Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Pannerynker – Årsaker og behandlinger

Pannerynker – Årsaker og behandlinger

La oss innse det, pannerynker er et av de første tegnene på aldrende hud, men er det for sent å begynne å bekjempe dem og forhindre at de blir verre? Er plastbehandlinger nødvendig, eller kanskje andre metoder vil vise seg effektive? Du kan bli overrasket over å høre at de fleste av produktene som trengs for riktig pleie allerede er i hjemmet ditt! Du kan gjøre underverker med hverdagsprodukter! Se for deg selv!

Zmarszczki na czole

Hvor kommer pannerynker fra?

Pannerynker kan være forårsaket av mange faktorer, inkludert solskader, genetisk disposisjon og aldring. Den vanligste årsaken til pannerynker er imidlertid rynker i pannen.

Pannrynker forårsaker to hovedtyper av pannerynker:

Rynkelinjer: Disse vertikale linjene vises mellom øyenbrynene og fortsetter mot den ytre øyekroken. Rynkelinjer dannes når du inntar en rynket holdning over en lengre periode. Jo mer du adopterer dette uttrykket, jo dypere blir linjene.

Glabellar linjer: Disse horisontale linjene vises i midten av pannen og strekker seg fra begge sider av nesen til midten av øynene. De kan også bli referert til som «elevens» på grunn av formen deres sett ovenfra. Glabellar-linjer er et resultat av gjentatte ansiktsuttrykk, som å smile eller heve et øyenbryn.

Hvordan bli kvitt pannerynker? Behandlinger

Hyaluronsyre for pannerynker

Hyaluronsyreinjeksjoner kan også brukes til å behandle fine linjer og rynker rundt øyne, nese og munn, samt på pannen. Ved behandling av pannelinjer sprøytes hyaluronsyre inn i de dypere lagene av huden, hvor den stimulerer produksjonen av kollagen (som danner bindevev), som jevner ut huden. Denne prosedyren tar ca. 15 minutter under lokalbedøvelse og postoperativt ubehag er minimalt på grunn av bruk av små nåler under injeksjon.

Fraksjonell laser for pannerynker

CO2-fraksjonell laser kan brukes til å behandle fine linjer og rynker rundt øyne, nese og munn. For behandling av pannelinjer kan legen din bruke en CO2-fraksjonell laser for å nå de dypere lagene av huden. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse og tar ca. 30 minutter. I noen dager etter inngrepet vil pasienten oppleve lett ubehag og kan oppleve rødhet i huden.

Botox

Botox er en nevromodulator som virker ved å midlertidig blokkere nerveimpulser til spesifikke muskler, noe som får dem til å slappe av og myke når de brukes gjentatte ganger over tid. Denne behandlingen kan brukes til å jevne ut fine linjer rundt pannen og mellom øyenbrynene. Det er også effektivt for å redusere kråketær rundt øynene.

Jak pozbyć się zmarszczek na czole - Zabiegi

Hvordan bli kvitt rynker på pannen hjemme?

Du kan eliminere rynker i pannen med produkter du har hjemme. De kan for eksempel være:

1. Bruk eggehviter

Eggehviter er rike på proteiner som bidrar til å stramme huden og redusere forekomsten av rynker. Knekk egget og skille forsiktig eggeplommen fra eggehviten. Ta ca. 2 ss protein og påfør det direkte på ansiktet ditt, med fingrene eller en børste. La det ligge på ansiktet ditt i 15 minutter, og skyll deretter med kaldt vann.

2. Gurkemeiepulver med vann eller melk

Gurkemeie har anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar til å redusere betennelse fra solskader eller andre årsaker. Bruk gurkemeiepulver med melk eller vann, påfør ansiktet og la stå i 10-15 minutter, skyll deretter av med vann.

3. Bruk sitronsaft 

Sitronsaft er en annen flott ingrediens for å fjerne ansiktsrynker. Du kan bruke sitronsaft alene eller sammen med andre ingredienser som aloe vera gel, rosevann osv., påfør sitronsaft i ansiktet med en bomullsdott og la det sitte i noen minutter. Sitronsaft hjelper til med å stramme porene og fjerne døde epidermale celler fra hudens overflate, og reduserer dermed rynker umiddelbart!

Rynker i pannen i ung alder

Hvis du har lagt merke til rynker i pannen før du har fylt 30 år, kan det være på tide å oppsøke hudlegen din. Hvis disse rynkene vises sammen med andre symptomer som tørr eller fet hud eller akneutbrudd, kan de være tegn på en underliggende tilstand som krever behandling. De kan også være forårsaket av:

  • understreke
  • utilstrekkelig kosthold
  • ingen bevegelse
  • kollagenmangel
  • problemer med hormonbalansen

Anti-rynkepleie – Hvordan forebygge pannerynker?

Jak zapobiegać zmarszczkom na czole

Alder 25+

Ung hud eldes saktere når den er godt fuktet. Bruk en fuktighetskrem eller lotion med en solkrem, og påfør den hver morgen og kveld. Drikk rikelig med vann hver dag for å holde huden hydrert innenfra. Hvis du har sterke panneuttrykk, prøv å massere området med en fuktighetskrem for å slappe av pannemusklene.

Alder 35+

Huden til en person over 35 krever mer intensiv anti-rynkepleie enn huden til en yngre person. For å oppnå dette bør et serum som inneholder hyaluronsyre brukes. De bør brukes både om morgenen og om kvelden. I tillegg er det nødvendig å inkludere kremer som stimulerer produksjonen av kollagen i huden. Som et resultat vil hengende og hengende vev bremses.

Alder 45+

Huden vår modnes med årene. Rynker blir dypere og uttrykkslinjer er ikke lette å glatte ut, selv om vi ikke rynker på pannen. Inntrykket av et trist, slitent, sykt ansikt forsterkes av hengende øyelokk og øyenbryn. I dette tilfellet er det verdt å bruke daglig pleie med en sterk anti-aldringseffekt; du kan legge til en profesjonell massasje og eventuelt estetiske medisinbehandlinger. I overgangsalderen er det ideelt å bruke kremer designet spesielt for moden hud med tegn på aldring som følge av tap av østrogen, som hjelper til med å gjenoppbygge huden ved å tykne og oppstrammende, intenst fukte og styrke hydrolipidbarrieren.

Kosmetikk for pannerynker

Som en generell tommelfingerregel, begynn å bruke fuktighetskremen din så snart de første tegnene på slapping vises. Dette bidrar til å forhindre linjer og rynker ved å holde huden smidig og glatt.

Hvis du allerede har rynker, er det best å bruke et produkt som inneholder vitamin C eller hyaluronsyre for å stramme opp huden. Bruk dem i kombinasjon med en fuktighetsgivende krem ​​som inneholder antioksidanter eller alfahydroksysyrer for å jobbe sammen for å styrke huden både innvendig og utvendig.

Se i tillegg etter produkter som inneholder peptider eller andre ingredienser som vil bidra til å stimulere produksjonen av kollagen i huden. Du kan også prøve botaniske ekstrakter som tangekstrakt eller aloe vera gel for å redusere betennelse, rødhet og hevelse forårsaket av eksem. Det er også verdt å bruke hjelp av kosttilskudd for å gi næring til huden og fukte den på riktig måte, øke elastisiteten og fastheten. Eksempler på kosttilskudd:

  • Collagenics
  • Premium Collagen 5000
  • Éternelle