Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Kviser på hodet – hva er årsakene og behandlingene?

Kviser på hodet – hva er årsakene og behandlingene?

Ikke få panikk hvis du får kviser, skorper eller annen betennelse på hodet. De fleste av disse tilstandene er ikke alvorlige og kan lett behandles. Imidlertid er det situasjoner der en tilsynelatende liten, ubetydelig detalj er et symptom på en mer alvorlig sykdom. Det er derfor det er verdt å kjenne til dette emnet for raskt å diagnostisere faren og bruke riktig behandlingsform.

Krosty na głowie

Kviser på hodet – årsaker. Hvor kommer sårskorpene i håret mitt fra?

Det kan være mange årsaker til kviser på hodet. Det vanligste er hormonelle endringer som ofte oppstår i ungdomsårene, når folk går gjennom puberteten.

Grunner:

Hormonelle endringer

Kvinner er spesielt utsatt for hormonelle endringer og kan merke en økning i skorper under menstruasjonssyklusen eller svangerskapet (selv om dette vanligvis skjer under intimt samleie). Hormonelle endringer er ikke alltid plutselige; de vises over tid som en del av aldringsprosessen eller andre naturlige prosesser, som også kan øke antallet utbrudd. Menn kan også oppleve hormonelle endringer på grunn av alder og livsstilsfaktorer som overdreven alkoholforbruk og røyking.

Ubalansert kosthold

Hvis du har dårlige matvaner og ikke får i deg nok næringsstoffer fra maten, vil kroppen din produsere mer talg enn vanlig – et fet stoff som hjelper til med å holde huden sunn ved å fukte den fra innsiden, men den kan også tette porene hvis den ikke er fuktet nok. !

Utilstrekkelig hygiene

Dårlig hygiene bidrar også til at det oppstår kviser på hodet, da det lar bakterier bygge seg opp i porene og tette dem med rusk, noe som fører til at det dannes skorper og purulente klumper.

Ingen søvn

Å få nok søvn er viktig for din generelle helse og bidrar også til å regulere nivåene av hormonene som kontrollerer talgproduksjonen. Å ikke få nok søvn kan føre til at kroppen din produserer mer talg enn normalt, noe som fører til tette porer og kviser.

Understreke

Det kan påvirke overskuddet av talg som produseres og forstyrre rytmen til kroppens funksjon. I tillegg, under overdreven stress, har folk en tendens til å klø seg for å frigjøre følelser, og dette kan føre til forverring av betennelse.

Krosty na głowie - przyczyny

Purulente kviser på hodet i håret – hva kan de vitne om?

En av de vanligste årsakene til purulente kviser og skorper i hodebunnen er pyodermi. Denne sykdommen viser seg som røde, hovne flekker der pus samler seg. Infeksjonen kan påvirke hvilken som helst del av kroppen, men er mest vanlig i ansiktet, armhulene eller halsen.

De viktigste symptomene inkluderer:

 • Intens kløe
 • Hevelse
 • Smerte
 • Rikelig utflod fra pustlene

Hvis du merker noen av disse symptomene på hodet og nakken, bør du umiddelbart oppsøke lege. Hudlegen bør nøye undersøke tilstanden til huden din for å bekrefte eller utelukke pyodermi. På denne bakgrunn vil han kunne fastsette den videre behandlingsveien.

Kviser på baksiden av hodet og skorper på hodet nær tinningene – Er det syfilis?

Hvis du har kviser på bakhodet, er det greit å vite at de kan være forårsaket av en syfilissykdom.

Det er en alvorlig sykdom som krever behandling av lege. Det forårsaker utslett og sår hvor som helst på kroppen og kan til og med være dødelig hvis det ikke behandles. Pustler er et av symptomene på syfilis, men også karakteristiske for sykdommen er:

 • forstørrede lymfeknuter
 • kjønnsutslett
 • utslett på hendene
 • endringer i kjønnsorganene
 • hvite flekker i munnen
 • ubehag og brennende følelse ved vannlating
 • fokal alopecia
 • forverring av syn eller hørsel
 • betennelse i lever, nyrer og hjerne
 • psykiske lidelser

Røde flekker på hodet – psoriasis eller annen årsak?

Røde flekker på hodet kan være forårsaket av psoriasis eller andre hudsykdommer. Ved psoriasis kan røde papler og skjellende områder vises på huden. Fargen på lesjonene kan variere fra rosa til hvit til brunaktig. Disse lesjonene kan være grove å ta på og dekket med sølvfargede skjell. Hvis du lider av pustuløs psoriasis, kan symptomene omfatte:

 • Smertefulle blemmer som dannes nær leddene
 • En enkelt, stor, hevet lesjon (kjent som plakk) omgitt av rød hud
 • Rødmeflekker som sprer seg over store deler av kroppen

Pustuløs psoriasis forårsaker vanligvis plutselige utbrudd og forsvinner vanligvis raskt med passende behandling. Psoriasisutbrudd påvirker vanligvis én del av kroppen om gangen; det hender imidlertid at de berører mange deler samtidig, men dette fenomenet er mindre vanlig. Noen mennesker får utbrudd kun på bestemte tider av året, mens andre lider av dem hele året så lenge immunforsvaret er svekket – for eksempel etter en infeksjon eller under graviditet, når østrogennivået synker. Lindrende tiltak kan brukes for denne sykdommen, men det er verdt å konsultere legen din for mer anstrengende behandlingstiltak.

Kløende hodebunn og kviser? Kløende kviser på hodet kan være et tegn på vannkopper

Alvorlig kløe kan indikere utvikling av vannkopper, en sykdom forårsaket av VZV-viruset som oftest rammer barn i førskolealder og tidlig skolealder. Vanlige symptomer er hudutbrudd som er spesielt intense i ansiktet og hodebunnen. Det er relativt enkelt å gjenkjenne fordi sykdommen har en bestemt livssyklus.

Symptomer:

 • feber
 • hodepine og halssmerter
 • Muskelsmerte
 • dårlig humør
 • kløende utslett

Subkutane klumper på hodet

Podskórne grudki na głowie

Hovedårsaken til dannelsen av subkutane knuter på hodet er gjentatt friksjon mellom tilstøtende hår (traumer), hvor det oppstår inflammatoriske prosesser i hårsekkene og talgkjertlene, som et resultat av at hårsekkene på et eller annet stadium av utviklingen. hovne opp med puss og danne en liten cyste. Det er vanligvis mulig å bli kvitt slike klumper på kort tid uten alvorlige konsekvenser, så lenge de ikke blir infisert ved å flekker eller skrape dem med hendene mens du vasker eller børster håret med fingrene. Imidlertid blir enhver betennelse alvorlig hvis mange bakterier er involvert i utviklingen, og når det er mange skadede blodårer rundt det berørte området – cellulitt kan utvikle seg i begge tilfeller, noe som krever akutt behandling, inkludert antibiotika.

Aknepåvirket hodebunnspleie – hvordan behandle akneutbrudd?

Når du velger et middel mot akne i hodebunnen, er det viktig å vurdere hvilken type hud som er berørt. Den vanligste årsaken til kviser på hodet er overdreven produksjon av talgkjertlene (den såkalte seboréen). I dette tilfellet kan du bruke en vanlig sjampo som ikke inneholder alkohol eller dufter. Det vil bidra til å bekjempe bakterier og redusere betennelse, og etterlate håret rent og sunt til enhver tid!

Sjampo for kviser på hodet

En sjampo er et veldig spesifikt produkt og bør tilpasses hudens behov. Hun trenger å rense håret, men ikke ta det av dets naturlige oljer. Den må være skånsom nok til ikke å irritere hodebunnen, men heller ikke så delikat at den ikke oppfyller oppgaven sin. Den ideelle sjampoen for hodebunnen som er utsatt for akne, er en som renser håret uten å frata det tilstrekkelig fuktighet, slik at hodebunnen ikke produserer overflødig talg for å kompensere for tørrhet. Den bør også ha noen betennelsesdempende egenskaper slik at den kan redusere rødhet og hevelse fra eksisterende kviser og forhindre at nye dannes.

Ingredienser å se etter er tea tree-olje, rosmarinolje, jojobafrøolje, peppermynteolje (eller mentol), ekstrakt av pilbark, salisylsyre og sinkpyrithion. Dette er betennelsesdempende midler som bidrar til å bekjempe både eksisterende akne og forhindre nye utbrudd.

Salve mot kviser på hodet

Hovedoppgaven til salven for kviser på hodet er å sikre rask og smertefri fjerning av inflammatoriske prosesser som har oppstått på overflaten av huden. Strukturen til salvene er utformet slik at de kan trenge dypt inn i huden og begynne å virke mye raskere enn andre behandlinger tilgjengelig. I tillegg er disse midlene mer delikate enn kremer, så bruken av dem forårsaker ikke irritasjon.

Valget av midler for dette problemet er veldig stort, det er til og med de som har en dobbel effekt, det vil si at de både fjerner kviser og fungerer som et profylaktisk middel, og har til og med anti-rynkeegenskaper. Men uansett er det viktig å velge midler fra naturlige ingredienser. Dette vil tillate deg å bli kvitt kviser på hodet uten en allergisk reaksjon eller skade på huden. Og hvis vi snakker om hvilke komponenter som skal inkluderes i salver for kviser på hodet – det er nødvendig å ta hensyn til saponiner og vitamin C (l-askorbinsyre). De er nyttige fordi de arbeider for å fjerne talg og bidra til å fremskynde helingsprosessen.

Hjemmemiddel mot kviser på hodet

Det er mange måter å behandle kviser i håret på. Den mest populære av dem er aloe, som kan brukes på flere måter. Du kan vaske ansiktet ditt med aloe vera juice hver dag eller behandle det med hele planten. En annen måte er med urter; du kan tilberede en infusjon av lindblomst, kamille og salvie hjemme. Denne infusjonen kan brukes som et ansiktspleieprodukt for å kurere plagsom akne. Gjær kan også være veldig effektivt. En metode glemt av mange, men likevel svært effektiv. Løs opp ¼ av gjæren i et glass varm melk og drikk løsningen en gang om dagen i denne formen.

Uansett hvilken behandlingsmetode du velger, er det alltid verdt å bruke ekstra kosttilskudd som vil beskytte huden vår fra innsiden, sikre et passende nivå av hydrering og gi kroppen vår de nødvendige næringsstoffene. Eksempler på slike kosttilskudd inkluderer:

 • Re:nev Skin
 • Zinamax
 • Derminax