Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Fjerne rynker – hjemmemedisiner for rynker

Fjerne rynker – hjemmemedisiner for rynker

Å forhindre rynker eller redusere deres synlighet er mulig og trenger ikke å være forbundet med dyre behandlinger. Det er mange metoder og naturlige produkter som du sannsynligvis har hjemme som kan ha bemerkelsesverdige fordeler for å redusere rynker. Vi skjønner ofte ikke hvordan vanlig løk eller kokosolje kan forbedre effekten av daglig pleie, og det er mange slike naturressurser! Se hva og hvordan du kan bruke og lær om hjemmemetoder for å fjerne rynker.

Usuwanie zmarszczek

Hvordan bli kvitt rynker raskt?

Du kan eliminere rynker på mange forskjellige måter. Estetiske medisinbehandlinger med injeksjoner av hyaluronsyre eller botox er veldig populære, men du må spørre deg selv om de er helt trygge? Stadig oftere hører man om legers feil og om ulike bivirkninger. I tillegg er ikke denne typen behandling den billigste. En annen metode ved daglig stell er bruk av ulike typer kosmetikk, som en anti-rynkekrem eller et serum for rynker. Men er det alt vi kan gjøre for huden vår? Absolutt ikke!

Hver dag gjør vi noen form for ansiktsøvelser som å smile, alle ansiktsuttrykk og ansiktsuttrykk. Takket være dette styrker vi ansiktsmusklene, som er ansvarlige for hudens fasthet og elastisitet. Vi kan berike disse øvelsene med andre aktiviteter (massasje og ansiktsyoga), som vil gi oss ytterligere fordeler. Vi har også naturressurser til rådighet som strømmer rett fra naturen, du trenger bare å vite hvordan du bruker dem riktig. Ansiktsmasker laget av bønner eller rå egg kan gi oss mange flere fordeler enn kunstige masker kjøpt i apotek, som ikke har noe med naturen å gjøre. Når vi snakker om naturlige ingredienser, må vi ikke glemme kosttilskudd, som, kombinert med passende pleie, i stor grad kan forbedre tilstanden til huden vår, fukte den ordentlig og hemme aldringsprosessen til huden. Eksempler på slike kosttilskudd er:

 • Collagenics
 • Premium Collagen 5000
 • Éternelle

Hjemmemedisiner for rynker – hvorfor er det verdt å bruke dem?

Det er mange grunner, men de viktigste er:

 • De er naturlige og trygge for helsen
 • De er definitivt billigere enn estetiske medisinbehandlinger
 • Enkel å tilberede og tar kort tid
 • Driften deres er rask og langsiktig
 • De krever ikke noe spesielt utstyr eller verktøy
 • Skånsom mot huden
 • De har ingen bivirkninger
 • Du trenger ikke resept eller legetime

Hva å drikke for rynker?

De beste drikkene for rynker er de som inneholder antioksidanter og vitaminer. De hjelper kroppen din med å bekjempe frie radikaler som kan skade huden din og forårsake rynker.

Hvis du leter etter en enkel måte å få inn flere antioksidanter i kostholdet ditt, kan du prøve å legge dem til din favoritt smoothie-oppskrift. Følgende ingredienser er rike på antioksidanter:

 • Blåbær
 • Jordbær
 • Bringebær
 • Kirsebær
 • Epler (spesielt grønne)
Co pić na zmarszczki?

Hjemme rettsmidler for rynker – naturlig pleie

Argan olje

Arganolje er en naturlig fuktighetskrem som bidrar til å redusere forekomsten av fine linjer og rynker. Det bidrar også til å jevne ut huden og redusere aldringstegn. Arganoljens unike egenskaper gjør den til et utmerket valg blant antialdringsprodukter. Den er rik på vitamin E, oljesyre og linolsyre.

oliven olje

Olivenolje er en god kilde til vitamin E som bidrar til å holde huden sunn og smidig. Den inneholder også squalene, en naturlig antioksidant som finnes i det ytre laget av huden.

Olje av rosmarin

Rosmarinolje har en svært høy konsentrasjon av antioksidanter og vitamin A, C og E. Dette gjør den til et utmerket hudtonende middel som bidrar til å redusere forekomsten av rynker og uttrykkslinjer.

Kokosolje

Kokosolje inneholder en stor mengde fettsyrer; det er disse fettene som perfekt fukter huden og holder den i god stand. Den høye konsentrasjonen av fettsyrer gjør at den trenger inn i det øverste laget av huden, og bidrar til å forhindre tørrhet og flassing.

Castorolje

Det hjelper til med å låse fuktighet i cellene, noe som betyr at det kan forhindre vanntap fra huden. Som et resultat vil huden din bli bedre fuktet. Den har også antibakterielle egenskaper.

Gelatin

Det er en blanding av proteiner, peptider, karbohydrater og nukleinsyrer. Vi kan bruke den som ansiktsmaske – ved å blande den med vann. Den reduserer rynker, forbedrer fasthet og eksfolierer død epidermis.

Linfrø

Den inneholder vitamin E, sink, omega-6 og omega-9 syre. Den nærer og fukter huden perfekt.

Løk

Den hjelper til med å fjerne døde hudceller slik at nye, sunne celler dukker opp. Den inneholder også vitamin C for å redusere betennelse og rødhet i huden. Lokalt påført løkjuice kan bidra til å redusere hevelse fra væskeretensjon og irritasjon, og også redusere hevelse rundt akne lesjoner.

Eple eddik

Hovedkomponenten i eplecidereddik er eddiksyre, som hemmer aktiviteten til tyrosinase – enzymet som er ansvarlig for syntesen av melanin. Dette betyr at det kan bidra til å forhindre misfarging på hudens overflate. Eplecidereddik inneholder også eplesyre for å bekjempe skader fra frie radikaler og forbedre hudens elastisitet.

Vann med persille

Den har anti-aldringsegenskaper. I tillegg fornyer og forbedrer den effektivt sin generelle tilstand.

Aloe

Aloe vera bidrar til å fukte huden og holde den myk, glatt og smidig. Den inneholder også helbredende egenskaper som kan hjelpe til med å helbrede sår og arr på huden.

Havalger

Havalger inneholder visse næringsstoffer som er nødvendige for sunn hud, som niacinamid, vitamin B3, folsyre, betakaroten, sink, selen, jod, magnesium, natriumklorid, kalium og jern.

Hjemmemedisiner for rynker – øvelser og massasje

Ansiktsmassasje

Det første trinnet i å utføre en ansiktsmassasje er å sørge for at ansiktet ditt er rent og tørt. Før du masserer ansiktet kan du påføre en fuktighetskrem, men det er ikke strengt tatt nødvendig.

Til å begynne med, gni forsiktig tuppene av øyenbrynene oppover med fingertuppene i ca. 30 sekunder. Gå deretter til panneområdet hvor du starter i midten og gni det forsiktig utover mot begge tinningene. Gjenta denne bevegelsen i ca. 30 sekunder og gå deretter videre til kinnbeina. Trykk forsiktig ned under hvert kinnbein i ca 30 sekunder. Fortsett å massere andre områder av ansiktet som trenger arbeid, for eksempel linjene i kjeven og haken.

Når du utfører ansiktsmassasje, er det viktig å ikke overdrive og ikke gjøre det for raskt! Ta deg god tid og vær forsiktig med deg selv for ikke å skade deg selv og forårsake ytterligere skade eller irritasjon på sensitive områder av huden, som rundt øynene og munnen.

Yoga i ansiktet

1) Begynn med å lukke øynene og slappe av i kjeven. Åpne nå munnen så bredt som mulig uten å anstrenge deg eller forårsake smerter i ansiktsmusklene (leppene bør være avslappet). Hold denne posisjonen i 10 sekunder, og gå deretter tilbake til normal munnposisjon. Gjenta denne øvelsen ca 10 ganger.

2) Strekk deretter begge sider av underleppen lenger enn vanlig. Hold denne posisjonen i 10 sekunder og slapp av igjen. Gjenta denne øvelsen 3 ganger, og gjør deretter det samme med overleppen.

3) Det neste trinnet er å massere områdene med rynker grundig:

Løvens rynke – påfør og press hele overflaten av hånden mot pannen. Fortsett å trykke i noen sekunder. Gjenta øvelsen 10 ganger.

Kråkeføtter – plasser pekefingeren og langfingrene på de ytre hjørnene av øynene, mys dem og trekk forsiktig huden til sidene.

Nasolabial fure – hold luften i begge kinnene samtidig (så mye som mulig) og hold den der i noen sekunder.

Røykerynker – skjul leppene inni og trykk dem godt i 10 sekunder.

Rynkemasker

Maseczki na zmarszczki

Rå egg maske

Rå eggmaske: Eggeplomme er rik på vitamin A, D, E og K, B6, B12 og folat, kolin, essensielle oljer, omega-3 fettsyrer, lecitin, antioksidanter og aminosyrer som cystin og tyrosin. Eggehvite inneholder mye protein og mineraler – spesielt sink, selen og svovel – og har egenskaper som hjelper til med å rense huden. Eggehviter er også en fin måte å jevne ut huden på, da de fungerer som en naturlig peeling.

Produksjonsmetode:

 1. Skill plommen fra eggehviten
 2. Bruk børsten til å påføre eggeplommen på det rensede ansiktet
 3. Prøv deretter, med milde bevegelser, å massere eggeplommen inn i områdene som krever spesiell pleie (rynker)
 4. La masken virke i ca 15-20 minutter, og rens ansiktet grundig med lunkent vann.

Ananasmaske

Ananasmaske – den er fantastisk forfriskende! Bland en spiseskje majones, en halv kopp ananasjuice (du kan fryse resten til senere bruk), to spiseskjeer yoghurt og en spiseskje honning. Påfør sjenerøst på ansikt og hals, og slapp av i 15 minutter. Takket være det blir huden myk og glatt!

Bønne maske

Bønnemaske: Du trenger 1 kopp hvite bønner, to egg, 1/4 kopp olivenolje og 1/4 kopp sitronsaft (ferskpresset). Bland alt og kjør med en blender til du får en kremet konsistens. Hvis den er for tykk, tilsett mer olje. Fordel den på ansiktet og la den sitte i noen minutter. Skyll deretter med varmt vann.

Banan maske

Bananer er en av de mest populære ingrediensene i DIY ansiktsmasker. Deres høye kaliuminnhold bidrar til å stramme huden og er en naturlig ingrediens i mange kommersielle rynkemidler. Bananer inneholder også vitamin A, C og E, som er kjent for sine foryngende egenskaper, samt antioksidanter som beroliger huden og beskytter den mot solskader. For å forberede denne masken trenger du bare en moden banan og litt krem ​​eller yoghurt.

Det første trinnet er å mose bananen med en gaffel. Tilsett så litt fløte eller yoghurt til du får den kremete konsistensen du ønsker. Påfør blandingen på ansiktet ditt og la det sitte i 20 minutter. Skyll av masken med kaldt vann.

Honning og cottage cheese

En hjemmelaget maske laget av honning og cottage cheese fjerner urenheter, strammer opp porene og gir huden ekstra fuktighet.

Produksjonsmetode:

 1. Hell en kopp varmt vann i en liten bolle
 2. Press 1/2 sitron i vannet
 3. Tilsett 2 ss honning i blandingen
 4. Tilsett ca 1 ss cottage cheese i bollen og bland det hele godt sammen
 5. Påfør kremen i ansiktet med en bomullsdott, unngå kontakt med øynene. La det tørke i 20 minutter, og skyll deretter med varmt vann

Yoghurt

Når det gjelder denne masken, trenger vi egentlig ikke å forberede noe. Det er nok å påføre naturlig yoghurt i ansiktet og fjerne eventuelle rester som ikke absorberes med lunkent vann. Masken er fuktighetsgivende.

Måter å redusere rynker under øynene

Sposoby na zmarszczki pod oczami

Huden rundt øynene er veldig tynn og utsatt for tørrhet, og derfor er den spesielt utsatt for skadelige ytre faktorer. Vi bør være spesielt oppmerksomme på omsorgen for dette stedet og starte det med riktig hydrering ved å bruke naturlige oljer. Vi kan heller ikke glemme solkremer. Takket være dette vil vi beskytte huden mot overdreven solstråling. Vi kan også bruke solbriller til dette formålet.

Måter å forhindre rynker på pannen

Pannerynker kan oppstå i alle aldre og er oftest forårsaket av overdreven ansiktsuttrykk og uttrykk. I dette tilfellet bør du også sørge for riktig hudhydrering, men i tillegg bør du også bruke øvelser og ansiktsmassasje. Dette vil stimulere ansiktsmusklene og holde dem i optimal tilstand, noe som vil føre til større elastisitet og fasthet i huden.