Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Seksualitet » Impotens – hva er det? Symptomer og behandling av impotens

Impotens – hva er det? Symptomer og behandling av impotens

Seksuelle problemer rammer stadig flere menn i alle aldre. Det faktum at erektil dysfunksjon bare forekommer hos menn over 40 er en myte. Ifølge forskning er hver 5. person som sliter med impotensproblemer mellom 20-39 år. Så hvordan takler du dette problemet? Hvilke behandlinger er effektive? Hva kan du unngå for å forhindre disse problemene? Du kan lese om alt dette i artikkelen vår.

Co to jest impotencja - zawstydzony mężczyzna

Impotens – hva er det?

Impotens er ereksjonsproblemer som hindrer deg i å oppnå fullstendig seksuell tilfredsstillelse. Det kan være forårsaket av mange faktorer, inkludert stress, depresjon, helseproblemer og medisiner. Noen ganger er impotens et symptom på mer alvorlige helseproblemer, som diabetes eller aterosklerose. Dette er et problem som kan påvirke alle aspekter av en persons sexliv, så vel som følelsen av verdi og selvtillit.

Impotens – symptomer

Symptomer på impotens er generelle problemer knyttet til erektil dysfunksjon. Vi inkluderer blant dem:

  • Vansker med å opprettholde ereksjon under samleie
  • Lav libido
  • Manglende evne til å få ereksjon

Impotens – årsaker

Det kan være mange årsaker til impotens. Oftest er det forårsaket av dårlig blodtilførsel til penis. Effekten av dette problemet er at det er praktisk talt umulig å oppnå en full og varig ereksjon. Problemet med impotens blir ofte undervurdert og rettferdiggjort av aldringsprosessen. Dette er fordi menn skammer seg over denne tilstanden og foretrekker å ikke nevne den. Dette er en stor feil, fordi ubehandlet impotens kan utvikle seg veldig raskt og i avansert stadium kan det vise seg å være umulig å kurere. De andre årsakene som kan skilles er:

• Psykiatrisk impotens – kan skyldes traumatiske opplevelser, lav selvtillit som forårsaker mangel på selvtillit, etc.
• Fysisk motivert impotens – ulike sykdommer som hjertesykdom, diabetes, åreforkalkning er assosiert med denne årsaken.Alder og bruk av sentralstimulerende midler bør også legges til denne gruppen.
• Hormonelle årsaker – lave testosteronnivåer eller høye prolaktinnivåer
• Sirkulasjonsårsaker – sykdommer som forstyrrer blodsirkulasjonen, røyking
• Nevrogene årsaker – Denne gruppen inkluderer: ryggradsskader, hjernesvulst, multippel sklerose, amyotrofisk lateral sklerose, paraplegi, hjerneslag
• Farmakologiske årsaker – bruk av antidepressiva, nevroleptika og antihypertensiva

Alkoholisk impotens – grunnleggende informasjon

Alkoholisk impotens – dette er ikke noe mer enn tap av evnen til å oppnå en ereksjon under påvirkning av alkohol. Dette er et ganske vanlig problem, spesielt blant unge mennesker. Hyppig inntak av alkohol forårsaker endringer i de endokrine og vaskulære systemene, noe som bidrar til problemer med seksuell ytelse. Selv om det er sant at alkohol kan hjelpe oss å slappe av og øke selvtilliten vår i noen situasjoner, har det også sine ulemper. Selv en liten mengde alkohol kan forårsake erotisk svikt. Alkohol hemmer i stor grad reaksjonene til nervesystemet, noe som gjør det mindre følsomt for ytre stimuli.

Impotencja leczenie

Diabetes og impotens – hva er verdt å vite?

Den vanligste årsaken til erektil dysfunksjon hos diabetikere er skade på nevronene i nervesystemet. Vi kaller dette fenomenet – diabetisk nevropati. Personer som lider av denne tilstanden anbefales å slutte å røyke helt. I tillegg bør arteriell hypertensjon og glykemi overvåkes regelmessig. Profylakse hos personer med diabetes er basert på injeksjoner i corpora cavernosa. Orale fosfodiesterase type 5 (PDE5i)-hemmere kan også brukes.

Hva er psykogen impotens?

Psykogen impotens er manglende evne til å oppnå full ereksjon på grunn av psykologiske og emosjonelle problemer. Dette er hovedsakelig et problem for unge menn under 40 år. Årsakene til dette problemet kan være komplekser, lav selvtillit, psykiske lidelser. Metodene for behandling av impotens som brukes i slike tilfeller er psykoterapi. Denne typen impotens bør ikke behandles med medisiner «på egen hånd». Du bør konsultere en lege som vil gi oss en detaljert diagnose og på denne bakgrunn bestemme den videre terapiformen. En sexolog bør være den lege som er ansvarlig for vår behandling.

Behandling av impotens – hvordan håndtere problemet?

Behandling av mannlig impotens avhenger av hva som er årsaken og hvilken type impotens som er tilstede. Hvis vi har å gjøre med psykologisk impotens, er den mest effektive terapien konsultasjon med en psykoterapeut. Hvis problemet gjelder organisk impotens, finnes det mange løsninger. Ulike typer enheter kan brukes, for eksempel pumper, som har som oppgave å opprettholde undertrykk i corpus cavernosum. En annen løsning, men ganske radikal, er å gjennomgå en kirurgisk operasjon, som vil resultere i restaurering av peniskarene. Helt i begynnelsen av behandling av impotens anbefales det imidlertid å bruke medisiner som kan løse eventuelle impotensproblemer. Dette er den enkleste terapiveien og kan vise seg å være den mest effektive. Ereksjonspiller, som er basert på naturlige ingredienser, er trygge for helsen vår, så bruk av dem bør ikke forårsake noen bivirkninger. Dersom metodene ovenfor ikke gir de forventede resultatene, kan det vise seg at det vil være behov for å ta enda mer radikale tiltak, som for eksempel implantasjon av proteser eller eksterne vakuumapparater. Legen bør imidlertid ta stilling til det.