Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Rensing av blodet for giftstoffer – hvordan gjøre det effektivt og trygt?

Rensing av blodet for giftstoffer – hvordan gjøre det effektivt og trygt?

Blod er det som holder kroppen vår i live. For noen mennesker er rensing av blod og lymfe avgjørende. Blodrensing er en prosess som gir en rekke fordeler. Det refererer til både en spesiell diett og ulike helseteknikker, prosedyrer, operasjoner og verktøy rettet mot å forbedre kvaliteten på blod for å eliminere patogener og giftstoffer fra det.

Oczyszczanie krwi z toksyn

Blodprøve for giftstoffer

En blodgiftprøve er en laboratorietest som måler nivået av stoffer i blodet som kan indikere eksponering for miljøgifter eller andre kjemikalier. Testen er mest brukt for å oppdage tilstedeværelsen av tungmetaller i blodet, men kan også måle nivåer av organiske forbindelser som plantevernmidler. Det kan bestilles hvis det er symptomer som tyder på eksponering for giftstoffer.

Hvordan bli kvitt giftstoffer fra blodet?

Kroppen har sine egne naturlige avgiftningsmekanismer. De er i stand til å eliminere akkumulerte giftstoffer fra celler og vev, men noen ganger er dette ikke nok. Derfor må de støttes av ulike metoder for avgiftning. De kan være:

  • drikke mye vann
  • spise frukt og grønnsaker
  • øke fysisk aktivitet
  • redusere forbruket av sukker og bearbeidet mat
  • spise mat rik på vitamin c

Rensing av blod og lymfe

Blod og lymfe renses av milten og thymus. Milten kalles noen ganger «kirkegården for røde blodlegemer» fordi den fjerner gamle, skadede og utslitte røde blodlegemer fra sirkulasjonen.

Røde blodlegemer blir stadig erstattet av nye som lages i benmargen. Røde blodlegemer lever i omtrent 120 dager før de fjernes fra sirkulasjonen av makrofager i milten.

Milten filtrerer også bakterier og virus som prøver å komme inn i kroppen vår gjennom munnen eller nesen. Disse patogenene blir deretter ødelagt av fagocytose (partikkeloppslugingsprosess).

Hjemmemedisiner for blodrensing

Blodrensing kan gjøres ved å ta visse matvarer eller drikker, samt ved å trene, noe som bidrar til å avgifte kroppen.

De mest populære hjemmemidlene for blodrensing inkluderer inntak av produkter som:

  • Drikk varmt vann med sitronsaft: Sitronsaft inneholder sitronsyre, som virker rensende på leveren og hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen.
  • Hvitløk er rik på svovelforbindelser og mineraler som hjelper til med å rense blodet.
  • Eplecidereddik: Eplecidereddik er et annet effektivt middel som hjelper til med å rense blodet. Den inneholder enzymer som hjelper til med å løse opp giftstoffer og fjerne dem fra kroppen.
  • Grønn te: Grønn te er en utmerket antioksidant som bidrar til å avgifte kroppen naturlig uten bivirkninger. Det øker også stoffskiftet og forhindrer for tidlig aldring av celler på grunn av frie radikaler i kroppen vår.

Potion for å rense blodet

Høyt kolesterol kan forbli uoppdaget i årevis, og det er derfor forebygging er så viktig. Naturmedisin kan være flott i dette tilfellet. Hvordan? En enkel og rimelig blanding kan bidra til å senke det høye kolesterolet i kroppen din. Den kombinerer ingefær, sitron, hvitløk og honning – fire ingredienser kjent for sine helbredende egenskaper og brukt av mennesker i århundrer.

Sitronsaft og knust hvitløksfedd blandes med ingefær og honning. Vi tar et glass av drinken om morgenen, på tom mage, i minst to uker. Så tar vi en ukes pause og starter den to uker lange behandlingen igjen.

Mekanisk blodrensing

Mekanisk blodrensing er prosessen med å fjerne blodceller, blodplater og annet cellulært rusk fra fullblod. Det brukes til å behandle mange sykdommer, inkludert leukemi og talassemi.

Mekanisk blodrensing kan utføres ved hjelp av en sentrifugerings- eller filtreringsteknikk. Sentrifugering innebærer sentrifugering av blodprøven ved høy hastighet for å skille de enkelte komponentene i blodet. Denne prosessen er mer effektiv enn filtrering, men krever mer utstyr, noe som gjør den dyrere å utføre.

Filtrering bruker en membran som kan filtrere ut uønskede stoffer fra blodet. Membranen plasseres i en maskin med to kammer: det ene inneholder plasma (den flytende delen av blodet) og det andre inneholder røde og hvite blodlegemer (cellekomponenter). Membranen lar bare visse partikler passere gjennom; når disse molekylene passerer gjennom den, holdes andre molekyler tilbake av porene på overflaten.