie në formën e injeksioneve në trupat cavernous të anëtarit (injeksioneve).

Mosfunksionimi erektile – si mund të parandalohen ato?

Ndodhja e mosfunksionimit erektile më shpesh ndodh kur rrjedhja e gjakut në trupat cavernous të penisit është e pamjaftueshme. Ne nuk mund të mbrohemi nga kjo drejtpërdrejt, por mund të veprojmë tërthorazi. Duhet të fillojmë duke përmirësuar mënyrën e jetesës, duke u kujdesur për pushimin e duhur dhe duke u kujdesur për shëndetin mendor. Gjithashtu, do të jetë e dobishme të heqësh dorë nga stimulantë të tillë si cigaret ose alkooli. Këshillohen edhe ekzaminime të rregullta që të na ndihmojnë ta mbajmë trupin në gjendje optimale. Tensioni i gjakut, testosteroni, niveli i sheqerit dhe kolesteroli duhet të testohen vazhdimisht. Aspekti i fundit që ia vlen t’i kushtojmë vëmendje janë pilulat e ereksionit. Ato do të na ndihmojnë jo vetëm të përmirësojmë përkohësisht funksionin tonë seksual, por edhe në afat të gjatë do të ndikojnë pozitivisht në aktivitetin tonë seksual.