Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Hudirritasjon i ansiktet – symptomer og behandlinger

Hudirritasjon i ansiktet – symptomer og behandlinger

Hudirritasjon i ansiktet er et vanlig, men ofte farlig, fenomen. Det finnes mange metoder for å forbedre tilstanden til huden, men hvilke er egentlig effektive? I denne artikkelen vil vi presentere deg noen få enkle metoder som lar deg utføre riktig pleie uten problemer. Se hvordan enkle, daglige aktiviteter kan forbedre helsen til huden din dramatisk uten anstrengelse.

Podrażnienia skóry twarzy

Hva betyr det når ansiktet mitt er bakt? Hvorfor er huden utsatt for irritasjon?

Irritert hud i ansiktet

Ansiktet, som andre deler av kroppen, inneholder mange blodårer som fører blod til huden. Blodårene i ansiktet er mer synlige enn i andre deler av kroppen fordi de er nærmere hudens overflate. Dette gjør dem mer utsatt for skader fra soleksponering og andre irriterende stoffer. Rødhet kan også oppstå av andre årsaker, for eksempel:

 • tilstanden til seboreisk dermatitt
 • varmeutslett
 • rosacea
 • feil valg av hudpleiekosmetikk
 • kløe
 • eksterne faktorer
 • hårfjerning og irritasjon etter barbering
 • allergiske aspekter

Irritert hodebunn

Hodebunnen er et svært følsomt område og utsatt for irritasjon. Hovedårsaken til dette er at den ikke har et beskyttende lag, så den er mer utsatt for ytre faktorer samt andre hudsykdommer som flass, eksem og psoriasis.

De vanligste årsakene til hodebunnsirritasjon inkluderer:

 • Utilstrekkelig hygiene
 • Overdreven bruk av stylingprodukter
 • betennelse i huden (inkludert seboreisk betennelse)
 • Bruker for intense sjampoer
 • soppinfeksjoner
 • Dårlig kosthold
 • Tørrhet forårsaket av værforhold og eksterne faktorer

Hvordan berolige irritert ansiktshud

podrażnienia skóry twarzy domowe sposoby

Hjemmemedisiner for hudirritasjon i ansiktet

Eplecidereddik

Eplecidereddik kan bidra til å lindre tørr, rød og kløende ansiktshud. Bland 1 ss eplecidereddik med 2 ss vann og påfør løsningen i ansiktet hver morgen og kveld før du legger deg. For å forhindre at overflødig fuktighet trekkes inn i huden, husk å bruke solkrem i løpet av dagen mens du bruker denne behandlingen.

Havregrynbad

Havregryn er en utmerket fuktighetskrem og bidrar til å lindre irritert hud takket være dens anti-inflammatoriske egenskaper. Tilsett 1 kopp ukokt havregryn i varmt vann og påfør ansiktet i ca. 20 minutter. Dette vil bidra til å lindre ansiktsirritasjon forårsaket av tørrhet eller solbrenthet. Du kan også blande 2 ss malt linfrø i 1/4 kopp vann og følge de samme trinnene som for havregryn.

Varm kompress

Dypp en klut i varmt vann og legg den på ansiktet i noen minutter for å slappe av musklene og åpne porene.

Påfør aloe vera gel eller lotion

Geler og lotioner som inneholder aloe vera kan bidra til å lindre irritert hud og redusere betennelse.

Påfør agurkskiver på øynene

Agurker inneholder vitamin A og mineraler som kan bidra til å redusere hevelser, rødhet og hevelser rundt øynene fra allergier eller irritasjon fra bruk av kontakter eller briller hele dagen lang.

Sitronsaft

Børst de grove områdene i ansiktet med en bomullsdott med sitronsaft. Utfør operasjonen etter å ha vasket ansiktet om morgenen og kvelden. Sitronsyre hjelper til med å tørke ut urenheter ved å drenere overflødig olje på overflaten av ansiktet ditt mens den dreper bakteriene som bidrar til akne.

Kremer for å lindre irritasjon

Den beste måten er å bruke en fuktighetskrem designet for sensitiv hud. Disse produktene er vanligvis parfymefrie og inneholder ingredienser som bidrar til å lindre, lindre og regenerere huden

Det er viktig å velge et produkt som inneholder ingredienser som melkesyre, glykolsyre eller urea. Disse ingrediensene kan bidra til å gjenopprette pH-balansen og redusere betennelse.

Hvis huden din er tørr, se etter fuktighetsgivende produkter som inneholder hyaluronsyre. Denne ingrediensen hjelper til med å holde på fuktighet og forhindrer at den tapes på grunn av fordampning.

Irritert ansiktshud etter peeling

Kjemisk peeling fjerner kun det ytterste laget av huden, så det skal ikke være permanent skade på de dypere lagene av huden. Men hvis huden har blitt skadet av solen eller andre faktorer, kan det ta lengre tid før huden gror ordentlig. Hvis mer av huden er skadet, kan det vise seg at det vil være behov for steroider eller antibiotika for behandling. Det skal her understrekes at avgjørelsen om slik behandling bør tas av en spesialist – en hudlege.

Hvilken peeling å velge?

Vi foreslår å bruke en kjemisk peeling som inneholder salisylsyre eller glykolsyre. Dette er mildere peelinger som kan påføres sensitiv hud uten å forårsake hevelse.

Daglig pleie for tørr hud

 1. Rengjør ansiktet ditt minst to ganger om dagen
 2. Fukt ansiktet etter rens.
 3. Bruk et mildt vaskemiddel og unngå sterke såper.
 4. Drikk rikelig med vann for å holde kroppen hydrert
 5. Bruk solkrem hele året
 6. Unngå varme dusjer
 7. Bruk kosttilskudd som vil hjelpe deg å opprettholde tilstanden til ansiktshuden på et passende nivå, fukte den og fjerne eventuelle ujevnheter. Vi anbefaler å ta hensyn til kosttilskudd som:
 • Collagen Select 
 • Premium Collagen 5000 
 • Collagenics