Skip to content
Faqja kryesore » Blog » Ushqyerja dhe aktiviteti fizik » Pastrimi i trupit nga parazitët duke përdorur metoda shtëpiake

Pastrimi i trupit nga parazitët duke përdorur metoda shtëpiake

Meqë parazitët janë po aq të kudondorë, sa edhe tinëzarë, ia vlen të dimë si t’i largojmë me efektshmëri nga trupi ynë. Për fat të mirë, ka shumë barëra dhe kura natyrore që mund t’i përdorni për këtë luftë. Kontrolloni se çfarë të kërkoni për të kryer këtë proces në një mënyrë të shpejtë dhe të sigurt.

Pastrimi i trupit të parazitëve me anë të ilaçeve shtëpiake

[Ez-toc]

Deworming trupin – si për të hequr parazitët nga trupi?

Parazitët janë organizma të vegjël që jetojnë tek ne dhe tek ne. Ato mund të gjenden në zorrët tona dhe në silazh, si dhe në mushkëri, mëlçi, veshka dhe organe të tjera. Njerëzit me higjienë të dobët ose ata që shkuan për kamping në vende ku nuk ka tualete rrezikojnë të infektohen me parazitë.

Parazitët mund të shkaktojnë simptoma të tilla si lodhje, bloating, diarre dhe madje edhe anemi. Është e rëndësishme të dini se çfarë ushqimesh duhet të shmangni nëse dyshoni se keni parazitë në mënyrë që t’i hiqni qafe shpejt para se të shkaktojnë dëme të përhershme në trupin tuaj.

Ka shumë mënyra për të hequr parazitët nga trupi, por një nga më të efektshmet është krimbi. Krimbi është procesi i vrasjes ose i heqjes së krimbave nga trupi. Kjo mund të bëhet me ndihmën e ilaçeve, operacioneve ose mjeteve të tjera.

Cilat simptoma mund të tregojnë infektimin me parazitët?

Shumica e infeksioneve parazite shkaktohen nga protozoa (organizmat njëqelizorë) dhe helmintë (kryesisht krimbat). Protozoa dhe helmimet përhapen nëpërmjet ushqimit dhe ujit të ndotur, kontaktit me kafshët ose njerëzit, ose nga personi në person.

Shumë infeksione parazite mund të parandalohen nga larja e kujdesshme e duarve dhe praktikat e higjienës.

Simptomat e infektimit me parazitë përfshijnë:

 • Diarre
 • Gaze dhe flatulencë
 • Nausea
 • Të vjella
 • Humbja e oreksit
 • Humbja e peshës

Pastrimi i trupit të parazitëve mënyra të bëra në shtëpi – Deworming

Pastrimi i trupit të parazitëve mënyra të bëra në shtëpi - Deworming

Fitoterapia është një metodë e shkëlqyer dhe natyrale për të hequr parazitët nga trupi. Është një nga degët më të vjetra të mjekësisë, e quajtur herbalizëm, e cila përdor bimët për të trajtuar dhe parandaluar sëmundjet. Është vërtetuar shkencërisht se ka një efekt terapeutik, duke përfshirë krimbat. Mund të përdoret për të trajtuar parazitët, si dhe në mënyrë parandaluese. Besohet se një trajtim i tillë është më i efektshëm nëse kryhet dy herë në vit, në pranverë dhe në vjeshtë.

 • Bimët që vlejnë të përdoren për krimba janë:
 • Arrë e gjelbër
 • Kungull
 • Klove
 • Arrë e zezë
 • Cumin i zi
 • Tansi
 • Dru krimbi
 • Arra

Gjithashtu ia vlen të kombinohet trajtimi me barërat me përdorimin e suplementeve dietike që kanë veti që heqin kërpudhat dhe toksinat e tjera nga trupi ynë, si dhe i sigurojnë trupit lëndët ushqyese të nevojshme. Këto janë suplemente të tilla si: Fibre Select, Candidie Forte, Spirulin Plus, Detoxyn.

Droga për krimba

Kur bëhet fjalë për drogat e krimbit, ka disa mundësi të ndryshme. Në disa raste, mund të merrni ilaçe që janë në dispozicion si në formë të përtypshme, ashtu edhe të lëngshme. Këto ilaçe janë efektive në vrasjen e krimbave, por ato mund të kenë disa efekte anësore, të tilla si stomaku i mërzitur dhe diarreja.

Ka edhe ilaçe për krimba me recetë që merren gojarisht. Këto janë praziquantel (Biltricide), mebendazole (Vermox) dhe triclabendazole (Nyzoral). Këto ilaçe janë pak më efektive në vrasjen e krimbave sesa opsionet e tepërta, por ato gjithashtu kanë një rrezik më të lartë të efekteve anësore.

Forma e fundit është ilaçet deworming recetë, të cilat mund të administrohen në formën e një injeksion në trup. Këto përfshijnë ivermectin (Stromectol) dhe levamisole (Levamisole). Ivermectin konsiderohet si një nga metodat më efektive të trajtimit të krimbit të rrumbullakët. Levamisole është gjithashtu shumë efektive në trajtimin e lice dhe scabies.

Çfarë nuk u pëlqen parazitëve njerëzorë?

Është e arsyeshme të stina e vakteve gjatë trajtimit të një infeksioni parazit, pasi parazitëve nuk u pëlqejnë erëzat pikante, lëngu i boronicave dhe uthulla e ciderit të mollës. Ia vlen edhe të përfshish fibrat në dietën tënde. Megjithatë, duhet mbajtur parasysh se jo çdo lloj paraziti ka intolerancë ndaj erëzave në fjalë. Mund të dalë se kjo lloj terapie do të jetë krejtësisht e paefektshme, prandaj ia vlen të konsultoheni më parë me një mjek.

Çfarë të hamë për të hequr qafe parazitët?

Tranziti intestinal ngadalësohet si rezultat i konstipacionit, i cili shkakton akumulimin e masave fekale që favorizojnë parazitët. Ja përse është kaq e rëndësishme të mbahet funksionimi i duhur i aparatit tretës. Në dietë mund të përfshish edhe ara dhe tingëllimë, të cilat do të ndihmojnë në lehtësimin e kapsllëkut. Probiotikë të tillë si kefir, buttermilk, kastravec turshi dhe sauerkraut mund të konsumohen për të luftuar parazitët. Rritja e sasisë së lëngut të konsumuar do të ndihmojë edhe në lehtësimin e kapsllëkut.

Si të heqësh qafe parazitët në zorrë?

Heqja e parazitëve nga trupi që ndodh në zorrë është pothuajse një trajtim identik me krimbat e zakonshëm. Është shumë e rëndësishme të ndjekësh rregullat bazë të higjienës. Mënyrat e bëra në shtëpi për të hequr qafe parazitët, të cilat ishin përshkruar më parë, do të punojnë shumë në këtë rast. Ia vlen t’i shtoni dietës suaj një sasi më të madhe fibrash. Këshillohet edhe të përdoren produkte që janë lehtësisht të tretshme dhe që nuk e rëndojnë sistemin tretës. Terapia më efektive mund të jetë një kombinim i një diete të shëndetshme, barëra dhe suplemente dietike.