Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Hvordan bli kvitt cellulitter – effektive metoder

Hvordan bli kvitt cellulitter – effektive metoder

Cellulitt er en tilstand som utvikler seg som følge av fettavleiringer på underkroppen. Disse fettavleiringene kan påvirke mer synlige områder som bena, lårene, hoftene, magen og baken. I de fleste tilfeller oppstår det på grunn av en kombinasjon av genetikk og livsstilsfaktorer. Cellulitt er ofte assosiert med vektøkning eller overvekt og ikke å få nok trening, men det er mange andre faktorer som bidrar til tilstanden. Cellulitt er en vanlig årsak til bekymring og diskusjon blant kvinner. Imidlertid er det mange metoder for å behandle cellulitter og redusere synligheten av dette problemet. Her er noen naturlige måter å bli kvitt cellulitter på, med noen utprøvde metoder for å hjelpe deg å oppnå resultater.

Jak się pozbyć cellulitu

Hvordan bli kvitt cellulitt – Anti-cellulitt massasje

En av de mest effektive metodene for å bli kvitt cellulitter er massasje. Massasjer kan bidra til å redusere cellulitter ved å redusere størrelsen på fettcellene og øke blodsirkulasjonen til området som masseres. Raskere blodsirkulasjon betyr også at det er lettere å fjerne giftstoffer fra kroppen. Anti-cellulittmassasje er en intens, dyp vevsmassasje som bidrar til å redusere cellulitter, lymfeavleiringer og reduserer muskelspenninger. Anti-cellulittmassasjen bruker hender, masserer dem med en passende teknikk, samt ulike typer massasjeapparater samt anti-cellulitt og massasjetilretteleggende kosmetikk. Oftest bruker anti-cellulitt-massasjeapparater fremspring, vibrasjon, trykk og varme for å redusere cellulitter så effektivt som mulig. Hyppigheten av behandlinger er også viktig – anti-cellulittmassasje gjøres best ca 15 minutter om dagen, i minimum to uker. Da vil vi helt sikkert merke de første effektene. Når du bruker anti-cellulittmassasje, er det også verdt å bruke anti-cellulittpreparater.

En rask vei til cellulitter – Anti-cellulittpreparater

Anti-cellulittpreparater har blitt brukt i århundrer for å redusere cellulitter. De siste årene har det imidlertid vært en rask vekst i markedet for anti-cellulitt kosmetikk og oljer. Kombinasjonen av massasje og effektiv forberedelse maksimerer effektene i kampen mot cellulitter. Anti-cellulittpreparater er preparater for lokal påføring som kommer i ulike former. Dette er kremer, oljer, lotioner samt peelinger for eksfoliering av epidermis. Alle har det til felles at de inneholder aktive ingredienser som bidrar til å redusere appelsinskall, som guarana, koffein eller sjøalger. Anti-cellulittpreparater i form av oljer og lotioner bidrar også til å utføre massasje, takket være at vi kan handle omfattende. Anti-cellulitt kosmetikk forbedrer også fargen, spenningen og elastisiteten til huden vår.


Øvelser for cellulitter

Ćwiczenia na cellulit

Trening er en fin måte å bli kvitt cellulitter på. Det er mange forskjellige øvelser du kan gjøre for å bli kvitt cellulitter, men i denne artikkelen vil jeg fokusere på de øvelsene som er bevist å gi de raskeste og beste resultatene.

De mest effektive øvelsene for cellulitter:

Intervalltrening – er en form for høyintensiv intervalltrening som veksler perioder med høyintensiv aerob aktivitet (f.eks. sprint) med perioder med lavintensitetsrestitusjon (f.eks. gange). Det er bevist at intervalltrening lar deg forbrenne en stor mengde kalorier og engasjerer alle musklene våre. Denne metoden har også som mål å øke kroppens kondisjonsnivå, noe som kan forbedre kardiovaskulær helse og bidra til å redusere risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom og diabetes. Med det i tankene har intervalltrening blitt en av de vanligste måtene folk trener på i dag.

Knebøy – er en av de beste øvelsene for cellulitter fordi de involverer de områdene av kroppen som oftest sliter med cellulitter, dvs. lår, hofter og rumpa. Sit-ups er den perfekte øvelsen for de som ønsker å bli kvitt overflødig fett og cellulitter. De er en av de beste øvelsene for kvinner som ønsker å tone kroppen uten å gå ned i vekt eller muskelmasse. Under knebøy jobber quadriceps, som også er ansvarlige for å holde kroppen i balanse. Knebøy styrker også mageområdet og korsryggen, noe som kan redusere ryggsmerter. Det er imidlertid verdt å fokusere på å gjøre dem riktig. Det viktigste å huske på når du gjør knebøy er å holde ryggen rett og rumpa og lår parallelt med gulvet. Fotsålen må være i kontakt med bakken og det er best å holde føttene fra hverandre. Dette vil hjelpe deg med å holde balansen og forhindre skader.

Cellulittbehandlinger

Ulike typer cellulittbehandlinger er også populære og svært effektive. Du kan benytte deg av behandlinger i skjønnhetssalonger, utført med bruk av profesjonelle maskiner, for eksempel for endermologi, samt behandlinger som enkelt kan utføres hjemme.

Effektive hjemmebehandlinger:

Kinesisk koppmassasje – det er en massasje fra tradisjonell kinesisk medisin. For å lage det brukes gummikopper som vi suger huden som er rammet av cellulitt, for eksempel på lårene, og vi flytter boblen fra bunnen og opp og gjentar hele prosessen. For en slik massasje er det verdt å bruke en olje som vil støtte anti-cellulitteffekten. Det har vist seg at kinesisk koppmassasje, i tillegg til å redusere cellulitter, lindrer muskelspenninger, forbedrer sirkulasjonen og den generelle helsen.

Kroppsinnpakning – behandlingen består i å påføre et anticellulittpreparat, ofte med varmende egenskaper, på cellulittpåvirkede områder, og deretter pakke det inn med en spesiell bandasje eller gjennomsiktig folie. På denne måten, takket være okklusjonsfenomenet, varmes huden opp og absorberer flere aktive ingredienser fra kosmetikken. Behandlingen bør ta ca. 30 minutter.

Tørrbørsting – en prosedyre som nylig har vunnet popularitet på grunn av dens elektriserende effekt. Det er best å bruke en bambusbørste med naturlig bust til børsting, de har også ofte et behagelig håndtak. Massasje bør utføres på ren og tørr hud ved å bevege børsten fra bunnen og opp. Børsting forbedrer blodsirkulasjonen og eksfolierer død epidermis, forbedrer hudens elastisitet. Du bør imidlertid gi opp hvis du sliter med åreknuter.

Et sunt kosthold for cellulitter

Et sunt kosthold kan bidra til å redusere cellulitter. Hvis vi ønsker å redusere synligheten av cellulitter, bør vi bruke et balansert kosthold som er rikt på vitaminer og mineraler. Et sunt kosthold bør inneholde magert kjøtt, frukt, grønnsaker og hele korn. I stedet bør vi unngå mat med mye fett, sukker og salt. Det er også svært viktig at kostholdet vårt er rikt på fiber, som bidrar til å holde metthetsfølelsen lenge og reduserer lysten til å småspise mellom måltidene.

Frukt som epler, appelsiner, grapefrukt og blåbær er rike kilder til vitamin C, som bidrar til å forbedre produksjonen av kollagen, som bidrar til hudens elastisitet og fasthet. Den ketogene dietten har også vært populær i noen tid, som innebærer å spise mat med mye fett som smør og fløte, egg og ost. Det innebærer også å unngå eller eliminere karbohydrater som brød, pasta, ris og poteter. Snarere krever denne dietten streng overholdelse av et svært lavt karbohydratinntak i minst fire uker før du ser noen resultater. Å opprettholde denne dietten over tid kan være vanskelig da det kan forårsake ketoacidose – som skjer når kroppen produserer for mye melkesyre.