Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Hvordan stramme opp ansiktshuden – Måter å behandle et hengende ovalt ansikt

Hvordan stramme opp ansiktshuden – Måter å behandle et hengende ovalt ansikt

Ansiktshudpleie er en integrert del av kroppspleie. Det er like viktig for både menn og kvinner. Det er tross alt det første folk legger merke til. Selv om årsakene til slapp ansiktshud kan variere, er det visse måter du effektivt kan forbedre hudens fasthet og elastisitet på. Hva skal man velge: ansiktsløftning, oppstrammende behandlinger, estetiske medisinbehandlinger, eller kanskje oppstrammende kosmetikk? Du vil lære om disse spørsmålene og hvordan du stopper aldringsprosessen til huden i artikkelen vår.

Jak ujędrnić skórę twarzy

Slappet hud i ansiktet – årsaker

Huden vår mister sin elastisitet med alderen. Dette er fordi kroppen vår produserer mindre kollagen og mindre elastin – to proteiner som gir huden et ungdommelig utseende og evnen til å sprette når den strekkes. Som et resultat blir huden i ansiktet slapp.

Saggy ansiktshud kan også være forårsaket av flere andre faktorer:

 • Soleksponering – kan føre til for tidlig aldring av huden
 • Røyking – kan skade kollagen og elastin, noe som fører til tap av fasthet
 • Rask vekttap – kan få ansiktet til å virke svakt, og hudens spenning, elastisitet og fasthet reduseres betydelig
 • Sovestilling: Hvis du sover på magen eller siden, kan det forårsake hevelser og føre til linjer og rynker i ansiktet
 • Dehydrering: Dehydrering kan gjøre huden halt og gjøre ansiktet ovalt hengende. I tillegg mister den gløden og blir matt, noe som definitivt forstyrrer ansiktets utseende

Hvordan kan du gjøre ansiktshuden fastere? – skjønnhetsbehandlinger

Laser resurfacing

Laserresurfacing bruker lysstråler for å fjerne hudlag, og avslører yngre, jevnere hud. Denne behandlingen er mest effektiv for å fjerne rynker rundt munnen og øynene, men den kan også bidra til å redusere strekkmerker og arr. Denne behandlingen er forbundet med lengre restitusjonstid, men gir varige resultater sammenlignet med mange andre typer ansiktsoppstrammende behandlinger.

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling bruker sure løsninger for å fjerne det øverste hudlaget, og avslører nyere hud med færre rynker. Kjemiske peelinger varierer i styrke etter behov, men alle har relativt kort restitusjonstid og kan gi flotte resultater på bare én økt.

Mikrodermabrasjon

Microdermabrasion bruker bittesmå krystaller for å fjerne døde hudceller fra det ytre laget av ansiktet. Denne behandlingen er smertefri og krever ingen restitusjonstid, noe som gjør den til en flott løsning for folk som ønsker raske resultater uten mye oppstyr eller ulempe.

Injeksjonspreparater

Injeksjonene brukes til å stramme opp områder der fett har gått tapt eller hvor huden har falt på grunn av alder eller vektøkning/-tap. De vanligste områdene som behandles med filler er: kinnene, området under øynene (tårerene), nasolabiale folder (smilerinker), lepper, hake og kjevekant. Injeksjonene kan også brukes sammen med andre kosmetiske prosedyrer, som å injisere Botox i pannerynker eller laserbehandlinger for aldersflekker på hender eller ansikt.

Mesoterapi

Ansiktsmesoterapi er en prosedyre som involverer mikroinjeksjon av vitaminer, mineraler, urteekstrakter og aminosyrer i hudvevet. Denne injeksjonsbehandlingen tar sikte på å forynge huden og korrigere spesifikke ufullkommenheter. Det brukes også i behandlingen av akne. Siden denne prosedyren innebærer administrering av injeksjoner, kan den betraktes som en type medisinsk behandling. Den største fordelen fremfor kirurgi er at den er ikke-invasiv, krever ingen anestesi, kortere restitusjonstid og ingen synlige arr.

Kosmetiske behandlinger innebærer ganske betydelige økonomiske kostnader. Derfor er det også verdt å vurdere bruken av passende kosttilskudd, som kan gi oss svært like effekter, til en mye lavere pris, og som også er helt trygge, fordi de aktive ingrediensene de inneholder er av naturlig opprinnelse. Tilskuddene det er snakk om er: Collagen Select, Collagenics, Nonacne.

 • Collagen Select
 • Collagenics
 • Nonacne

Er det mulig å stramme huden i ansiktet – hjemmemedisiner?

Yoghurt og avokado

Yoghurt inneholder melkesyre som hjelper til med å fjerne døde hudceller, mens avokado inneholder vitamin A og E. Vitamin E er en antioksidant som støtter cellereparasjon og regenerering, mens vitamin A gir fuktighet som er nødvendig for sunn hud. For å bruke dette hjemmelagde ansiktsoppstrammende middelet, bland en teskje vanlig yoghurt med en halv avokado og legg den i en blender eller foodprosessor til den er jevn. Bruk denne blandingen som en maske en gang i uken.

Eggeplomme og honning

Kombinasjonen av eggeplomme og honning resulterer i en oppstrammende ansiktsmaske som bare krever to ingredienser. Eggeplomme inneholder proteiner som hjelper huden med å holde seg smidig, mens honning fukter og mykgjør huden, noe som gjør den mer motstandsdyktig mot skader forårsaket av ytre faktorer.

Yoghurt og sitronsaft

Sitronsaft er et annet naturlig snerpende middel som hjelper til med å stramme porene i ansiktet ved å fjerne døde hudceller. Den hjelper til med å fjerne urenheter som aknearr og fregner, men får også huden til å se yngre ut.

Oljer

Massering av ansiktet ditt med oljer som mandelolje eller olivenolje kan forbedre blodsirkulasjonen og tone ansiktsmusklene. En kvart kopp varmt vann blandet med en teskje trollhassel og eplecidereddik vil bidra til å stramme opp porene i huden og gjøre den fastere. Å drikke mye vann hjelper til med å skylle giftstoffer ut av kroppen, som igjen bidrar til å holde huden lubben.

Tomater

Tomater er kjent for å tone opp slapp hud da de er rike på antioksidanter og vitaminer A, C og E som er svært gunstige for ansiktshuden. Påfør fruktkjøttet eller juicen av friske tomater på ansiktet ditt, la det virke i 15 minutter, og skyll deretter med lunkent vann.

Hvordan feste huden i ansiktet ved hjelp av kosmetikk?

Jak ujędrnić skórę twarzy - domowe sposoby

Den beste måten å ta vare på ansiktshuden på er å bruke en fuktighetskrem! En luftfukter vil bidra til å holde huden smidig, noe som er akkurat det du trenger hvis du vil at huden din skal se yngre og fyldigere ut. Fuktighetskremer hjelper til med å holde huden elastisk og forhindrer at den henger, noe som kan få den til å se slapp ut. Fuktighetskremer vil også bidra til å redusere rynker og fine linjer, som er hovedårsaken til slapp hud.

Fuktighetsgivende produkter kommer i mange forskjellige former, som kremer, lotioner, geler, salver, masker og til og med serum. Det er viktig å velge riktig fuktighetskrem for din hudtype. Hvis du for eksempel har fet eller veldig tørr hud, bør du unngå å bruke tunge ansiktskremer da de kan tette porene.

Hvordan stramme opp huden i ansiktet etter 40

 1. Spis et sunt kosthold med mye frukt og grønnsaker, spesielt de som inneholder mye antioksidanter som blåbær, spinat, brokkoli og gulrøtter.
 2. Drikk vann for å holde hydreringen inne; Dette vil bidra til å forhindre dehydrering av huden som gjør rynker mer synlige.
 3. Påfør fuktighetskrem to ganger om dagen for å holde ansiktshuden fuktig og smidig slik at den ikke føles tørr eller flassende.
 4. Bruk en solkremkrem daglig for å beskytte huden mot de skadelige effektene av UV-stråler, som kan forårsake for tidlig aldring av huden; dette gjelder både UVA-stråler (som trenger dypt inn i hudceller og forårsaker skade på dem) og UVB-stråler (som skader cellenes DNA).
 5. Unngå røyking

I tillegg kan du bruke ansiktsmassasje. Det stimulerer blodstrømmen til ansiktet og hjelper til med å stramme musklene. Massasje kan utføres med milde to-fingerbevegelser på begge sider av pannen, kjevelinjen eller rundt øynene.

Hvordan stramme huden i ansiktet? Øvelser

Ansiktsmusklene trenger også trening for å holde dem faste. For å trene, sørg også for at du er i en komfortabel stilling slik at du kan fokusere på alle områder av ansiktet og halsen.

For å gjøre dobbelhakeøvelsene, vipp hodet bakover så langt som mulig mens du ser i taket. Press leppene sammen og prøv å kysse taket mens du holder leppene sammen. Hold denne posisjonen i 10 sekunder og kom deretter tilbake til startposisjonen. Gjenta denne øvelsen fem ganger.

En annen øvelse for nakken er å snu hodet fra side til side så langt som mulig uten å bevege noen annen del av kroppen, men pass på at du ikke strekker det for mye. Hold hver posisjon i 5 sekunder og gå deretter tilbake til startposisjonen. For best resultat bør denne øvelsen gjentas ti ganger.

En annen øvelse er å heve øyenbrynene og prøve å åpne øynene så bredt som mulig, deretter lukke dem godt, holde dem i fem til ti sekunder og slappe av. Denne øvelsen toner ikke bare musklene rundt øynene, men forhindrer også hengende øyelokk.

Hvordan forbedre det ovale i ansiktet?

Ansiktet ovale kan forbedres ved å følge et sunt kosthold og trene regelmessig. Å spise mat rik på omega-3-fettsyrer, som laks, sardiner og nøtter, vil hjelpe hudens celleomsetning og øke elastisiteten. Trening 30 minutter om dagen fem dager i uken vil også bidra til å forbedre ansiktskonturene ved sakte å stramme ansiktsmusklene. En ansiktsmassasje kan også være en utmerket løsning, siden den bidrar til å gi næring til huden naturlig, og øker også produksjonen av kollagen betydelig. Oppstramming av ansiktet med massasje vil sikre et ungdommelig utseende av huden, bidra til å eliminere «andre hake», fine rynker og furer.

Vi kan også vurdere å injisere en filler i bestemte områder av ansiktet. Den har blitt veldig populær de siste årene og kan hjelpe deg med å gjøre de ønskede endringene uten store anstrengelser og kostnader. Det mest åpenbare området å injisere filler er haken og kinnbeina. Dette er noen av de minst risikofylte stedene fordi de ikke er for nær øynene eller munnen.

Slapp ansiktshud i ung alder

Hvis du la merke til at huden din slapp i ung alder, kan det være på grunn av genene dine. Det er også mulig at du lider av en autoimmun sykdom. I dette tilfellet anbefaler vi å besøke en lege. En hudlege kan hjelpe deg med å finne ut hvilke faktorer som får huden til å synke.