Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Hudormer – hvorfor dannes de og hvordan blir jeg kvitt dem? Behandlingsmetoder og hjemmemedisiner

Hudormer – hvorfor dannes de og hvordan blir jeg kvitt dem? Behandlingsmetoder og hjemmemedisiner

Ikke alle kan skryte av et feilfritt og ufullkomment ansikt. Problemet med hudormer er et veldig vanlig fenomen som rammer mange mennesker, så det er verdt å vite hvordan riktig hudpleie skal se ut, som vil hjelpe deg å bli kvitt hudormer uten store anstrengelser, og viktigst av alt på en rask og trygg måte! Se hvilke feil du bør unngå og huden din vil se vakker ut igjen!

Wągry

Hva er hudormer og hvordan dannes de? Årsakene til hudormer

Hva er hudorm? Dette er små, mørke klumper på huden som ofte vises i ansiktet, nesen og ryggen. De er ikke en alvorlig medisinsk tilstand, men de kan forårsake betydelig ubehag og forlegenhet på grunn av utseendet.

De dannes når talg og døde hudceller blir fanget i porene i huden. Dette får porene til å hovne opp og få en mørk farge fordi melanin er tilstede i disse områdene av porene. Det er pigmentet som er ansvarlig for hudtonen.

Hovedårsaken til hudormer er dårlig hygiene, som kan inkludere aktiviteter som utilstrekkelig vask av ansiktet eller uregelmessig peeling. I tillegg kan noen faktorer som alder, hormoner, etnisitet, kosthold og genetikk gjøre noen mennesker mer utsatt for å utvikle dem enn andre.

Typer hudormer

Åpne hudormer: Åpne hudormer er hudormer som ennå ikke har kommet inn i porene og vises på overflaten av huden som små svarte klumper med et tynt hvitt senter. De er mer vanlige hos kvinner enn hos menn, og oppstår vanligvis når faktorer, som genetikk eller hormoner, forårsaker overflødig talgproduksjon. De kan også være forårsaket av overscrubbing eller rensing av huden med kraftige eksfolierende midler, som kan føre til at det ytre laget av huden flasses for tidlig.

Lukkede hudormer: Lukkede hudormer dannes når talg blir fanget inne i porene og får dem til å hovne opp. De har et hardt, mørkt utseende og kan ved første øyekast forveksles med akne, men i motsetning til akneutbrudd inneholder de ikke puss. En lukket hudorm må kanskje fjernes av en spesialist, da den kan bli en betent kvise hvis den ikke blir behandlet.

Rodzaje zaskórników

Hvordan fjerne hudormer?

Fjerning av hudormer kan gjøres ved hjelp av mange metoder som kosmetisk behandling, peeling, kosttilskudd (Re: nev Skin, Royal Skin 500, Derminax), manuell klemming og andre hjemmemetoder. Hvilken metode vi bør velge avhenger av tilstanden til huden vår.

Hvordan klemme hudormer? Er det verdt å fjerne hudormer med denne metoden?

Mange tror at å klemme hudormer kan bidra til å fjerne dem eller forhindre at de dannes i fremtiden. Sannheten er at å klemme hudormer kan forårsake permanent skade på huden din, inkludert betennelse og arrdannelse. Dette er fordi når du klemmer på hudormen din, skyver du bakterier inn i porene dine som kan forårsake infeksjon.

Men hvis du bestemmer deg for å gjøre det, følg trinnene nedenfor:

  1. Vask ansiktet, tørk deretter med et håndkle, og pass på at området er helt tørt.
  2. Trykk forsiktig ned på hudormen med fingeren eller en steril nål (bruk sterilisert utstyr for å forhindre kontaminering). Du kan også bruke en hudormfjerner som er spesialdesignet for dette formålet.
  3. Hvis noen deler av huden har løsnet under press, fjern dem forsiktig fra ansiktet med en serviett, og skyll deretter med vann.
  4. Vask hendene etter behandlingen for ikke å overføre bakterier fra hendene til ansiktet.

Hva er hjemmemedisiner for hudormer?

Det er flere forskjellige måter å behandle hudormer hjemme. En av dem er bruken av et rensepreparat med salisylsyre. Denne ingrediensen er en utmerket eksfoliering som hjelper til med å fjerne døde hudceller fra overflaten av huden, slik at den ser lysere og klarere ut.

Et annet alternativ er å bruke en ansiktsmaske med kaolinleire. Kaolinleire er en utmerket porerensende ingrediens. Den virker ved å absorbere overflødig talg og oljer fra porene, takket være at urenhetene i porene når overflaten.

Et tredje alternativ er å bruke et aloe vera-blad som en myk vaskeklut; Tørk forsiktig av ansiktet med det, med fokus på hudormene, la gelen ligge på huden i omtrent fem minutter, og skyll den deretter av.

Det siste alternativet er å lage en pasta av natron og vann, påføre den på huden, la den tørke og skyll den av.

Hvordan forebygge hudormer?

Bruk solkrem daglig (selv på overskyede dager) og unngå å ta på ansiktet ditt i løpet av dagen. Vask ansiktet ditt to ganger om dagen med et mildt rengjøringsmiddel og husk å påføre fuktighetskremen i løpet av minutter etter du har vasket ansiktet for å holde det beskyttende laget intakt. Hvis du er utsatt for hudormer eller har fet hud, kan du også vurdere å ta reseptfrie aknemedisiner.

Når du bruker et produkt på huden, les alltid etiketten først og følg instruksjonene nøye slik at du vet hvor lenge du skal vente mellom påføring av produktet og utsett huden for sollys. Det bør også huskes at mange produkter inneholder sterke kjemikalier som, i kombinasjon med andre, kan forårsake irritasjon eller overfølsomhet. Du kan oppleve at ulike områder i ansiktet ditt reagerer forskjellig – for eksempel kan noen produkter være gode for kinnene, men ikke for munnområdet.