Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Hudormer på nesen – Hvordan bli kvitt dem effektivt? Årsaker og metoder for fjerning

Hudormer på nesen – Hvordan bli kvitt dem effektivt? Årsaker og metoder for fjerning

Nesehoder er et problem som kan ramme oss alle. De er skjemmende og kan forårsake ubehag. Heldigvis finnes det flere metoder for å fjerne dem. Takket være disse enkle og effektive metodene kan du raskt håndtere dette problemet og få tilbake en vakker hud!

Wągry na nosie

Hvor kommer hudormer på nesen fra – årsaker

Nesemerker kan vises av en rekke årsaker. De vanligste årsakene er:

  • Overdreven produksjon av talg – Talg er fettet som vi skiller ut fra huden. Det er nødvendig å beskytte huden mot eksterne faktorer, men dens overdrevne produksjon kan føre til dannelse av hudormer.
  • Blokkerte porer – Porene kan bli tette som følge av overflødig talgproduksjon, men også på grunn av miljøforurensning eller bruk av kosmetikk som tetter dem.
  • Bakterier – kan vokse i tette porer og forårsake utblomstring. De kan også forårsake betennelse.
  • Hormonelle lidelser som en overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkjertel, diabetes eller PCOS (polycystisk ovariesyndrom)
  • Kosthold – Visse matvarer og drikker kan gjøre akne verre, for eksempel sjokolade, kaffe, sukkerholdig brus, animalsk fett og alkohol. Hvis du har akneproblemer, unngå eller begrense inntaket av disse matvarene.
  • Stress – kan øke nivåene av stresshormonet i blodet (kortisol) som kan gjøre kviser verre. Derfor er det viktig å finne måter å håndtere stress på, som avspenningsøvelser eller meditasjon.

Hvordan bli kvitt hudormer på nesen?

Det er flere måter å bli kvitt hudormer på nesen. Den enkleste og mest effektive måten er å ta vare på huden din. Det inkluderer: rensing, fuktighetsgivende, eksfolierende døde epidermisceller og beskyttelse mot skadelige ytre faktorer. Disse handlingene reduserer sekresjonen av talg og forhindrer tilstopping av åpningene i talgkjertlene, og støtter også regenereringen av huden i tilfelle skaden. I tillegg kan vi også bruke hjemmemedisiner som ansiktsmasker, skjønnhetsbehandlinger, renseplaster eller bruke passende kosmetikk som kan bidra til å fjerne problemet. Mange foretrekker også å klemme hudormene på egenhånd, men dette kan skade overflaten av huden.

Dype hudormer – fjerning. Estetiske medisinbehandlinger

Głębokie wągry - usuwanie. Zabiegi medycyny estetycznej

Kosmetiske behandlinger er en effektiv måte å fjerne hudormer på. For å gjøre dette, brukes ulike typer ansiktsskrubb for å forsiktig løsne hudormer fra porene, og deretter kan kjemikalier som glykolsyre eller salisylsyre brukes til å løse opp opphopning av forurensninger under huden. Behandlinger for fjerning av hudormer utføres vanligvis over en rekke økter, avhengig av alvorlighetsgraden av saken.

Den mest populære og effektive prosedyren for fjerning av hudormer er å bruke en laser. Det innebærer oppvarming av det omkringliggende vevet, som åpner porene og lar dem drenere ordentlig ved å fjerne overflødig talg, smuss og døde hudceller som har samlet seg inni. Prosedyren er relativt smertefri, men du kan oppleve noe ubehag og rødhet etter prosedyren ettersom porene tilpasser seg den nye tilstanden.

Behandlinger som også ofte brukes er: mikrodermabrasjon og fjerning av hudormer med damp.

Kosmetikk for hudormer på nesen

Det viktigste er å beskytte huden mot solen da det kan gjøre porene mørkere, noe som igjen kan gjøre hudormene mer synlige.

I tillegg til solkrem er det verdt å kjøpe en passende fuktighetskrem. Den beskytter huden mot å tørke ut og reduserer risikoen for nye ujevnheter. Hvis du har fet hud, se etter en fuktighetskrem som har fettabsorberende egenskaper, for eksempel ekstrakt av grønn te, for å kontrollere talgproduksjonen.

En god skrubb er også nyttig for å opprettholde en sunn ansiktshud – vanligvis bør den brukes en eller to ganger i uken. Peelingen skal være skånsom nok til ikke å irritere sensitiv hud, men sterk nok til å fjerne døde celler og urenheter fra porene.

Det er også verdt å bruke kosmetikk som forbedrer hudtonen. Imidlertid bør det huskes at kosmetikken vi bruker bør være hypoallergen og ikke-komedogen.

Kombinasjonen av de ovennevnte elementene kan være kosttilskudd som sikrer riktig hudhydrering, reduserer eventuelle ufullkommenheter og gir kroppen vår nødvendige næringsstoffer. Produkter det er verdt å ta hensyn til er: Re: nev Skin, Collagen Select, Collagenics.

Blackhead flekker på nesen

Neseplaster er en innovasjon i kosmetikkverdenen, og hvis du har hudormer og leter etter en enkel og smertefri måte å bli kvitt dem på, kan dette være det perfekte produktet for deg! De er laget av 100 % bomull og nedsenket i en løsning som hovedsakelig består av vann med trollhassel, som er en nøkkelingrediens. Trollhassel har blitt brukt som en naturlig tonic i århundrer, noe som gjør den til et utmerket valg for fet hud som T-sonen (inkludert nesen). Den andre ingrediensen er aktivt karbon, som fjerner alle urenheter veldig effektivt. Ved å bruke lappene vil du kunne fjerne alt rusk som har samlet seg i porene, inkludert skitt, talg og døde hudceller. Fordelen med å bruke et neseplaster er at det ikke krever noen erfaring eller ferdigheter. Bare len deg tilbake og slapp av mens de forsiktig trekker de oppsamlede urenhetene ut av porene.

Plastry na wągry na nosie

Hvordan fjerne hudormer på nesen – hjemmemedisiner

Blackhead maske på nesen

  • Bland 2 ss havremel med 2 ss vann og påfør på ansiktet. Vask av etter 15 minutter. Denne masken renser og regulerer sekresjonen av talg perfekt.
  • En annen maske inneholder ingredienser som 2 ts matgelatin og 2 ss vann eller melk. Det er veldig enkelt å lage. Gelatin bør spres i vann eller melk, og deretter settes til side i noen minutter til det er helt oppløst. Deretter må du sette den på nesen og la den stå i ca 20 minutter til den tørker. Gelatin hjelper til med å fjerne hudormer, regulerer sebumsekresjonen og har antibakterielle egenskaper.
  • Eggmaske. Bland eggehviten med eggeplommen og tilsett sitronsaften. Protein fungerer som en svamp, absorberer overflødig talg. Plommen har en antibakteriell effekt, mens sitronsaften har en syrlig effekt, som bidrar til å lette misfarging. Vær forsiktig så du ikke slipper sitronsaften i øynene! Til slutt, skyll ansiktet med lunkent vann.

Hvordan fjerne hudormer fra nesen hos et barn

Å fjerne hudormer på nesen hos et barn er ikke en lett oppgave. Mange verktøy og metoder som brukes hos voksne er ikke trygge for bruk hos barn på grunn av risikoen for skade eller infeksjon. Babyens hud er mye mer sart og derfor anbefales ikke individuell behandling av hudormfjerning. Den beste løsningen er å gå til en hudlege som vil bestemme helsen til huden og på dette grunnlag ta de nødvendige skrittene for å eliminere problemet.

Er barnet litt eldre kan vi prøve å bruke delikate ansiktsmasker. Vi må imidlertid være veldig nøye når vi gjør dette. Beskytt barnets munn og øyne forsiktig for å isolere dem fra eksterne faktorer, så vel som fra effekten av maskens ingredienser.

Hvordan forhindre hudormer på nesen?

Å ta vare på huden din vil bidra til å forhindre at de dannes. Hvis mulig, unngå sentralstimulerende midler som sigaretter og andre produkter som tørker ut huden. Bruk mild såpe i stedet for sterke kjemikalier og hold deg unna alkoholholdige drikker. Du kan også investere i en god fuktighetskrem eller fuktighetskrem – selv om det ikke alltid eliminerer hudormer, hjelper det å holde huden din myk og smidig slik at den ikke tørker ut og skader den.

Hvis du har å gjøre med spesielt vedvarende hudormer som forårsaker betennelse, bør du vurdere å søke profesjonell hjelp. Å fjerne slike hudormer individuelt kan bare forverre problemet.