Skip to content
Faqja kryesore » Blog » Ushqyerja dhe aktiviteti fizik » Celuliti tek meshkujt – pse shfaqet dhe si ta hiqni atë?

Celuliti tek meshkujt – pse shfaqet dhe si ta hiqni atë?

Celuliti është një sëmundje shumë e pakëndshme që ndikon negativisht në aspektin pamor të lëkurës sonë, duke shkaktuar ënjtje. A ndodh edhe celuliti te burrat? Cilat janë shkaqet e saj dhe si ta përballojmë atë?

Celulit tek burrat

A mund të kenë burrat celulit?

Pohimi se celuliti te burrat nuk ndodh është i gabuar. Nivelet e larta të testosteronit dhe androgjenit mbrojnë burrat kundër celulitit, por nëse këto hormone kanë një nivel të ulët, atëherë ka një shans për këtë sëmundje. Arsyeja kryesore për formimin e celulitit rreth grave është niveli i lartë i estrogjenit.

Sa përqind e burrave kanë celulit?

Është e vështirë të përcaktohet qartë përqindja e saktë, por vlerësohet se mund të jetë rreth 2-5%. Duhet të theksohet gjithashtu se nivelet e ulëta të hormoneve seksuale mashkullore janë vetëm një rrezik i rritur i formimit të celulitit tek burrat. Prandaj, ajo mund të ndodhë dhe nuk ka pse.

Celuliti te burrat shkakton

Problemi i celulitit ndodh te burrat vetëm kur ka probleme me ekuilibrin hormonal. Pastaj ka disa aspekte që mund të intensifikojnë ose të rritin mundësinë e sëmundjes.

Shkaqet e celulitit tek burrat përfshijnë probleme me qarkullimin e gjakut, veçanërisht në kofshë dhe mollaqe – enët e gjakut në këto zona ngushtohen, shtypen nga qelizat dhjamore të mbingrohura, gjë që e bën më të vështirë sigurimin e lëkurës me lëndë ushqyese dhe heqjen e toksinave dhe produkteve të panevojshme metabolike.

Megjithatë, te gratë dhe te burrat, shkaqet e celulitit mund të lidhen edhe me një mënyrë jetese të gabuar. Shumë pak aktivitet fizik, mënyrë jetese sedentare, dietë jo e shëndetshme, përdorimi i stimulantëve të tillë si cigaret ose alkooli – e gjithë kjo rrit rrezikun e “peel portokallit”.

Si të heqësh qafe celulitin tek burrat?

Si të heqësh qafe celulitin tek burrat

Nëse duam të zvogëlojmë celulitin në pjesët individuale të trupit, mund të përdorim shërbimet e mjekësisë estetike. Ka një numër trajtimesh të ndryshme që mund të përdoren, në varësi të ashpërsisë së celulitit. Megjithatë, duhet të kujtojmë se efekti zakonisht është i përkohshëm dhe në luftën kundër celulitit është e rëndësishme të eliminohet edhe shkaku. Përveç kësaj, trajtimet e këtij lloji janë mjaft të shtrenjta.

Gjithashtu, mund të përdorim suplemente dietike (tableta ose krem për celulitin) që i sigurojnë lëkurës lëndë ushqyese thelbësore. Falë kësaj, efektet janë të shpejta dhe zgjasin për një kohë të gjatë. Rezultatet më të mira do të arrihen duke kombinuar suplementin me një mënyrë jetese të shëndetshme, dietën e duhur dhe ushtrimet.

Trajtime që ndihmojnë në pakësimin e celulitit

Carboxytherapy – një procedurë që përfshin administrimin e kontrolluar të dioksidit të karbonit mjekësor. Përmirëson furnizimin me gjak dhe nuk e përshpejton metabolizmin. Pas disa trajtimeve, mund të shihni një zvogëlim të ndjeshëm të yndyrës së trupit, duke e forcuar lëkurën dhe duke eleminuar celulitin.

Endermologjia për burrat – një trajtim i bazuar në masazh vakum, gjatë së cilës pas një minimum prej 10 trajtimeve, me një interval prej 2-3 ditë, cilësia e lëkurës është përmirësuar ndjeshëm. Cilat janë pasojat e këtij trajtimi? E zbusim trupin, e rregullojmë dhe e lëm lëkurën dhe pakësojmë celulitin.

Mezoterapia e gjilpërave – përfshin injektimin e kokrrizave të zgjedhura individualisht në lëkurë, të pasura me përbërës aktivë, të tilla si: ekstrakt artikoke, ekstrakt nazil i verdhë, kafeinë, silicë, rutinë ose L-karnitine. Këto substanca përshpejtojnë procesin e heqjes së yndyrës dhe përmirësojnë mikrocirculation (çrregullimet e të cilave janë shkaku kryesor i formimit të celulitit).

Vala e shokut – fut qelizat e lëkurës në vibrime, falë të cilave furnizimi i tyre me gjak dhe oksigjenimi përmirësohet, dhe kjo përkthehet në një pamje më të mirë dhe rritje të tensionit të lëkurës. Gjithashtu, trajtimi përballon në mënyrë të përsosur ënjtjen dhe ndjenjën e këmbëve të rënda.

Shtesë

Shtesat kundër celulitit jo vetëm që mund të zvogëlojnë pabarabartësinë në kofshë, bark, mollaqe dhe pjesë të tjera të trupit të shkaktuara nga celuliti, por edhe të parandalojnë formimin e tij në të ardhmen. Përveç kësaj, ato i sigurojnë lëkurës lëndë ushqyese thelbësore që e rigjenerojnë atë dhe e bëjnë lëkurën më të tensionuar. Shembuj të këtyre shtesave janë:

Serum i përsosur i trupit të serumit
Celleasy Perfect Body Serum
Produkt i përsosur për celulitin e trupit
Perfect Body Cellulite

Ushtrime për të eliminuar problemin me celulitin

Mjerisht, fizkultura nuk do ta heqë plotësisht celulitin, por mund ta zvogëlojë ndjeshëm atë. Prandaj këshillohet të kombinohen ushtrimet me suplementet dietike. Pastaj efektet janë shumë më të mira dhe më të shpejta.

Celuliti ndikon kryesisht në zonën e legenit, por shpesh shfaqet edhe në vende të tjera. Ushtrimet e mëposhtme ndihmojnë për të forcuar zonën e vitheve, kofshëve dhe barkut.

Për të filluar, shtrihuni në shpinë me këpucët e hequra në një dysheme rrëshqitëse (p.sh. në panele ose qilim PVC të lëmuar). Përkuli gjunjët dhe mbështeti këmbët në tokë. Nga ky pozicion, vazhdoni në stërvitje: ngrini ijët lart dhe shtrini këmbët përpara, duke i drejtuar gjunjët. Pastaj kthehuni në pozicionin e mëparshëm dhe ulni ijët përsëri. Numri i rekomanduar i përsëritjeve është dy grupe me 10 përsëritje.

Squats klasike janë gjithashtu një ushtrim i rekomanduar. Bëjini ato siç duhet – filloni në pozicionin e këmbëve të vendosura në gjerësinë e ijëve. Për të mbajtur ekuilibrin dhe rrjedhshmërinë e ushtrimeve, drejto duart lart dhe përkulu. Mos lejoni gjunjët të dalin mbi këmbët e këmbëve – domethënë, vithet duhet të arrijnë sa më larg që të jetë e mundur. Shko sa më poshtë që mundesh. Për të zvogëluar celulitin, bëni të paktën dy grupe me 10 përsëritje.

Stërvitja tjetër është mushkëritë. Të lejojnë t’i ngulësh këmbët dhe vithet. Qëndroni drejt dhe bëni këmbën tuaj të majtë një hap të gjerë përpara. Në të njëjtën kohë, përkule gjymtyrën e djathtë në këndet e duhura, gati duke prekur dyshemenë me gjurin. Pastaj kthehuni në pozicionin fillestar dhe kryeni të njëjtin veprim me këmbën e dytë.

Dietë për celulitin te burrat

Ka shumë dieta të ndryshme që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e paraqitjes së celulitit tek meshkujt. Disa nga më efektivet përfshijnë dieta me pak yndyrë dhe fibra të larta, si dhe ato që janë të pasura me antioksidues dhe ushqime anti-inflamuese. Gjithashtu, është shumë e rëndësishme të pish shumë ujë. Rezultatet më të mira do të sigurohen nga një kombinim i dietës së duhur, ushtrimeve dhe suplementimit të mirë.