Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Seksualitet » Hva er libido og hvordan øke nivåene?

Hva er libido og hvordan øke nivåene?

Vi snakker ofte om hva som er libido, men hva er måtene å øke den sjeldnere på. Er det verdt å prøve hjemmemedisiner for libido, eller kanskje kosttilskudd vil være en bedre løsning? Se hvilke effekter du kan forvente.

Co to libido - kobieta z różą

Mangel på sexlyst hos både kvinner og menn påvirker ofte psykisk helse negativt. Sex er en integrert del av livene våre og er egentlig et veldig viktig element. Derfor, hvis vi merker en nedgang i libido også hjemme – bør vi ikke undervurdere det. Folk har en tendens til å rettferdiggjøre denne typen problemer med at det er fordi de er utslitte, at de har problemer på jobben osv. Selvfølgelig har disse aspektene betydning, men vi kan ikke regne med at problemet løser seg selv. I denne artikkelen vil du lære hva libido er, hvordan du kan øke nivået av libido hos kvinner og menn, og vi vil presentere deg alternative metoder for å øke denne libido.

Hva er libido og hvorfor lysten til sex avtar

Libido er en indre sexlyst. Denne verdien vil være forskjellig for hver person. Det finnes mennesker som ikke kan holde ut noen timer uten sex, og det finnes også de som kan leve helt sexfritt. Overdrivelse på den ene eller andre måten er ikke passende for vårt mentale liv. Det bør huskes at nivået av libido er i konstant endring, og det kan være avhengig av mange faktorer. Sannsynligvis, mer enn én gang i livet ditt, har det vært perioder hvor lysten til sex har økt betydelig, og etter noen dager har sexlysten din stoppet. Dette er kjent som libido-fluktuasjoner, og det er helt naturlig. Det kan være mange årsaker til slike endringer, for eksempel stress, tretthet, depresjon osv. Du kan lese mer om årsakene til nedgangen i libido senere i denne artikkelen.

Hva forårsaker en reduksjon i libido?

Redusert seksuell aktivitet som følge av en reduksjon i libido kan ha mange årsaker. De vanligste inkluderer:

  • Sykdommer som depresjon, diabetes, kreft og prostataproblemer
  • Hormonelle lidelser som: økte nivåer av prolaktin, hypertyreose, hypotyreose, for lave testosteronnivåer, østrogenmangel
  • Tar antidepressiva
  • Bruk av sentralstimulerende midler
  • Følelsesmessige problemer
  • Stress og tretthet

Hvordan øke libidonivået?

Når du alltid løser et problem med en reduksjon i libido, bør du starte med en grundig analyse av hva som kan være hovedårsaken. Ofte kan stressreduksjon eller et riktig kosthold være nok. Det kan også være at det å forbedre sexlysten vil koste oss mye ofre og ta lang tid. Alt avhenger av individuelle disposisjoner og det underliggende problemet. Det er verdt å se nøye på hvordan kroppen vår reagerer på spesifikke situasjoner, vaner og daglige aktiviteter. Kanskje er det noe der som er spesielt negativt for helsa vår. Det kan til og med være vanlig kaffe.. Det ser ut til at kaffeforbruk er noe helt normalt og vi tar ikke engang hensyn til det, mens overdrevent kaffeforbruk i store mengder bare kan forstyrre kroppens funksjon. Så, først av alt, la oss observere kroppen vår og introdusere delikate endringer som et riktig kosthold, mer utendørs trening og unngå stress. Da kan vi prøve de metodene som er vanlig å bruke, som feromoner, afrodisiaka eller libido-piller, som: VigraFast.

Hjem måter å øke libido

Det er mange forskjellige metoder og aktiviteter som vi kan introdusere i livene våre, som kan være fordelaktige for å øke lysten på sex. Det enkleste er å få nok søvn og hvile. Den perfekte løsningen er også introduksjonen av ekstra fysiske aktiviteter og et beriket kosthold. Vi kan for eksempel tilsette selleri i vårt daglige kosthold. Det er en veldig effektiv seksuell stimulator og dens sammensetning inneholder betydelige mengder androsteron – det mannlige kjønnshormonet. Dette er imidlertid en løsning mer for menn enn for kvinner. Dette hormonet skilles ut med svette og har en intens effekt på underbevisstheten (feromon).

Det neste trinnet bør være å gi opp sentralstimulerende midler. Å røyke sigaretter og drikke alkohol påvirker blodtilførselen til kjønnsorganene negativt. I tillegg kan lukten av disse sentralstimulerende stoffene være ubehagelig for partneren. Vi bør også innføre flere aktiviteter utført sammen med en partner i livene våre. Dette vil stramme forholdet betydelig, noe som vil positivt påvirke nivået av libido. Den rette stemningen på soverommet, fristende kostymer og hyggelig musikk – dette er også elementer som ikke bør glemmes. På dette tidspunktet bør også bruken av naturlige feromoner og afrodisiaka nevnes. De har blitt brukt i århundrer, og deres store fordel er at de ikke krever mye innsats fra oss, og kan forbedre sexlivet vårt betydelig. Du kan lese om hvilke feromoner du skal velge og hvem de passer for i neste del av artikkelen.

Spadek libido - feromony

Hvordan øke mannlig libido?

Det er mange faktorer som påvirker libido. De varierer avhengig av kjønnet vårt. Så hva kan være effektivt for menn? Selvfølgelig bør du starte med de daglige aktivitetene som allerede er beskrevet, som tilstrekkelig hvile, trening og kosthold. I neste fase kan vi strekke oss etter potenspiller. Dette vil tillate oss å forbedre aktivitetene våre betydelig og bør effektivt påvirke problemet med redusert libido. I tillegg kan vi også bruke de tidligere nevnte feromonene for menn, slik som: Désir Éternel Homme. Det er også verdt å ta hensyn til naturlige afrodisiaka. De kan til og med være sjømat.

Libido hos kvinner – hvordan øke den?

Problemet med sexlyst har som regel en litt annen bakgrunn hos kvinner enn hos menn. Kvinner er mer delikate, de trenger mer lidenskap, atmosfæren er veldig viktig for dem. Det er her vi bør starte arbeidet med å forbedre den kvinnelige libidoen. Det er verdt å introdusere ulike typer dingser, forlokkende antrekk på soverommet og prøve nye «sexsmaker». Rutine er ikke bra i sex, så vi må hele tiden strebe etter å ikke begrense oss til seksuelle kontakter som vi tar av vane og nyter. Lav libido kan også være en konsekvens av at vi ikke føler partnerens interesse for vår person. Kanskje du burde legge til noe mer spennende og sprøtt til din seksuelle aktivitet? Kanskje det også er verdt å bruke Désir Éternel Femme feromoner for kvinner. Det vil ha en positiv effekt på partnerens libido, noe som vil ha en positiv effekt på sexlysten din.

Økt libido – hvordan takle det?

Vi diskuterte hvordan man kan øke libidonivået og hvordan det påvirker seksuell aktivitet. Hva om problemet er for høy libido? Helt i begynnelsen av artikkelen nevnte vi at libido bør holdes på et passende nivå og ikke må være for lavt eller for høyt. Så hvordan takler du økt libido? Hvis du er en ung person, blomstrer hormonene dine og det er normalt at lysten til å ha sex øker kraftig. Men hvis dette stadiet allerede er bak deg, og sexlysten din er mye høyere enn optimal og det har en negativ innvirkning på funksjonen din, må du dessverre oppsøke en spesialist. Vi anbefaler ikke å bruke noen hjemmemedisiner da det rett og slett er risikabelt. Økt libido kan være et resultat av sykdommer som påvirker hormonbalansen og hjernefunksjonen. Derfor bør du konsultere legen din for å nøye undersøke årsaken til problemet.