Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Hvordan bli kvitt akne – Effektive, naturlige måter

Hvordan bli kvitt akne – Effektive, naturlige måter

Akne er en svært vanlig hudtilstand, som påvirker opptil 70 prosent av ungdommene og omtrent 10-20 prosent av voksne. Det påvirker en persons selvtillit og fører noen ganger til sosial angst. Det er mange naturlige rettsmidler og metoder som er effektive for å hjelpe deg med å bli kvitt problemet uten å forårsake skadelige bivirkninger. Hva er disse metodene? Du kan lese om det senere i artikkelen.

Jak pozbyć się trądziku

Hvordan kurere akne? Hvilke legemidler er effektive?

Det er to hovedtyper av aknemedisiner: aktuell og oral. Aktuelle medisiner inkluderer lotioner, kremer, geler, skum og skyllinger som påføres direkte på det akne-påvirkede området; de er vanligvis mildere enn orale medisiner og kan foreskrives som et første trinn i behandling av mild akne. Orale medisiner kommer i tablettform og kan foreskrives av en lege; de kan behandle moderate til alvorlige aknetilfeller som ikke reagerer godt på aktuelle behandlinger.

Aktuelle medisiner virker ved å drepe bakteriene som forårsaker kviser; noen av dem reduserer også rødhet og betennelse forbundet med eksem. Orale medisiner virker vanligvis på mange måter – noen dreper bakterier, mens andre reduserer betennelser eller styrker kroppens immunsystem slik at den kan bekjempe infeksjoner på egen hånd.

De mest foreskrevne aknemedisinene er:

Aktuelle retinoider: Disse inkluderer tretinoin (Retin-A), adapalene (Differin) og tazaroten (Tazorac). De påføres direkte på huden og virker ved å kontrollere veksten av celler i porene. De bidrar også til å fjerne blokkeringen av porene og redusere betennelse.

Antiandrogener: Disse inkluderer spironolakton (Aldactone) og flutamid (Eulexin). Antiandrogener blokkerer effekten av mannlige hormoner på kroppen, noe som bidrar til å holde porene rene og reduserer produksjonen av talg.

Hormonbehandling: inkluderer p-piller, spironolakton og isotretinoin (Accutane). P-pillen hindrer eggløsning og hindrer oppbygging av østrogen i kroppen. Spironolakton og isotretinoin reduserer talgproduksjonen ved å blokkere mannlige hormoner.

Hvordan bli kvitt akne på en uke – kosmetikk og kosttilskudd

Jak pozbyć się trądziku w tydzień

Det er tre hovedtyper av akne kosmetikk. Den første er sminke, som brukes til å skjule rødhet og akneflekker. Den andre er hud- eller ansiktsrens som brukes til å fjerne bakterier fra huden. Den tredje kategorien inkluderer fuktighetsgivende kremer og kremer som brukes til å redusere betennelse. En god hudlege vil kunne hjelpe deg med å velge den beste typen akne-kosmetikk som passer din spesifikke hudtilstand.

Det er også verdt å huske på kosttilskudd som har en positiv effekt på tilstanden til huden vår. Avhengig av egenskapene deres, kan de fukte huden, eliminere eventuelle ufullkommenheter på overflaten, hemme tegn på aldring av huden og gi viktige næringsstoffer. De mest populære kosttilskuddene er: Royal Skin 500, Zinamax, Nonacne.

Hvordan bli kvitt akne – kosthold

Det er et par ting du bør huske på når du prøver å finne ut hvilken diett som vil hjelpe deg med å håndtere akneproblemet ditt. For det første er det viktig å holde kroppen sunn ved å spise et balansert kosthold. Unngå bearbeidet mat eller mat som inneholder transfett. Du bør også drikke mye vann hver dag. Noen få næringsstoffer som er spesielt nyttige for å bekjempe akne er omega-3 fettsyrer, vitamin C og sink. Du må vente på effekten, men du bør merke positive endringer i hudens utseende etter omtrent to uker med bruk av en diett rik på disse næringsstoffene.

Ingrediensene som antas å utløse akne inkluderer: fet og krydret mat, sukker, høyglykemisk mat og alkohol. De kan akselerere produksjonen av mannlige hormoner i kroppen, noe som kan føre til økt talgproduksjon og dermed flere kviser. En fin måte å forhindre overflødig talgproduksjon er å spise mindre mengder mat gjennom dagen. Takket være dette vil kroppens stoffskifte fungere jevnere.

Spis tilstrekkelig proteinrik mat. Protein bidrar til å forhindre akne på mange måter: det reduserer betennelse, bremser cellevekst (det er grunnen til at det brukes i antialdringsprodukter), og bidrar til å redusere stress på kroppen din fra andre matvarer (spesielt søtsaker). Enkelte proteiner er også naturlig rike på antioksidanter som bidrar til å bekjempe frie radikaler som skader hudceller og forårsaker akne.

Hvordan bli kvitt akne hjemmemedisiner

Jak pozbyć się trądziku domowe sposoby

Påviste hjemmemedisiner for akne vil ikke bare hjelpe deg med å raskt fjerne hudormer, men også bli kvitt arr og eventuelle hudforandringer.

Honning og kanel maske

Hvis du leter etter et helt naturlig lytemiddel, er honning den perfekte løsningen. Ikke bare har den antibakterielle egenskaper, den er også et fuktighetsbevarende middel som trekker fuktighet fra luften inn i huden og hindrer den i å tørke ut. Kanel hjelper til med å bekjempe betennelser og strammer opp porene, gjør huden utrolig myk, samtidig som den bidrar til å forhindre nye kviser.

Eggeplomme maske

En eggeplommemaske vil ikke kurere akne, men den vil bidra til å gi næring til huden din og redusere rødhet og betennelse. Påfør denne masken en gang i uken ved sengetid og la den virke over natten; Om morgenen, vask den av med varmt vann og deretter kaldt vann for å lukke porene.

Eplecidereddik med honning

Eplecidereddik har lenge vært brukt som et middel mot akne fordi det inneholder eplesyre og har antibakterielle egenskaper. Bland 1/4 kopp eplecidereddik med 2 ss honning i en kopp vann. Påfør denne blandingen på ansiktet ditt med en bomullsdott etter å ha renset huden.

Akne hud – pleie

Først, vask ansiktet ditt to ganger om dagen med varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel eller såpe. Dette vil bidra til å holde porene rene og rense dem for urenheter. Bruk deretter en tonic laget for akne-utsatt hud for å drepe bakteriene. Du kan også forbedre tilstanden til huden din ved å fukte den – bruk produkter som inneholder salisylsyre for å hjelpe til med å tørke ut urenheter og redusere dannelsen av nye. Avhengig av alvorlighetsgraden av akne, kan det også være fordelaktig å inkludere en anti-akne maske i rutinen; prøv en som inneholder svovel hvis du har mange skavanker eller en som inneholder benzoylperoksid hvis du har moderat akne.