Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Intestinal detox – Hva er verdt å vite og hvordan gjøre det? Hva skal man se etter?

Intestinal detox – Hva er verdt å vite og hvordan gjøre det? Hva skal man se etter?

Vi har blitt mer bevisste på helsen vår, enten det er fysisk eller følelsesmessig, og de fleste av oss har lagt ut på en reise mot selvinnsikt og tar aktivt ansvar for vårt velvære. Derfor er det verdt å vite hvorfor utskillelsen av giftstoffer fra kroppen er så viktig.

Wydalanie toksyn z organizmu

Hva er giftstoffer og hvorfor forblir de i kroppen?

Giftstoffer er stoffer som kan skape kaos på kroppen. De kan komme fra mange kilder, inkludert miljø, mat og til og med noen medisinske behandlinger. Noen giftstoffer kan forbli i kroppen i lang tid, og deres overskudd kan føre til helseproblemer.

Giftstoffer kan bli værende i kroppen vår hvis det er for mange av dem og leveren og nyrene ikke klarer å skille dem ut på en kontinuerlig basis. Derfor kan problemet være for mye giftstoffer akkumulert i løpet av kort tid, eller feil arbeid av organene som er ansvarlige for å filtrere forurensninger.

Hvordan fjernes giftstoffer fra kroppen vår?

Det er en naturlig prosess som avgifter kroppen ved å fjerne giftstoffer og avfall. Kroppen har flere organer og avgiftningssystemer, inkludert lever, nyrer, lunger, lymfesystemet og fordøyelseskanalen.

Leveren er et av de viktigste organene i kroppen vår da den fungerer som et filter for alle stoffene vi får i oss. Leveren fjerner skadelige kjemikalier fra blodet vårt og produserer også galle, som hjelper fordøye fett.

Kroppen vår har også en rekke andre organer som kan kvitte seg med giftstoffer, som svettekjertler, neseslimhinner og lunger (puster inn frisk luft).

Symptomer på giftstoffer i kroppen

Et av de vanligste symptomene på toksinoverbelastning er tretthet. Når kroppen vår er full av giftstoffer, må de jobbe hardere for å filtrere og eliminere dem. Dette krever mye energi, noe som kan få deg til å føle deg sliten.

Du kan også legge merke til:

  • hodepine
  • såre muskler
  • vektøkning
  • en ubehagelig smak i munnen
  • hukommelsestap og konsentrasjonsproblemer
  • fordøyelsesproblemer
  • oppblåsthet eller vannretensjon (spesielt rundt ansiktet)
  • irritabilitet og humørsvingninger
  • hudproblemer som akne, utslett
  • allergier eller hudsykdommer (som psoriasis)

Hvordan reagerer kroppen på rensing?

Når du faster eller renser, har kroppen din ikke noe annet valg enn å stole på sine egne ressurser. Dette betyr at organene dine må jobbe hardere fordi de ikke har ekstra energi fra eksterne kilder som mat eller vann. Når organene dine jobber hardere, begynner de å avgifte seg ved å frigjøre avfallsprodukter som melkesyre og ammoniakk i blodet for eliminering gjennom vannlating, svette og avføring

Kroppen reagerer forskjellig avhengig av avrusningsmetoden som brukes. For eksempel, når du drikker te som inneholder avførende urter som senna, stimulerer det tykktarmen til å trekke seg sammen og frigjøre avfall. Dette er ofte ledsaget av kramper eller diaré da kroppen ønsker å eliminere giftstoffer raskt. Faster du også vil kroppen din reagere annerledes. Du kan oppleve overdreven tretthet og mild hodepine.

Hva dreper giftstoffer i kroppen?

Kroppen produserer naturlig enzymer som hjelper til med å bryte ned matkjemikalier og andre stoffer som kommer inn i kroppen. For eksempel hjelper disse enzymene oss med å fordøye karbohydrater, fett og proteiner fra maten vi spiser.

De bryter også ned alkohol og andre giftstoffer som kommer inn i kroppen vår. Disse enzymene, produsert av leveren, kalles avgiftningsenzymer. Jo mer aktiv livsstilen din er, jo flere av disse enzymene trenger du for å holde tritt med kroppens naturlige prosesser.

Når renser kroppen seg selv?

Kroppens naturlige avgiftningsprosess begynner med mat og væskeinntak.

Kroppen prøver hele tiden å eliminere giftstoffer, både internt og eksternt. Kroppen har sine indre mekanismer for å kvitte seg med disse giftstoffene, men noen ganger kan de bli overveldet og vil ikke utføre sin funksjon effektivt.

Symptomer på å rense kroppen for giftstoffer

Å fjerne giftstoffer fra kroppen din kan være en vanskelig prosess. Det kan føre til at du opplever noen symptomer som ligner på influensa eller forkjølelse. Du kan føle deg trøtt og ha hodepine, og du kan til og med bli syk. Symptomene som er forårsaket av å rense kroppen for giftstoffer er ikke skadelige og vil avta når avgiftningsprosessen er fullført.

Ettersom kroppen renser seg for giftstoffer, kan det gi symptomer som hodepine, leddsmerter, diaré, oppkast, forstoppelse, munntørrhet, humørsvingninger, angst, sukker- eller koffeinsug.