Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Fuktighetsgivende ansiktet – enkle og effektive metoder

Fuktighetsgivende ansiktet – enkle og effektive metoder

Å fukte ansiktet er en av de viktigste metodene for å forhindre aldringsprosessen til huden. Dette er et ganske omfattende tema, men selv med grunnleggende kunnskap kan vi effektivt forhindre disse prosessene. Se hvordan du effektivt kan ta vare på huden din med noen få enkle trinn. I denne artikkelen vil du også lære hva du skal bruke, og hva du bør unngå for å få de beste resultatene.

Nawilżanie skóry twarzy

Hvorfor er ansiktsfuktighet viktig?

Riktig hydrering er avgjørende for omsorg og er en viktig del av prosessen som bidrar til å holde cellene dine i funksjon. Når det gjelder hud, er dette med på å redusere forekomsten av fine linjer og rynker og gjøre huden mykere og glattere. Fuktighetsgivende beskytter også huden mot skader forårsaket av visse miljøfaktorer. Det kan også bidra til å fjerne tørr, død hud hvis du bruker en eksfolierende kosmetikk.

De fleste bør fukte ansiktet minst en gang om dagen, og hvis de bruker rense- eller eksfolieringsprodukter som en del av hudpleierutinen, to ganger om dagen, en gang om morgenen og en gang om kvelden ved sengetid. Hvis du bor i veldig tørt eller kaldt klima eller har tørr hud, kan det være lurt å fukte huden mer. Hvis du bruker andre produkter, for eksempel vitamin C-serum eller behandlinger med retinol (vitamin A), har de en tendens til å tørke ut huden din, så du må sannsynligvis bruke fuktighetskrem oftere når du bruker disse produktene.

Dersom hudcellene ikke er fuktet, kan tilstanden til talgkjertlene ha en negativ effekt på kvaliteten på huden. Overdreven utskillelse av fett og smøremidler bidrar til tilstopping av porene, noe som ofte fører til utbrudd. Dette kan til slutt føre til ulike dermatologiske tilstander som akne og dermatitt.

Hva er den beste fuktighetskremen til ansiktshuden? Hvilken krem ​​å velge?

Når du leter etter en fuktighetskrem, må du først vurdere din hudtype. Er huden din fet, tørr, sensitiv eller kombinert? Det finnes forskjellige kosmetikk for hver av disse hudtypene! Slik velger du den rette:

 • Fet hud (overflødig talg): se etter en krem ​​som er oljefri, ikke-komedogen (ikke-komedogen) og vannbasert.
 • Tørr hud: den beste løsningen er en fuktighetsgivende krem ​​som inneholder ceramider og hyaluronsyre. Disse ingrediensene hjelper huden med å holde på fuktigheten. Det er også verdt å se etter produkter som inneholder ingredienser som sheasmør og glyserin.
 • Sensitiv hud: hvis du har sensitiv hud, se etter et parfymefritt produkt. De inneholder ofte kolloidalt havregryn, kollagen samt vaselin eller mineralolje.
 • Kombinert hud: du trenger sannsynligvis noe i mellom! For denne typen hud, se først etter produkter som inneholder hyaluronsyre og glyserin. Se hvordan huden din reagerer, og om nødvendig, gjør endringer i kosmetikken du bruker.

Hjemmelagde masker for å fukte huden i ansiktet

Nawilżanie skóry twarzy - domowe sposoby

Hvis du vil lage din egen hjemmelagde fuktighetsmaske, her er noen populære ingredienser du bør prøve.

Banan: Mos en banan til en pasta, og påfør den deretter i ansiktet i 10-15 minutter. Bananer inneholder vitamin A og E som bidrar til å myke huden og redusere rynker.

Avokado: Mos avokadoene med en gaffel til de er jevne, og påfør deretter pastaen i ansiktet i 15-30 minutter. Avokado inneholder oljer som bidrar til å nære og fukte huden.

Honning: Påfør honning direkte i ansiktet ditt, la det sitte i 15-20 minutter, og skyll deretter med varmt vann. Honning er et naturlig antibakterielt middel, og det er derfor det er perfekt for akne utsatt hud. Den hjelper også til å åpne porene, så den er perfekt hvis du ønsker å dyprense huden.

Havregryn: Bland havregrynene med varmt vann og la den avkjøles til den er deig. Påfør masken på huden din og la den virke i 20 minutter, skyll deretter med varmt vann. Havregryn vil hjelpe til med å eksfoliere døde hudceller samtidig som den fukter den.

Tilstrekkelig kosthold for å fukte huden i ansiktet

 1. Spis mer fet fisk. Fet fisk som laks, sardiner og tunfisk er rike på omega-3 fettsyrer som bidrar til å holde huden hydrert. Inkluder også omega-3-tilskudd i kostholdet ditt for ytterligere effekter.
 2. Drikkevann – Drikk mye vann hver dag (ca. 2,5 liter). Vann holder hudcellene fuktige og smidige slik at de kan holde på fuktigheten mer effektivt. Et passende nivå av hydrering av huden i ansiktet og kroppen vil ikke bare forbedre utseendet, men også styrke hudens beskyttende barriere.
 3. Spis vitamin E-rik mat som nøtter, hvetekim og vegetabilske oljer da de bidrar til å styrke hudens evne til å holde på fuktigheten.
 4. Spis mer frukt og grønnsaker som inneholder mye vann, som meloner, agurker, salat, appelsiner og selleri for å støtte hudceller innenfra.
 5. Øk mengden fiber du spiser hver dag for å forbedre den generelle sirkulasjonen slik at næringsstoffene kan nå hudcellene bedre.
 6. Bruk kosttilskudd rike på naturlige aktive ingredienser. De vil bidra til å gi de nødvendige næringsstoffene. Tilskudd som er verdt å være oppmerksom på er:
 • Premium Collagen 5000
 • Re:nev Skin
 • Royal Skin 500

Deres oppgave er ikke bare å fukte intenst, men også å eliminere eventuelle problemer som akne, rynker og andre ufullkommenheter.