Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Veldig tørr ansiktshud – hjemmemedisiner

Veldig tørr ansiktshud – hjemmemedisiner

Riktig pleie for tørr ansiktshud er viktig, men hvordan gjøres det riktig? Hvilke metoder er effektive og fremfor alt trygge? Se hva som er årsakene til tørr hud og hvordan du enkelt kan håndtere det.

Bardzo sucha skóra twarzy

Veldig tørr ansiktshud – hvorfor er huden tørr?

Hovedårsaken til veldig tørr ansiktshud er at talgkjertlene ikke produserer nok talg. Det kan være forårsaket av alder, genetikk eller til og med medisiner. Talgkjertlene er ansvarlige for å produsere olje og holde huden fuktet. Når de ikke produserer nok olje, blir huden tørr og flassende. Det er også andre faktorer som kan føre til tørr ansiktshud, som for eksempel skadelige miljøeffekter (ytre faktorer), bruk av sterke såper eller sjampo og dårlig kosthold.

Hvordan gi næring til tørr ansiktshud?

Minst to ganger om dagen, rens ansiktet med en skånsom rens som ikke inneholder fuktighetsgivende oljer.

Etter å ha renset ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel, påfør en ansiktskrem eller olje på det. Bruk en liten mengde av oljen, da den kan tette porene og forårsake akneutbrudd.

Hvis huden din er veldig tørr, bør du vurdere å bruke en peeling med noen få dagers mellomrom for å fjerne døde hudceller fra ansiktet ditt. Unngå å bruke peeling mer enn en gang i uken, da det kan irritere sensitive hudtyper.

Jak odżywić suchą skórę twarzy

Hva skal jeg gjøre når huden i ansiktet peeler?

Bruk en eksfolierende skrubb en gang i uken, etterfulgt av en fuktighetsgivende krem ​​som inneholder salisylsyre eller benzoylperoksid. Disse ingrediensene vil bidra til å fjerne døde hudceller og forhindre at tette porer dannes. De bidrar også til å kontrollere overflødig talg, slik at huden ikke blir for blank eller fet i løpet av dagen. Salisylsyre har også anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar til å lindre rødhet og betennelse forårsaket av kviser (kviser). Hvis problemet med flassende hud ikke forsvinner, vil det være nødvendig å besøke en lege – hudlege for å etablere en detaljert diagnose og videre behandling.

Måter for tørr hud – tilskudd

Kosttilskudd for tørr ansiktshud virker ved å øke hydreringsnivået i kroppen uten å forårsake noen av bivirkningene som ofte oppstår med fuktighetskremer som inneholder kjemiske forbindelser. Den store fordelen med kosttilskudd for tørr hud i ansiktet er at de ikke må brukes lokalt, som lotioner og kremer. De støtter kroppen vår fra innsiden ved å gi den nødvendige næringsstoffer. Eksempler på kosttilskudd:

  • Derminax
  • ImpreSkin
  • Collagenics

Hjemmemedisiner for tørr hud – for hvem?

Huden er et sart organ, så ordene «tørr» og «hjemmemedisiner» virker ikke som en perfekt kombinasjon. Ingenting kan være mer galt. Å bruke hjemmemedisiner for tørr hud er en praktisk, effektiv, trygg og fremfor alt billig løsning. Derfor, hvis du merker de første tegnene på hudproblemer, ikke undervurder problemet og begynn å handle umiddelbart. Hjemmemedisiner passer for alle hudtyper, også de mer sensitive.

Veldig tørr hud i ansiktet – hjemmemedisiner

Bardzo sucha skóra twarzy - domowe sposoby

Kokosolje

Kokosolje er en utmerket fuktighetskrem for tørr hud siden den er rik på antioksidanter og andre næringsstoffer som bidrar til å holde huden i god stand. Den har også naturlige antibakterielle egenskaper, som bidrar til å forhindre infeksjoner som bidrar til tørr hud. For å bruke kokosnøttolje som fuktighetskrem, gni den ganske enkelt inn i huden en eller to ganger om dagen, helst ved sengetid.

Aloe gel

Aloe vera gel har lenge vært brukt som et effektivt middel for tørr hud på grunn av den høye konsentrasjonen av aminosyrer og mineraler som finnes i dets indre gellag som hjelper til med å lindre irriterte hudceller samtidig som de fukter dem.

Natronbad

Bakepulver har blitt brukt i århundrer som et naturlig middel mot en rekke plager, inkludert flass og eksem. Den fungerer også bra med tørr hud, da den hjelper til med å fylle opp tapt fuktighet samtidig som den eksfolierer døde hudceller fra hudens overflate. Tilsett en kopp natron (natriumbikarbonat) i en balje med vann, og nyt et avslappende bad.

Nærende fruktansiktsmasker (DIY-maske)

Det er en enkel måte å gi næring til huden din med de fordelaktige ingrediensene til frukt og grønnsaker. Du kan tilberede en hjemmelaget maske med frisk fruktpuré og bruke den på ansiktet i 10 minutter, og deretter vaske den av med lunkent vann. Appelsin-, sitron- og limeskall har også eksfolierende egenskaper, takket være at de fjerner døde celler fra overflaten av huden uten å tørke den ut.

Peanøtter, melk og honning

Det er en flott kombinasjon for alle som lider av tørr hud, siden den inneholder protein og fettsyrer som vil hjelpe til med å reparere skadede celler. Bland like deler av peanøtter med melk (full fett eller mandel) til du får en pasta-lignende blanding, og tilsett deretter en spiseskje honning. Påfør denne blandingen over hele kroppen, inkludert ansikt og hals, og la den tørke helt, skyll deretter med varmt vann og tørk med håndkle.