Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Kviser i ansiktet – hvorfor dannes de og hvordan bli kvitt dem?

Kviser i ansiktet – hvorfor dannes de og hvordan bli kvitt dem?

Alle har vært borti akne i livet. Problemet med kviser i ansiktet kan ramme absolutt alle, uavhengig av alder og hudtype. Men er de virkelig så forferdelige? Er de skadelige for kroppen vår og må du bekymre deg for deres tilstedeværelse? Hvordan bli kvitt dem og ikke skade deg selv? Du finner svarene på alle disse spørsmålene i denne artikkelen.

Wypryski na twarzy

Hvorfor oppstår kviser i ansiktet?

Det er mange grunner til at det dannes kviser i ansiktet. En av de vanligste årsakene er hormoner da de kan øke produksjonen av talg i huden. I tillegg, hvis du er stresset, kan det overprodusere kortisol, noe som fører til overflødig lagring av fett i kroppen din. Noen mennesker er bare mer utsatt for kviser, og visse matvarer og matvarer kan også bidra til akne. Mens akne vanligvis er assosiert med ungdom, kan det vises i alle aldre, hos både menn og kvinner. Andre faktorer som kan forårsake kviser inkluderer genetikk, dehydrering, irritasjon fra produktbruk og overopphetede omgivelser.

Hva betyr kviser i ansiktet? Ansiktskart

Det er verdt å vite at plasseringen av pop-up kviser i ansiktet vanligvis ikke er tilfeldig. Ansiktet vårt er et slags kart og navigasjon av kroppen vår. Basert på informasjonen om hvor kvisene dukker opp, kan vi fastslå hva som forårsaker dem og hvor det oppstår problemer i kroppen vår.

Steder for dannelse av pustler og deres årsaker:

Hårfeste: Bruker tung sminke, tar for mye på huden, bærer hatt.

Pannen: Feil funksjon av tarmen, dårlig kosthold, inntak av for mye meieriprodukter

Under øynene: Cystitt, unormal nyrefunksjon

Munnområde: Tegn på eggløsning, spising av uvasket frukt, berøring av dette området med skitne hender

Hake og kjeve: Stress og hormonelle forstyrrelser, skader forårsaket av barbering

Kinn: Allergi mot meieriprodukter og korn, usunn livsstil, kontakt med telefonskjermen

Nese: Overdreven inntak av sukker, lavt vitamin B-nivå, problemer med blodtrykket

Ører: Mangel på riktig hydrering, inntak av store mengder kaffe, alkohol og salt

Øyenbrynsområde: Leverproblemer, overdreven alkoholforbruk

Dlaczego powstają wypryski na twarzy

Behandling av kviser i ansiktet

Ansiktsutbrudd kan være forårsaket av flere forskjellige faktorer, inkludert hormonell ubalanse, genetikk, stress og dårlig kosthold. For å lykkes med å behandle urenheter i ansiktet, er det viktig å identifisere årsaken først. På grunnlag av slik informasjon vil vi være i stand til å velge riktig terapimetode mer effektivt. Det er mange metoder til vår disposisjon som kan hjelpe oss med å fjerne problemet, de mest populære er: bruk av et mildt rengjøringsmiddel og en ikke-komedogen fuktighetskrem, flekkbehandlinger, medisiner mot akne, antibakterielle såper og unngåelse av akneforverrende faktorer.

Hvordan skal det fungere i praksis?

Det første trinnet er å holde huden ren og tørr. Huden bør rengjøres to ganger daglig med et delikat preparat beregnet på akne-utsatt hud. Dette vil fjerne smuss, bakterier og overflødig talg som kan tette porene og forårsake utbrudd. Det er også viktig å bruke en ikke-komedogen fuktighetskrem i din daglige pleierutine.

Hvis flekkene fortsatt vedvarer, må du kanskje bruke punktbehandlinger og aknemedisiner. Disse produktene er utviklet for å raskt fjerne kviser. De virker enten ved å tørke huden eller drepe bakterier. Noen flekkpreparater inneholder syrer, som også kan bidra til å eksfoliere huden og redusere synligheten av porer.

Å unngå faktorene som forverrer eksem kan også bidra til å fjerne dem raskere. Disse inkluderer harde såper og varme dusjer, samt kjente akne-utløsere som stress, fet mat og soleksponering.

Når du velger et aknemedisin, vær oppmerksom på de potensielle bivirkningene og bruk kun produkter godkjent av en hudlege. Det er også viktig å opprettholde et sunt kosthold for å redusere stress og balansere hormonnivåene dine. En nyttig løsning er også kosttilskudd, som støtter kroppen vår på mange nivåer, og gir den de nødvendige næringsstoffene og et tilstrekkelig nivå av hydrering. Slike kosttilskudd inkluderer: Re: nev Skin, Premium Collagen 5000 eller Derminax. Ved å ta disse trinnene kan du effektivt behandle urenheter i ansiktet og forhindre at de kommer tilbake i fremtiden.

Hudpleie for personer med eksem i ansiktet

Det er viktig å bruke dermokosmetikk på daglig basis for å forhindre dannelse av rødme i ansiktet. De kan brukes under behandling med andre legemidler. Personer med denne typen lesjoner bør ikke bruke kosmetikk fra apoteket. De kan inneholde irriterende stoffer som negativt påvirker tilstanden til huden vår. Formelen for dermokosmetikk er svært omhyggelig utviklet av hudleger, og det er en mye tryggere løsning for sensitiv hud. Akne hudpleieprodukter anbefales spesielt for personer med eksem. Disse produktene inneholder sinkkomplekser som reduserer betennelse, tørker og lindrer. De hjelper også med å gjenoppbygge hudens beskyttende barriere. Det er også verdt å bruke apotekkremer som forhindrer overdreven talgsekresjon. De brukes også for å opprettholde riktig nivå av hydrering av akne-utsatt hud og for å gi en matt effekt.

Co na pryszcze na twarzy domowe sposoby

Hjemmemedisin for kviser i ansiktet

Husk at akne er en sykdom som kan vare i mange år. Hvis symptomene er alvorlige, bør de ikke behandles individuelt uten først å konsultere lege. En hudlege vil ta stilling til tilstanden til huden vår og passende behandling. Det er ikke en god idé å bruke «mirakel» kvisemidler for å hjelpe oss med å bli kvitt akne på en dag. Dette er en svært tidkrevende prosedyre som krever mye tålmodighet og selvkontroll. Imidlertid kan vi litt støtte helingsprosessen ved å bruke trygge hjemmemedisiner. De kan bidra til å lindre symptomer og fremskynde utvinningen, noe som også er veldig viktig. Selv om de ikke er selve terapien, bør de betraktes som en viktig del av den. Til dette formålet kan vi dra nytte av de naturlige egenskapene til planter og produkter som: aloe, honning, gurkemeie, gjær, kanel, stemorsblomst, naturlige oljer, sitronsaft, hvitløk og natron.

Kviser i babyens ansikt

Babyers hud er myk og glatt og kan være svært følsom spesielt i det første leveåret. Denne følsomheten kan føre til at babyens ansikt blir irritert og rødt, noe som fører til kviser. Babyer er født med fettkjertler som hjelper dem å holde huden hydrert og sunn. Barn har imidlertid en tendens til å svette mer og mister mye væske gjennom huden under tenner og vekstperioder. Dette forårsaker en overproduksjon av talg som kan tette til porene i ansiktet. Det kan også tiltrekke seg bakterier og føre til akne-lignende utbrudd i babyens ansikt.

Noen ganger utvikler et barn en allergi eller irritasjon fra noe som berører huden hans – for eksempel en klut, lotion, såpe eller vaskemiddel – og som også kan forårsake betennelse og eksem. Når et barn har utslett, kan området som er berørt av utslettet se ut som en kvise ettersom det er betent; de er imidlertid forårsaket av andre faktorer. Så lenge barnets akne ikke er overdreven eller virker for plagsomt, er det ingenting å bekymre seg for. Husk å rengjøre babyens ansikt regelmessig og sørg for at de ikke kommer i kontakt med for mange bakterier og bakterier. Hvis du merker at barnets akne forverres, eller hvis de begynner å klø seg i ansiktet, er det best å konsultere en lege.