Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Hvordan gikk jeg ned i vekt? Min historie

Hvordan gikk jeg ned i vekt? Min historie

Hovedpersonen i artikkelen er Anna, som for en tid siden bestemte seg for å gjøre noen grunnleggende endringer i livet sitt og begynte å gå ned i vekt. De første resultatene hun oppnådde var 10 kg tapt på 1 måned. Fortsetter hun å gå ned i vekt? Hvordan ble slike spektakulære effekter oppnådd? Vi hadde en samtale der han avslører hemmelighetene sine. Hun fortalte oss hva som viste seg å være effektivt og hva som bare var bortkastet tid. Se hvordan de verdslige aktivitetene du kan gjøre uten anstrengelse kan hjelpe deg med å nå målet ditt.

Jak schudłam

Dagens artikkel er ganske uvanlig, men den kan vise seg å være svært nyttig for folk som planlegger å starte vekttapsprosessen. Dette vil være opplevelser, tanker og historien om Annas vekttap, som bestemte seg for å avsløre noen hemmeligheter rundt suksessen hennes.

Jak schudłam - moja historia - Anna

Jeg heter Anna og er 39 år gammel. Historien som jeg skal fortelle deg begynte for seks måneder siden. Da veide jeg 78 kg med en høyde på 165 cm. Jeg bestemte meg for å endre livet mitt og ta vare på utseendet mitt. Hva var effektene av dette? Den første måneden klarte jeg å gå ned ca 10 kg. Jeg har ikke forlatt en sunn livsstil, og jeg opprettholder den til i dag, men ikke så streng som den var i begynnelsen. Foreløpig veier jeg 54 kg, så vekten har gått ned med ca 24 kg det siste halvåret. Bare den første måneden var ganske vanskelig, og det var øyeblikk med tvil, men senere var det mye lettere. Hvis jeg i begynnelsen av reisen min hadde kunnskapen jeg har nå, tror jeg det ville vært lettere for meg å nå målet mitt. Derfor vil jeg prøve å dele denne kunnskapen med deg. Jeg vil fortelle deg hvilke metoder jeg brukte og hva jeg ville brukt for øyeblikket og hva jeg ville gjort annerledes.

Min begynnelse – hvordan begynte jeg å gå ned i vekt?

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, må det være din eneste avgjørelse. Påvirkningen fra miljøet ditt kan være en stimulans for handling, men den endelige avgjørelsen er din. Hvis du ikke er sikker, kan det hende du slutter i løpet av den første uken. Det neste steget jeg tok var å innrømme for meg selv at det hadde gått for langt, at vekten min allerede hadde nådd maksgrensen. Før pleide jeg å starte på dietter og innføre sunne matvaner, men det tok raskt slutt. Derfor er det veldig viktig å si denne faste setningen at tiden er inne. Da blir det lettere for oss å fortsette å forfølge målet.

Den første feilen jeg gjorde var at jeg stilte meg selv for radikale utfordringer, og jeg klarte dessverre ikke å implementere alle i sin helhet. Jeg var en forferdelig gourmand, og jeg bestemte meg for å avvise søtsaker fullstendig. Noen ganger likte jeg en øl og ga helt opp alkoholen. Etter noen dager viste det seg at livet mitt mangler de tingene som gjør meg glad. All min oppmerksomhet var utelukkende rettet mot å spise lite, trene og ikke spise usunn mat. Hvorfor var det en feil? For selv i de strengeste diettene bør det være rom for øyeblikk av nytelse. Da bestemte jeg meg for å innføre regelen om at jeg tillater meg selv et usunt men velsmakende måltid 2-3 ganger i uken. Jeg mener ikke at jeg spiste pizza eller hamburger tre ganger i uken. Jeg mener mer at jeg drakk 1 øl eller spiste en liten porsjon av favorittgodteriene mine. Jeg skjønte imidlertid raskt at jeg begynte å belønne meg selv for mye og for eksempel i stedet for 1 øl drakk jeg 2 osv. Derfor innførte jeg en annen regel: Jeg kan spise usunne ting, men med kalorier må jeg holde seg innenfor den fastsatte grensen. Hva forårsaket det? Det faktum at når jeg drakk 2 øl, kunne jeg senere spise mye mindre næringsrike måltider. Det kan virke som en feil metode, men som det viste seg, fungerer hjernen vår på en slik måte at jeg med tiden fikk mindre og mindre lyst på søtsaker eller alkohol, og jeg foretrakk å spise et normalt måltid. På denne måten klarte jeg å redusere usunn mat til et minimum. Derfor mitt råd: ikke start med store endringer, la kroppen venne seg til endringene.

Kosthold? Hva du skal spise og hva du bør unngå

Jak schudłam - dieta

Ærlig talt, jeg har ikke fulgt og følger fortsatt ingen diett. Det betyr ikke at jeg spiser hva jeg vil. Jeg fortsatte bare å sjekke maten jeg spiser. Jeg analyserte sammensetningen deres, sjekket brennverdien, om kroppen kunne fordøye disse rettene, osv. Jeg foreslo også en rekke blogger og guider, der jeg fant mange verdifulle tips. Helt i begynnelsen ga jeg opp:

  1. Brød. Spesielt hvitt brød. Den inneholder en betydelig mengde karbohydrater, som er akkurat det du vil unngå dersom du ønsker å gå ned i vekt.
  2. Sukker. Det verste slankeproduktet etter min mening. Det er viktig å ta hensyn til ham.
  3. Søtsaker, kjeks og andre produkter som inneholder sukker eller kunstige søtningsmidler.
  4. Hurtigmat (burgere, pommes frites etc.) når det var mulig, unngikk jeg all hurtigmat fordi det er kaloririkt og bare tilfredsstiller sulten midlertidig.
  5. Stekt mat (pommes frites, stekt kylling). Jeg vet det er veldig velsmakende og det er vanskelig å motstå, men hvis du ønsker å gå ned i vekt må du gi opp.

Ved første øyekast kan listen ovenfor virke som det meste av vårt ernæringsmessige kosthold, men det er ikke så ille. Slappe av. Det er på dette punktet vi bør ta en bredere titt på aspektet ved sunt vekttap. Det er mange ingredienser som du sannsynligvis ikke engang har hørt om, og de er virkelig veldig næringsrike og smaker deilig! Fra mitt perspektiv kan jeg si at jeg aldri har vært en talsmann for å spise fisk eller sjømat. Dette skyldtes det faktum at jeg sjelden hadde muligheten til å smake dem og jeg var ikke helt overbevist om denne typen mat. Hvordan er det nå? Fisk står for omtrent halvparten av måltidene mine. Jeg sier ikke at du skal bytte til helt andre smaker, men jeg antyder at annerledes ikke trenger å bety verre. Du kan også oppdage retter som vil være mye mindre kaloririke enn de som er konsumert så langt, og smaken blir enda bedre! Nedenfor vil jeg presentere en liste over produkter som jeg har introdusert i kostholdet mitt. Ikke behandle det som et krav, men heller en veiledning, og jeg anbefaler at du søker etter smaker som kan interessere deg.

  1. Fersk frukt og grønnsaker
  2. magre meieriprodukter
  3. Bønner, erter, linser og andre belgfrukter
  4. Grovbrød og frokostblandinger
  5. Fisk og magert kjøtt

Endre måten å tenke på

Jeg la merke til at i mine tidligere vekttapsforsøk hadde jeg problemer med hvordan jeg oppfatter hele ideen om å gå ned i vekt. Det skjedde ofte med meg at jeg i noen dager tok en veldig radikal tilnærming til dette emnet, jeg spiste praktisk talt ingenting, trente mye, og så tok jeg ikke hensyn til det i noen dager. Så begynte perioden da jeg tillot meg selv å ha mer søtsaker osv. Og på dette tidspunktet må du spørre deg selv om det er verdt å gjøre dette? Hvorfor bry seg så mye når alle de tapte kiloene blir overskudd dagen etter. Det er av denne grunn at du må nærme deg emnet veldig ansvarlig. Hvis du vet at du ikke helt klarer å nekte deg selv søtsaker, så ikke reduser det til 0. Noen ganger må du gi kroppen det den vil ha. Et annet aspekt som bør nevnes er å gå ned i vekt for fort. Jeg antar at alle ønsker å unngå jojo-effekten. I ettertid virker det for meg som om de 10 kg på en måned som jeg klarte å gå ned var litt for mye. Etter min mening er det bedre å spre det ut over lang sikt. Det er riktig at jeg ikke opplevde jojo-effekten, men det betyr ikke at den ikke vil oppstå i fremtiden. Nå har jeg redusert radikaliteten i kostholdet mitt betydelig, så jeg håper det ikke skjer med meg lenger. Konklusjon: Ikke gjør noe utover din styrke.

Fysisk aktivitet – trenger du å trene for å gå ned i vekt?

Jak schudłam - ćwiczenia

Fysisk aktivitet trenger ikke være anstrengende for å ha nytte. Enhver aktivitet er bedre enn ingen aktivitet. Det viktigste er å gjøre aktiviteter som er morsomme og bærekraftige på lang sikt. Helt i starten bestemte jeg meg for å begynne med løping, noe som viste seg å være en veldig stor feil. Jeg var en veldig overvektig person og etter å ha løpt belastet jeg kneleddene mine mye, og dessverre begrenset det funksjonen min mye. Takket være konsultasjonen med legen bestemte jeg meg for å kjøpe en stasjonær sykkel. Og dette er etter min mening den beste løsningen helt i begynnelsen. Jeg trente praktisk talt hver dag og kondisjonen min ble mye bedre. Jeg klarte å gå ned de første kiloene og så bestemte jeg meg for å ta en vanlig sykkel og korte turer utenfor byen. Ikke bare er det veldig gunstig for vekttap, men gir oss også i stor grad tilstrekkelig oksygenering av kroppen.

Tilstrekkelig tilskudd

Etter min mening er dette et svært viktig element som ikke bør overses. Først ignorerte jeg det, men etter å ha besøkt en kostholdsekspert begynte jeg å bruke kosttilskudd. Det kan virke som om trening og bruk av sunne spiseprinsipper er nok til å gå ned i vekt raskt og effektivt, men det er det ikke. Jeg la merke til at vekten min gikk ned en stund, men de påfølgende dagene hadde hun problemer med det. Det viste seg at kroppen min ikke fikk tilstrekkelig næring. En kostholdsekspert rådet meg til å prøve å implementere kosttilskudd til kostholdet mitt, og jeg trengte ikke vente lenge på resultatene. Til å begynne med brukte jeg Slimdropico-dråper, som hjelper meg å gå ned i vekt, men jeg bestemte meg for at jeg trengte noe annet. Jeg liker virkelig å drikke te, og det er grunnen til at valget mitt falt på Hai Matcha slankete og i tillegg BurnBooster-tabletter. Tilskuddene tillot meg å optimalisere effekten av vekttap, og mest av alt forhindret de tilbakefall av unødvendige kilo. De akselererte også forsiktig effekten av vekttap, men for meg var det viktigste å gi kroppen næring og de nødvendige næringsstoffene.

Nyttige tips og metoder som gir resultater

Drikk et glass mineralvann på tom mage om morgenen

Dette vil forbedre fordøyelsesprosessene og tarmens funksjon betydelig, akselerere stoffskiftet betydelig, fukte huden, bidra til å rense kroppen for giftstoffer, redusere følelsen av sult, forbedre urinsystemet.

Spis på mindre tallerkener

Det kan virke som det, men det hjelper virkelig. Ved å bruke små tallerkener vil vi spise mye mindre porsjoner måltider.

Kveldstur

Selv en kort 20-minutters spasertur på kvelden vil hjelpe deg å forbrenne kalorier raskere

Veier du deg selv eller tar du bilder foran et speil?

Begge metodene er svært fordelaktige for vekttapprosessen fordi når vi merker effektene, får vi ekstra energi til å handle. Mobiliseringen vår øker betydelig. Husk imidlertid å ikke ta bilder foran speilet eller veie deg oftere enn hver 7. dag.

Kontrollere vekten ved å bruke trange klær

Dette er en annen metode som kan være veldig motiverende. Helt i begynnelsen av vektreduksjonsprosessen kan vi velge klær som er veldig trange for oss og med noen få dagers mellomrom sjekker vi hvordan det ser ut i de neste stadiene av kampen vår. Over tid vil vi begynne å merke at klærne ikke lenger klistrer seg godt fast, og det vil være et tegn på at vi går i riktig retning!

Spis uten å stresse

Kroppen fordøyer mer fragmentert mat mye raskere, så det er veldig tilrådelig å spise sakte.

Sammendrag – endelig metamorfose

Jak schudłam - finalna metamorfoza

Som jeg nevnte helt i begynnelsen, kunne jeg i ca et halvt år gå ned ca 24 kg. For tiden fører jeg fortsatt en sunn livsstil, jeg prøver å gå mye og sykle, men jeg tillater meg mye mer frihet når det kommer til måltider. På dette tidspunktet har jeg nådd vektmålet mitt og jeg vil virkelig ikke gå ned i vekt mer. Jeg føler meg perfekt i en slik vekt. Nå er målet mitt rett og slett å holde det slik. For min del kan jeg bare fortelle deg at vektreduksjonsprosessen ikke er morsom på noen dager. Dette er tiden da ofre venter på deg. Det vil være dårlige dager og øyeblikk av tvil og det er da du må vise stor vilje til å kjempe og da vil du helt sikkert nå målet ditt!