Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Intestinal detox – Hva er verdt å vite og hvordan gjøre det? Hva skal man se etter?

Intestinal detox – Hva er verdt å vite og hvordan gjøre det? Hva skal man se etter?

I vår virkelighet, til tross for alle forsøk fra mennesket på å bevege seg bort fra naturen, er det vanskelig å ignorere dette aspektet – det allestedsnærværende naturlige miljøet. Hva betyr det? Dette betyr at fordøyelseskanalen vår og dens renslighet er en refleksjon av egenskapene til de ulike produktene vi bruker. Og hvis du seriøst vurderer hvordan du kan få tarmene til å fungere bedre, kan det være lurt å vurdere en intestinal detox.

Detoks jelit

Fordeler med intestinal avgiftning

Tarmavrusning er en prosess som renser kroppens tarmkanal. Denne prosessen bidrar til å redusere betennelse i fordøyelseskanalen og kan bidra til å forebygge eller behandle fordøyelsesproblemer som irritabel tarmsyndrom, forstoppelse, diaré, etc.

Avgiftning av tarmene bidrar til å optimere arbeidet til fordøyelsessystemet ved å rense fordøyelseskanalen for skadelige bakterier og parasitter, redusere betennelse i fordøyelseskanalen, forbedre næringsopptaket og styrke immunforsvaret.

Symptomer på akkumulering av giftstoffer i tarmene – hvordan gjenkjenne dem?

Giftstoffer er en del av hverdagen. De kan ikke unngås helt, men det er mulig å holde nivået av toksisitet i kroppen vår til et minimum. Hvis vi ønsker å leve et langt og sunt liv, må vi gjøre en innsats for å minimere opphopningen av giftstoffer i kroppen vår. Vi bør være oppmerksomme på symptomene på akkumulering av giftstoffer i tarmene og lære å gjenkjenne dem.

De vanligste symptomene inkluderer oppblåsthet, gass og fordøyelsesbesvær. Giftstoffer kan også påvirke immunsystemet, forårsake tretthet og leddsmerter og hodepine. Noen mennesker kan også lide av humørsvingninger og depresjon. Den intestinale avgiftningsprosessen hjelper til med å eliminere skadelige giftstoffer fra kroppens celler og vev ved å stimulere lymfesystemet, som er et nettverk av kar som bærer immunceller gjennom hele kroppen. Denne prosessen bidrar til å forbedre immuniteten din slik at du kan bekjempe forkjølelse og andre infeksjoner mer effektivt.

Intestinal detox – indikasjoner, anbefalinger, tips

Noen velger å gå på en detox-diett for å gå ned i vekt. Ved å avgifte kroppen for giftstoffer og unødvendige stoffer i tarmen, kan du gå ned noen kilo. Avrusning av kroppen lar deg også kvitte deg med parasitter som kan være spesielt farlige for kroppen vår.

Har du slitt med magesmerter, oppblåsthet og forstoppelse i lang tid? Dette er et tegn kroppen din gir deg. Det er på tide å ta ordentlig vare på det!

Hvordan rense tarmene på en dag?

Leter du etter en rask og enkel måte å rense tarmene på bare én dag? I så fall bør du kanskje vurdere et vannklyster. Det innebærer å injisere vann inn i anus og deretter drenere det tilbake gjennom anus. Det er en enkel måte å rense kroppen for giftstoffer som kan være forårsaket av å spise feil mat eller som følge av dårlig fordøyelse. Vannklyster har vært en del av alternativ medisin i mange år og brukes regelmessig for å skylle ut giftstoffer fra kroppen.

Kosthold som renser tarmene fra avleiringer – typer

Selv om det er mange forskjellige dietter, er fruktdietten en som blir stadig mer populær. Den er designet for å brukes i én dag og består av å spise ca 2 kg frukt. En annen populær diett er grønnsakskosten, som består i å spise rå grønnsaker med så mange helsefremmende egenskaper som mulig – dette kan være tomater, brokkoli, persille, rød pepper, selleri eller gulrøtter. En annen populær diett er kålsuppe-dietten, som er dedikert til folk som ønsker å gå ned i vekt. I løpet av denne dietten bør du spise omtrent 1,5 kg kål i forskjellige former – salater, salater, supper, etc.

Hvordan rense tarmene hjemme?

Hjemmemedisiner for kolonrensing

  • Sitronsaft: Sitronsaft har blitt brukt i århundrer som et effektivt avføringsmiddel som hjelper til med å lindre forstoppelse. Du kan legge til en teskje sitronsaft i varmt vann og drikke det for rask lindring av forstoppelse.
  • Eplecidereddik: Eplecidereddik inneholder eddiksyre, som bidrar til å fremme god fordøyelse ved å drepe skadelige bakterier som finnes i fordøyelseskanalen. Det bidrar også til å opprettholde et sunt pH-nivå i tarmene dine, noe som forhindrer overvekst av dårlige bakterier i din.
  • Mat med mye fiber – Hvis du lider av kronisk forstoppelse, kan det å spise mer fiber være et av de beste alternativene dine. Fiber hjelper til med å holde maten i bevegelse gjennom fordøyelseskanalen, noe som kan lindre forstoppelse. Mat med mye løselig fiber inkluderer havre, bønner og belgfrukter, epler og pærer. Uløselig fiber finnes i hele korn og grønnsaker som gulrøtter.
  • Gresskarfrø – Gresskarfrø inneholder en forbindelse kalt cucurbitin, som har vist seg å hjelpe fordøyelsen ved å stimulere peristaltikk (sammentrekning av musklene som beveger maten gjennom tykktarmen). Gresskarfrø er også høy i sink, som bidrar til å opprettholde en sunn tarmflora (gode bakterier) i tarmen og støtter sunn immunfunksjon.