Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Tørr ansiktshud – pleie, fuktighetsgivende og årsaker til problemet

Tørr ansiktshud – pleie, fuktighetsgivende og årsaker til problemet

Tørr ansiktshud er et av de vanligste hudproblemene. Det kan ha mange årsaker, fra overdreven vasking til dårlige matvaner. Vanligvis er ikke dette et alvorlig problem, men kan ofte bli en skikkelig plage som kommer i veien for dine daglige aktiviteter og relasjoner. Hvis du opplever ubehag i ansiktet og huden din mister sin elastisitet, ser matt og flassende ut, bør du definitivt ta tiltak for å forhindre tørrhet.

Sucha skóra twarzy

Årsaker til tørr hud i ansiktet

1. Alder

Når vi blir eldre, mister huden vår noe av sin evne til å produsere naturlige oljer som holder den fuktig. Dette gjelder spesielt for personer over 50 år. Når vi blir eldre, mister huden vår også sin elastisitet og blir tynnere, noe som gjør den mer utsatt for dehydrering og irritasjon.

2. Genetikk

Noen mennesker er født med naturlig tørrere hud enn andre. I dette tilfellet er det vanskelig å eliminere dette problemet fullstendig, men vi kan effektivt kontrollere det.

3. Dårlige hudpleievaner

For mange mennesker er dårlige hudpleievaner en av hovedårsakene til tørr ansiktshud – spesielt hvis de inkluderer hyppig bruk av varmt vann eller sterke såper for å vaske ansiktet eller kroppen. Disse produktene kan fjerne de naturlige oljene fra huden uten å erstatte dem med noe annet som kan bidra til å gjenopprette hydreringsnivået i de øvre lagene av epidermis (det ytterste laget av huden).

4. Lav luftfuktighet

Lav luftfuktighet: Lave nivåer av innendørs fuktighet bidrar til tørr hud ved å fordampe vann fra kroppens overflate raskere enn vanlig.

Hvordan ta vare på tørr ansiktshud?

Det er viktig å vite hvordan du tar vare på tørr ansiktshud. Å tørke ut huden krever spesiell forsiktighet når det kommer til fuktighetsgivende og påføring av fuktighetsgivende kremer, spesielt i vintermånedene når luften er tørrere.

Her er noen tips for å hjelpe deg å ta vare på tørr ansiktshud:

Bruk milde rensemidler som ikke fjerner de beskyttende oljene fra ansiktet ditt. Rengjøringskluter bør unngås da de kan irritere huden ytterligere og gjøre den tørrere enn den egentlig er.

Unngå å bruke alkoholbaserte astringerende midler i ansiktet, da de i tillegg tørker ut huden ved å fjerne naturlige oljer. Unngå også såper da de er tøffere mot huden enn flytende såper eller gelsåper.

Hvis du har akne eller fett hår, bruk en oljefri fuktighetskrem etter å ha vasket ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel eller såpe for å redusere risikoen for å få kviser i ansiktet eller hodebunnen.

Unngå varme dusjer og badekar, velg lunkent vann i stedet. Varme bad og dusjer fratar kroppen vår fuktighet, noe som kan føre til tørr hudproblemer hvis dette skjer for ofte.

Hvis tørrhet i ansiktet er forårsaket av dehydrering, bør du drikke mer vann i løpet av dagen. Hvis du har fet hud, kan det å drikke mer vann føre til kviser, så du må kanskje begrense mengden oljer i kostholdet ditt og/eller bytte til en oljefri fuktighetskrem.

Hvordan fukte tørr ansiktshud?

Sucha skóra twarzy - nawilżanie

Fuktighetsgivende tørr ansiktshud er et viktig steg i din daglige hudpleierutine. En fuktighetskrem kan forbedre utseendet og velværet til tørr hud da den fungerer som en beskyttende barriere mot miljøfaktorer som kan skade hudens overflate, som vind og sol, noe som kan føre til for tidlig aldring av huden.

Hvis du har tørr ansiktshud eller er bekymret for teksturen, er det viktig å velge en fuktighetskrem som passer for din spesifikke hudtype. Det finnes mange forskjellige typer fuktighetskremer tilgjengelig i dag – noen produkter er designet spesielt for fet eller kombinert hud og andre for normal eller sensitiv hud. Når du skal velge riktig fuktighetskrem for tørr ansiktshud, bør du velge en som inneholder ingredienser som glyserin (som tiltrekker vannmolekyler) og urea (som trekker fuktighet gjennom osmose). Disse naturlige ingrediensene jobber sammen for å fylle opp den tapte fuktigheten i de ytterste lagene av epidermis, slik at huden ser jevn og sunn ut igjen.

Tørr ansiktshud – riktig tilskudd

Disse næringsstoffene bidrar til å beskytte huden din mot solen og forhindrer skade på ansiktscellene. De støtter også sårheling og reduserer betennelse. De eliminerer effektivt rynker og sikrer riktig hudspenning.

Vitamin A er et viktig næringsstoff for sunn hud og syn. Det bidrar til å opprettholde kollagenproduksjonen i kroppen og støtter riktig utveksling av hudceller. Vitamin E er et annet næringsstoff som er essensielt for sunn hud, da det forhindrer skade fra frie radikaler av reaktive oksygenarter (ROS). Skaden forårsaket av reaktive oksygenarter kan forårsake rynker, aldersflekker og andre tegn på aldring i ansiktshuden. Selen er et mineral med antioksidantegenskaper som beskytter cellene mot oksidativt stress forårsaket av faktorer som UV-stråling og sigarettrøyk.

Næringsstoffene ovenfor finnes oftest i kosttilskudd som har som oppgave å forbedre tilstanden til huden vår. Vi foreslår å bli kjent med kosttilskudd som:

 • Premium Collagen 5000
 • Re:nev Skin
 • Royal Skin 500
 • Nonacne
 • Éternelle
 • Derminax

Tørr ansiktshud – hvilken diett?

Ved tørr ansiktshud anbefales det å innta mer mettede fettsyrer – omega-3 og omega-6. Du bør derfor inkludere fiskeolje som inneholder omega-3 fettsyrer eller nattlysolje som inneholder omega-6 i kostholdet ditt. Slike fettstoffer er inkludert i:

 • laks og annen fet fisk, ål, makrell, sild
 • rapsolje, linolje, solsikkeolje (og frø)
 • linfrø
 • valnøtter
 • en avokado
 • egg
 • oliven olje