Skip to content
Hjemmeside » Hår » Hvordan få fart på hårveksten – effektive hjemmemedisiner

Hvordan få fart på hårveksten – effektive hjemmemedisiner

Hårtap er et problem som de fleste vil møte på et tidspunkt i livet. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert genetikk, stress eller sykdom. I noen tilfeller kan det være midlertidig og gå over av seg selv etter hvert som årsaken løser seg. For andre er det imidlertid en kronisk tilstand som krever behandling for å forhindre ytterligere hårtynning og mulig skallethet.

Jak przyspieszyć porost włosów

Hvordan få fart på hårveksten? – Grunnleggende informasjon

Hvis du vil ha sunt, raskt voksende hår, må du ta vare på hodebunnen. Dette vil sikre bedre blodsirkulasjon og transport av næringsstoffer som er avgjørende for sunn hårvekst. Hårløker og hårsekker bør også styrkes ved å ta inn mineraler som svovel og silisium, som er involvert i konstruksjonen av keratin – den grunnleggende byggesteinen til alle hudoverflater, inkludert hår og negler.

Hvor fort vokser håret?

Hår vokser med en hastighet på omtrent en centimeter per måned. Det er omtrent 100 000 hår på en gjennomsnittlig persons hode. I ungdom, kan håret vokse raskere – omtrent 1,5 centimeter per måned – men denne hastigheten avtar etter hvert som vi blir eldre.

Hårveksten påvirkes av hormoner, kosthold og alder. Hårsekkene går gjennom sykluser med vekst og hvile som avhenger av disse faktorene. Det er tre faser av hårvekst:

 • anagen fase
 • katagen fase
 • telogen fase
Fazy wzrostu włosa

Akselererer hårveksten med naturlige metoder

Akselerasjonen av hårveksten påvirkes av mange faktorer, og vi kan påvirke den positivt, for eksempel gjennom et balansert kosthold, urter, kosmetiske behandlinger, riktig pleie, samt ved å bruke kosttilskudd som gir de nødvendige næringsstoffene. Du kan lese mer om det i artikkelen: De beste hårvekstpillene – rangering.

Et balansert kosthold for raskere hårvekst

Maten du spiser kan påvirke håret ditt. For eksempel kan å spise for mye sukker føre til hårtap.

God ernæring hjelper kroppen din til å utvikle seg og regenerere på riktig måte. Hvis du ikke får i deg nok næringsstoffer, kan det bremse kroppens evne til å produsere nytt hår.

Det er tre hovedtyper av næringsstoffer: karbohydrater, proteiner og fett. Karbohydrater gir kroppen energi, mens proteiner bidrar til å bygge muskler, bein og hudceller. Fett er essensielt for sunn hud og hår, da de bidrar til å frakte de fettløselige vitaminene A, D, E og K gjennom blodet.

Kroppen din trenger disse næringsstoffene hver dag hvis den skal utvikle seg ordentlig, og derfor trenger håret ditt dem for å holde seg i optimal tilstand.

Urter for å akselerere hårveksten

Urter er det mest effektive naturlige middelet mot hårtap. De har blitt brukt siden antikken til å behandle ulike plager og sykdommer. Urter kan stimulere hårveksten ved å øke blodsirkulasjonen til hodebunnen, og dermed oppmuntre til gjenvekst av hårsekkene.

Eksempler på urter for hår kan være:

 • Kjerringrokk
 • Burdock
 • Bukkehornkløver
 • Alfalfa
 • Pepper mynte
 • Svart nepe
 • Brennesle
 • Linfrø

Kosmetiske behandlinger for hårvekst

Kosmetiske prosedyrer brukes ikke bare til å behandle hud- og hårproblemer, men også for å forbedre utseendet. Følgende skjønnhetsbehandlinger kan bidra til å stimulere hårveksten:

Mesoterapi – dette er en kosmetisk prosedyre som bruker injeksjoner med vitaminer og andre stoffer, samt oksygen- og ozonterapi. Injeksjoner gjøres i hodebunnen for å stimulere hårveksten. Disse injeksjonene kan gjentas flere ganger i året.

Kryomassasje (kryoterapi) – Dette er en annen metode for å stimulere hårvekst ved å påføre isposer direkte i hodebunnen eller ved å bruke en elektrisk enhet som kjøler ned hele hodet eller bare bestemte områder av det. Kryoterapi bidrar til å redusere hevelse i hodebunnen og stimulerer blodsirkulasjonen, noe som kan bremse eller til og med stoppe hårtap og fremme hårvekst hos personer med mannlig skallethet (androgenetisk alopecia).

Naturlige preparater for rask hårvekst

Naturalne preparaty na szybki porost włosów

Den mest effektive og sikre måten å øke hårveksthastigheten på er bruk av naturlige preparater. De fleste av dem inneholder vitaminer, mineraler og essensielle aminosyrer som er nødvendige for riktig funksjon av kroppen, samt hårvekst. Følgende produkter kan brukes til dette formålet:

 • Locerin
 • Folisin
 • Vita Hair Man
 • Jelly Bear Hair

Effektive hjemmemedisiner for hårvekst

Rask hårvekst er ikke en lett oppgave. Du kan imidlertid oppnå dette målet med riktig kosthold, kosttilskudd og hjemmemedisiner, for eksempel massasje eller hjemmelaget hår.

Hodebunnsmassasje

Hodebunnsmassasje er en luksuriøs måte å øke hårveksten og redusere stress. Det kan gjøres både med fingertuppene under sjamponering eller etter påføring av hårbalsam, og ved bruk av en spesiell massasje. Den positive effekten på hårets tilstand skyldes forbedring av mikrosirkulasjonen i hodebunnen, takket være at flere næringsstoffer kommer til hårsekkene og pærene. Som et resultat av bedre ernæring vokser håret raskere og mer frodig enn før.

Peeling av hodebunnen

Peeling av hodebunnen kan gjøres med kaffe, havsalt, leire og til og med sukker. De fleste produktene for å tilberede en hjemmeskrubb finner du enkelt i kjøkkenskapet. Alt du trenger å gjøre er å legge den valgte ingrediensen til sjampoen og bruke fingertuppene til å massere den inn i hodebunnen. Peeling er designet for å fjerne døde hudceller og øke blodtilførselen til hårsekkene og pærene, noe som gjør det lettere for dem å vokse seg sterkere. Det hjelper også med å eliminere overflødig talgoppbygging som kan forårsake problemer med hårtap.

Reduser stresset ditt

Å redusere stress er nøkkelen til sunnere hår og hodebunn. Stress påvirker ikke bare den generelle helsen til kroppen din, men påvirker også hårets tilstand negativt. Overdreven stress kan forårsake for tidlig skallethet så vel som for tidlig hårtap. I tillegg kan en stressende livsstil forkorte hårvekstfasen og føre til at håret går for raskt inn i hvilefasen.

hårpleie

Hår består av protein og keratin, som danner en struktur som gir håret vårt styrke. Når disse to komponentene blir ødelagt eller skadet av sterke kjemikalier, mister håret både sine estetiske og helsemessige fordeler. Derfor er riktig pleie viktig for å holde dem i optimal tilstand.

Hodebunnen gnir seg

Når det kommer til hjemmemedisiner for hårvekst, kan du ikke glemme hårbalsam. De er naturlige og gir næring til hodebunnen, pærene og hårsekkene. En populær lotion for hårvekst er en kombinasjon av kjerringrokk og brennesle. Bare kok en teskje av hver i et glass vann; når den er avkjølt, er den uforfalskede hårvekstformelen klar til bruk.