Skip to content
Hjemmeside » Slanking » Hvordan gå ned i vekt fra magen? Påviste måter og kosthold for en flat mage

Hvordan gå ned i vekt fra magen? Påviste måter og kosthold for en flat mage

Når det gjelder å gå ned i vekt, har du sikkert lagt merke til at startfasen er fettforbrenning i armer og ben. Selv om det er viktig å fjerne fett fra disse områdene, lagrer kroppen din det oftere midt i kroppen – magen. Dette er grunnen til at mange sliter med en bule i midjen til tross for at de har slanke armer og ben. I denne artikkelen skal vi snakke om hva som forårsaker magefett, hvordan det kan forebygges, og til slutt, hva er noen måter å miste magefett på.

Jak schudnąć z brzucha

Typer abdominal fedme og dens årsaker

Abdominal fedme er en tilstand hvor omkretsen av magen er større enn omkretsen av hoftene. Det kan være forårsaket av faktorer som:

 1. Den første faktoren som forårsaker abdominal fedme er feil kosthold. Folk som spiser en diett med mye fett og sukker og lite fiber, frukt og grønnsaker, er mer sannsynlig å øke mengden magefett.
 2. Den andre faktoren er mangel på trening. Stillesittende mennesker har en tendens til å ha mer magefett enn de som trener regelmessig.
 3. Den tredje faktoren er stress og søvnmangel. Personer som utsettes for kronisk stress har en tendens til å gå opp i vekt, spesielt rundt midjen. Personer med søvnapné har en tendens til å være overvektige og utvikler ofte kronisk utmattelsessyndrom og depresjon.

Abdominal fedme kalles også visceralt fett, intraabdominalt fett eller sentral fedme. Det er preget av en overdreven oppbygging av fett i midten av kroppen. Det kan øke risikoen for hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og andre alvorlige helseproblemer.

Det finnes flere forskjellige typer abdominal fedme:

Pæreform

Denne typen fettlagring anses som tilsynelatende god da den består av subkutant fett. Det er plassert i nedre del av magen og baken, noe som gjør det mindre sannsynlig å utvikle helseproblemer som fettlever, diabetes og hjertesykdom. Det er ofte forårsaket av mangel på mosjon og overspising, men det kan også være et resultat av genetiske faktorer.

Type alkoholisk abdominal fedme

Denne typen er forårsaket av overdreven alkoholforbruk. Som et resultat øker hastigheten med hvilken fett samler seg i kroppen, noe som fører til en endring i kroppens form. Denne typen er vanlig for menn. Ved alkoholisk fedme finnes fettavleiringer kun på magen, men ikke på baken og hoftene.

Hormonell abdominal fedme

Hormonell fedme oppstår når det er ubalanse mellom kjønnshormoner eller binyrehormoner. Som et resultat skifter vektøkning og subkutant fett mot magen. Denne typen er mer vanlig hos kvinner som har gått gjennom overgangsalderen.

Abdominal fedme av gastrointestinal type

Denne typen overvekt oppstår på grunn av sykdommer i mage-tarmkanalen (magesår, kolitt, gastritt, ektopisk graviditet). Ofte oppstår det på grunn av feil ernæring. Dessuten kan det oppstå i alle aldre. Etter fylte 20 år øker pasientens midjeomkrets med ca 2 cm per år. Et karakteristisk trekk ved denne typen er akkumulering av fett hovedsakelig i øvre del av magen og rundt brystet (brystbeinet).

Hvorfor er det verdt å gå ned i vekt fra magen?

Jak szybko schudnąć z brzucha

Ettersom fett i dette området samler seg rundt indre organer som hjerte, lever og nyrer, kan det forårsake alvorlig skade og helseproblemer. En person med abdominal fedme har en høyere risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og til og med kreft. I tillegg gir det pusteproblemer fordi lungene har mindre plass til å utvide seg. Derfor er det viktig å gå ned i vekt for å forebygge disse sykdommene og forbedre livskvaliteten.

Hvorfor er det så vanskelig å bli kvitt magefett?

Det kan virke som om du kan gå ned i vekt ved å trene og diett, men sannheten er at det er vanskeligere å miste magefett enn det høres ut. Hvorfor? Det er flere alfa-2-reseptorer i denne typen fett som bremser stoffskiftet. I tillegg øker abdominal fedme blodtrykket og kolesterolnivået, øker risikoen for å utvikle diabetes og fører til insulinresistens.

Hva skal man spise for å gå ned i vekt? Hvilken mat bør du unngå?

Hva du skal spise for å gå ned i vekt:

 1. Høyproteinprodukter: magert kjøtt, egg, magre meieriprodukter, fisk (gjerne de med høyt innhold av omega-3 fettsyrer), soyaprodukter og belgfrukter
 2. Fruktcocktailer og frukt
 3. Grønnsaker
 4. Cayennepepper og annet krydret krydder
 5. Svart kaffe, uten sukker
 6. Umettet fett: nøtter, olivenolje, kjøtt, magert kjøtt, sardiner
 7. Grovbrød

Hva bør unngås?:

 1. Kullsyreholdige og søtede drikker
 2. Fruktjuice
 3. Pasta og ris
 4. Mettet fett: smør, oster, fet melk og kjøtt, kaker, pasta, smult, potetgull, palme- og vegetabilsk olje.
 5. Alkohol
 6. Hvitt brød
 7. Sukker og søtsaker
 8. Poteter

Hvordan gå ned i vekt fra magen – enkle og effektive tips

1. Tilstrekkelig lengde på søvn

Å sove 7-8 timer i døgnet er den beste måten å holde kroppen i funksjon, slik at du kan bygge muskler og forbrenne fett effektivt.

2. Tid til å slappe av

Velvære kan bidra til å kontrollere overvektsrelaterte hormoner som ghrelin. Derfor er det viktig å sette av tid til tilstrekkelig avslapning og hvile i løpet av dagen.

3. Drikk riktig mengde vann

Vann akselererer stoffskiftet betydelig, regulerer kroppstemperaturen, forbedrer fordøyelsen, forbedrer tarmfunksjonen, eliminerer vanncellulitt og strammer opp huden. Minste daglige dose mineralvann som bør konsumeres er 8 glass.

4. Gi opp alkohol

Alkohol har kalorier, men ingen næringsstoffer. Det forårsaker også dehydrering og forstyrrer fettforbrenningen.

5. Spise fra små tallerkener foran speilet

Dette er en annen metode som ikke forbrenner kalorier direkte, men som har effekt på hjernen vår. En liten tallerken vil få deg til å ubevisst sette en mindre porsjon, mens å spise foran speilet vil forbedre velværet ditt, fordi, som forskning viser, utløser lykkehormonet å se på deg selv eller en annen person mens du spiser et måltid.

6. Tygg tyggegummien

Tyggegummi vil ikke få deg til å miste flere kalorier – det er bare en distraksjon som kan få deg til å spise færre måltider uten å føle deg sulten.

7. Utfør daglige aktiviteter til faste tider

Daglige aktiviteter som spising, trening, søvn osv. bør utføres til faste tider. Dette vil tillate kroppen å venne seg til det og forbedre stabiliseringen. Takket være dette vil vi unngå situasjonen at vi i stedet for for eksempel 4 måltider spiser 5, for den dagen våknet vi tidligere enn vanlig. Dette vil føre til at vi legger oss enda tidligere dagen etter og en «ond sirkel» vil følge. Derfor, hvis vi ønsker å miste overflødig kroppsfett, er det svært viktig å følge gode matvaner og regelmessige daglige aktiviteter.

8. Pass på riktig bevegelse og skånsom trening

Dette gjelder spesielt for personer som fører en stillesittende livsstil. Det er veldig viktig å stå opp fra tid til annen (minst hver 1-2 time) og bare gå, strekke seg. Vekttapsprosessen handler ikke bare om å introdusere et kaloriunderskudd. Hvis vi vil at fettforbrenningen skal være effektiv, må vi anvende alle de viktigste prinsippene for en sunn livsstil, følge et daglig kosthold og utføre riktig utvalgte øvelser og fysisk aktivitet (f.eks. sykling).

9. Riktig kroppsholdning

Riktig holdning reduserer muskelspenninger og fremmer riktig blodstrøm, noe som gjenoppretter muskelaktiviteten.

10. Konsentrer deg om riktig pust

Riktig pust fremmer vekttap i alle deler av kroppen, inkludert magen. Dyp pusting bidrar til å styrke magemusklene og forbrenne overflødig fett i det området. I tillegg forbedrer det blodsirkulasjonen, noe som fører til bedre fordøyelse og forbedret forbrenning.

11. Spis måltidene dine uten hastverk

Å spise sakte er en enkel, men effektiv måte å gå ned i vekt på. Takket være det kan du føle deg mett og spise færre kalorier. Mange mennesker opplever tankeløs eller ubevisst spising, noe som betyr at de spiser uten å ta hensyn til hvor mye eller til og med hva de spiser. Dette øker sannsynligheten for overspising. Å spise klokt kan hjelpe deg å bli mer bevisst på appetittsignalene dine, slik at du kan spise mindre og gå ned i vekt.

12. Slankebad etter trening

Etter hver øvelse på tom mage i 20-30 minutter, sug i et varmt bad med havsalt eller Epsom-salt (1 kopp for hvert bad). Dette vil hjelpe deg å forbrenne ekstra kalorier raskt og effektivt og lindre såre muskler på samme tid!

13. Magnesium for vekttap

Magnesiumtilskudd bidrar til å redusere sultnivået ved å øke nivået av leptin – hormonet som får oss til å føle oss mette.

14. Introduser kostfiber, magert protein og sunt fett i kostholdet ditt

Kostfiber er avgjørende for sunn fordøyelse og regelmessig avføring. Et fiberrikt kosthold lar deg føle deg mett lenger etter å ha spist, og unngår dermed unødvendig småspising.

I tillegg til kostfiber bør kostholdet ditt også inneholde mat som er rik på magert protein og sunt fett. Disse matvarene holder deg mett lenger og hjelper til med å regulere insulinnivået. Insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen for å regulere blodsukkernivået. Å spise mat med mye magert protein, sunt fett og fiber bidrar til å holde insulinnivået lavt

Hvordan gå ned i vekt fra magen – prøveøvelser

Jak szybko schudnąć z brzucha - ćwiczenia

KNEBØY

Ligg flatt på gulvet med korsryggen presset mot gulvet. Plasser hendene bak hodet eller rett dem foran deg. Hold føttene sammen og løft dem opp fra gulvet. Løft overkroppen fra gulvet med en rullende bevegelse. Løft opp knærne slik at de er vinkelrett på gulvet og leggene parallelt med gulvet. Senking til midt bak berører bakken.

CRUNCHES

Ligg flatt på gulvet eller treningsmatten med bøyde knær og føttene flatt på gulvet. Vi krysser armene over brystet, legger haken til brystet og løfter skulderbladene noen centimeter fra bakken, uten å trekke i nakken. Pause en stund, deretter sakte ned og gjenta flere ganger.

PLANKER

Start med å ligge med ansiktet ned på matten, len deg på underarmene og tærne, bena strukket rett ut over kroppen, føttene sammen. Dette er den såkalte push-up-stillingen, men uten å reise seg på fingrene eller hendene. Trekk sammen magen og løft kroppen fra matten i en rett linje fra topp til tå, hold armene rett under skuldrene, albuene tett inntil overkroppen, håndflatene vendt mot hverandre. Hold denne posisjonen i 10 sekunder eller mer mens du puster dypt, slapp av og gjenta flere ganger.

Hvordan gå ned i vekt fra magen – kosthold og fysisk aktivitet – oppsummering

Kosthold

Dette er en av de viktigste faktorene som vil tillate oss å «miste magen», bli kvitt «sidene» eller fete folder og forbedre funksjonen til kroppen vår. Husk at et sunt kosthold ikke er et kosthold hvor du ikke kan spise noe i det hele tatt. Det daglige kaloribehovet må sikres for at vi skal fungere skikkelig, derfor er et balansert kosthold nøkkelen til suksess.

Tilskudd til kostholdet

En god løsning er å bruke kosttilskudd til kostholdet vårt. Dette vil hjelpe oss å diversifisere det, og også gi de nødvendige næringsstoffene, noe som positivt vil påvirke forbrenningen av magefett. Vi kan bruke ulike typer te eller slankekaffe, som Hai Matcha, Easy Black Latte eller Slim Dream Shake.

Fysisk aktivitet

Vi må huske at øvelser for flat mage bør utføres regelmessig, men vi må ikke glemme aktiviteter som å gå, løpe eller sykle. Disse aktivitetene har også en veldig positiv effekt på utseendet til figuren vår.

Vanlige måltider

Som allerede nevnt tillater regelmessige måltider riktig metabolisme og raskere forbrenning av kalorier. Hvis vi har et problem med å følge dette, er en god løsning en skriftlig meny for de neste dagene. Det vil tillate oss å ha en slags kontroll. Til dette formålet kan vi be om hjelp fra en ernæringsfysiolog som vil velge riktig diett.

Aerobic trening

Magemusklene er de samme som alle andre muskler i kroppen. For at de skal utvikle seg, må de få passende stimuli (i dette tilfellet trening). Blant øvelsene som bidrar til å forme magemusklene, er de mest effektive de som kombinerer flere elementer samtidig: styrke, utholdenhet og kondisjonstrening.

Dra nytte av de lipotropiske effektene av fettforbrennere

Den lipotropiske effekten er svært viktig da den hjelper til å bryte ned og fjerne overflødig fett fra leveren og andre organer samtidig som den senker kolesterol og triglyserider.

Når de brukes sammen med en sunn livsstil og ernæringsprogram, kan kosttilskudd med lipotropiske effekter hjelpe med vekttap ved å fremme nedbrytningen av fettceller. Til dette formålet kan vi bruke kosttilskudd for slanking, som BurnBooster eller Slimdropico slankedråper.