Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Å klemme kviser – hvordan og om man i det hele tatt skal klemme?

Å klemme kviser – hvordan og om man i det hele tatt skal klemme?

Å klemme kviser har blitt en dårlig vane for mange mennesker som de ikke kan bli kvitt. Problemet er at denne prosessen kan gjøre mer skade enn nytte for huden hvis den gjøres feil. Du vil lære mer om hvordan du ikke skader deg selv mens du klemmer kviser, og hvordan du gjør det, i artikkelen vår.

Wyciskanie pryszczy

Er det skadelig å klemme kviser?

Spørsmålet om det er skadelig å klemme kviser er kontroversielt. Noen hudleger sier at det ikke er farlig og til og med kan bidra til å bli kvitt akne raskere, mens andre tror det kan føre til arrdannelse, betennelse og skade på hud-epidermal barriere.

Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, vær spesielt forsiktig når du klyper kviser, siden huden i dette området kan være mer følsom for irritasjon. Du bør bare gjøre dette hvis du føler at kvisen allerede har dukket opp på overflaten av huden og har en lys gul purulent farge. Det er også veldig viktig å desinfisere hendene grundig på forhånd.

Unngå å klemme cyster eller knuter da de kan være forurenset med bakterier som kan føre til hudinfeksjoner.

Hva skjer når jeg klemmer kviser? Konsekvenser

Klemming av kviser gir betennelse i porene, som gir økt oljeproduksjon og tilstopping av porene. Dette er grunnen til at hudleger aldri anbefaler å gjøre dette individuelt. I noen tilfeller, hvis du har en infeksjon under huden (som bakteriell eller viral), kan klemme på disse områdene spre disse infeksjonene videre over hele kroppen, og forårsake mer alvorlige symptomer som feber eller hevelse rundt der du presset akne. En annen effekt som er mest merkbar er arrdannelse på overflaten av huden, som er vanskelig å fjerne. Vi må huske at den utløste betennelsen kan føre til en enda større opphopning av akne, så før du tar skritt for å fjerne kviser individuelt, er det verdt å vurdere et besøk til en kosmetolog eller bruk av punktvirkende kosmetikk.

Klemming av kviser – trinn for trinn

Hvordan klemme kviser – trinn for trinn

 1. Vask hendene med såpe og vann.
 2. Bruk et rent håndkle til å tørke hendene.
 3. Plasser fingeren (peke- eller langfinger) på hver side av kvisen og klem den innover.
 4. Du kan legge press på den i noen sekunder, men ikke få den til å blø eller dra i huden rundt kvisen.
 5. Slipp trykket og rengjør kviseområdet grundig.
 6. Vask hendene igjen med såpe og vann før du tar på noe annet.

Dødens trekant – klemme kviser i ansiktet

Dødstrekanten er den delen av ansiktet som begrenses av munnvikene og nesetippen. Området er rikt vaskularisert, noe som betyr at en eksisterende infeksjon, for eksempel fra infeksjon etter at eksem er presset ut, kan spre seg raskt gjennom blodårene og forårsake intrakranielle komplikasjoner. Hudleger fraråder sterkt individuell fjerning av kviser og eventuelle ujevnheter i dette området, fordi den tilsynelatende lille trusselen kan ende med svært alvorlige konsekvenser.

Wyciskanie pryszczy na twarzy

Klemmer kviser hos kosmetologen

Først renser hun ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel og tørker det deretter med et håndkle. En løsning påføres ansiktet for å hjelpe til med å absorbere overflødig olje fra huden. Den virker sammentrekkende og forhindrer ytterligere talgproduksjon fra talgkjertlene. Før du påfører løsningen, fjerner kosmetologen også smusspartikler fra porene, slik at den kan fungere mer effektivt.

Løsningen som brukes av kosmetologen bør være beroligende og beroligende, da den bidrar til å redusere rødhet og hevelse forårsaket av akne uten bivirkninger som hudirritasjon eller betennelse. Etter å ha påført løsningen, vent ca. 10 minutter til den er helt absorbert i huden før du går videre til ytterligere trinn som å eksfoliere huden eller fjerne hudormer. På dette tidspunktet er det nødvendig å bestemme hvilken metode vi velger for å fjerne hudormer. Vi kan velge mellom:

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling virker ved å fjerne det øverste hudlaget for å avsløre ny, sunn hud under den. Dette hjelper til med å fjerne døde hudceller og stimulerer veksten av nye. Kosmetologen bruker vanligvis glykolsyre eller TCA (trikloreddiksyre) for mildere peelinger og melkesyre eller TCA for dypere peelinger. Disse behandlingene kan være smertefulle og kan forårsake rødhet, hevelse eller tørrhet hos noen personer med sensitiv hud.

Dermabrasjon

Dermabrasion innebærer å bruke et verktøy kalt en mikroplate eller curette som fjerner hudlag med fine riller. Denne prosedyren utføres vanligvis under lokalbedøvelse, slik at ingen smerter kjennes under selve prosedyren, men det kan oppstå noe ubehag i etterkant, avhengig av dybden på rillene.

Den klassiske klemmingen av kviser

Dette er den mest grunnleggende teknikken for å fjerne kviser. Det går ut på å klemme området rundt kvisen på alle sider, og deretter presse den ut med sterilt verktøy.

Vakuumterapi

Enheten suger puss fra innsiden av kvisen mens den legger press på overflaten av kvisen for å forhindre at blodårene sprekker.

Blålysterapi

Denne behandlingen innebærer å bestråle ansiktet med blått lys av en bestemt frekvens og intensitet – den skal drepe bakterier som forverrer tilstanden til akne.

Hvordan klemme en kvise som ikke kommer ut?

Å klemme en kvise som ikke kommer ut er ingen god idé. Du kan etterlate et permanent merke på huden og forårsake betennelse. Så hva skal man gjøre med det?

Den beste måten å bli kvitt en kvise på er å bruke et aknebehandlingsprodukt som inneholder benzoylperoksid eller salisylsyre for å drepe bakteriene som forårsaker kvisene. Hvis du ikke har noen av disse produktene, kan du også bruke tannkrem eller natron på det berørte området.

Klemmer kviser på ryggen

Før du tar opp pinsetten og prøver å presse ut kvisene selv, er det et par ting du må vurdere. Det er mange årsaker til kviser på ryggen, fra å ha på seg trange klær og svette til å bruke visse typer kosmetikk eller medisiner. Sykdommer kan også være en årsak, så det første trinnet for å avgjøre om du vil fjerne disse kvisene selv er å identifisere årsaken og utvikle en plan for å forhindre dem i fremtiden.

Hvis du bestemmer deg for å fjerne en spesifikk kvise på ryggen, vær oppmerksom på at det kan etterlate et stygt arr. Husk også at flere kviser kan dukke opp på samme sted – faktisk er det mulig at én kvise vil føre til et utbrudd hvis du ikke er forsiktig. Så det er best å overlate det i hendene på hudleger som kan sikre at de raskt identifiserer kilden til urenheter og utarbeider en behandlingsplan som er skreddersydd for deg.

Hvordan bli kvitt kviser – hjemmemedisiner

I tillegg til den mest populære metoden for å klemme kviser selv, er det andre naturlige metoder som ikke bare kan eliminere hudfeil, men også hemme multiplikasjonen av bakterier og redusere hudskader som er et symptom på akne.

Noen av hjemmemidlene du kan bruke for å bli kvitt kviser inkluderer sitronsaft, eplecidereddik, honning, gurkemeiepulver og glyserin. Sitronsaft er en veldig effektiv ingrediens for å bli kvitt kviser. For at dette middelet skal virke, bør sitronsaft påføres området som er berørt av kvisen i omtrent ti minutter, og deretter vaskes av. Denne metoden kan gjentas daglig til huden er fri for alle flekker. En annen effektiv måte å bli kvitt kviser på er eddik. Bland like mengder eplecidereddik, vann og glyserin. Bruk en bomullsdott til å påføre blandingen på området som er rammet av kvisen og la den virke i omtrent femten minutter før du vasker den av med lunkent vann. En annen alternativ metode er honning. Det fungerer som et naturlig antiseptisk middel som hjelper til med å desinfisere og drepe akne-fremkallende bakterier. Bland en spiseskje honning, sitronsaft og gurkemeiepulver i en bolle, og påfør deretter denne blandingen på huden din i omtrent tjue minutter og vask den av med kaldt vann.

Flekkpreparater for kviser

Punktowe preparaty na pryszcze

Det kan være vanskelig å velge riktig kosmetikk for å fjerne urenheter. Tross alt, det som fungerer for en person er kanskje ikke den beste løsningen for en annen. Hudens type og tilstand, samt produktene du allerede bruker, kan påvirke hvilken spotkosmetikk som passer best for deg. Det er også verdt å vurdere hvor mye tid og krefter du er villig til å bruke på å behandle kvisene dine. Noen punktbehandlinger virker raskt og kvitter seg med urenheter i løpet av dager, mens andre er langsiktige løsninger som krever konstant bruk. Begge typer har sine fordeler og ulemper. Noen ganger er det verdt å bruke langtidsterapi og sikre huden vår mot den potensielle trusselen om nye kviser i fremtiden. Det hender imidlertid også at vi trenger å bli kvitt problemet umiddelbart, fordi vi for eksempel har et viktig møte. Da vil preparater med sterke midlertidige egenskaper fungere.

Ingredienser vi bør se etter i forberedelsene for å fjerne kviser:

 • Salisylsyre
 • Bensoylperoksid
 • Retinol
 • Te tre olje
 • Alfa-hydroksysyrer
 • Glykolsyre
 • Sink
 • Glyserin
 • Vitamin C
 • Kamfer
 • Trollhassel

Det er også verdt å vurdere implementeringen av kosttilskudd som vil hjelpe oss effektivt å ta vare på huden og beskytte den på en omfattende måte. Vi kan dra nytte av:

 • Re:nev Skin
 • Royal Skin 500
 • Nonacne

Avhengighet eller sykdom – nevropatisk akne

Å klemme kviser blir ofte referert til som avhengighet fordi det for mange mennesker er en prosedyre de rett og slett liker. Som det viser seg, er kompulsiv peeling en sykdom som kalles nevropatisk akne. Symptomer på denne sykdommen er tvangspressing av kviser, forårsaket av mangel på aksept for ens utseende, konstant streben etter perfeksjon eller depressive tilstander. Pasienter med nevropatisk akne klemmer kviser fordi det gir dem en følelse av kontroll.

Hvordan slutter jeg å klemme kviser?

Hvis å klemme kviser er et symptom på nevropatisk akne, må du oppsøke en psykolog. Det er en psykisk lidelse og det er dessverre veldig vanskelig å eliminere den individuelt. Hvis årsaken er en annen, kan vi starte med noen enkle trinn som kan hjelpe oss. Det enkleste vi kan gjøre er å bruke sminke. Takket være dette bør vårt ønske om å presse kviser være mindre. Det faktum at ufullkommenhetene i ansiktet vil være mindre synlige betyr at vi ikke vil føle behov for å forbedre utseendet vårt. Av denne grunn bør vi unngå å se oss for ofte i speilet og ta bilder i veldig sterkt lys, for da skiller ufullkommenhetene seg enda mer ut. Det er også verdt å introdusere et sunt, balansert kosthold i livet ditt som vil bidra til å redusere urenheter i ansiktet, og du bør bruke energien din på fysisk aktivitet, som også bør gi positive effekter relatert til hudens tilstand.