Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Flakete ansiktshud – effektive pleiealternativer

Flakete ansiktshud – effektive pleiealternativer

Flaket ansiktshud kan være forårsaket av ekstreme værforandringer, stress og noen ganger sykdom. Langvarig eksponering for solen kan også gjøre huden tørr. Uansett årsak, krever det spesiell omsorg for å gjenopprette den glatte, fløyelsmyke hudfargen. I denne artikkelen vil du lære hvordan du enkelt kan nå dette målet.

Łuszcząca się skóra twarzy

Flass hud i ansiktet – hvorfor flasser epidermis vår? Grunnene

Flaket hud i ansiktet er en vanlig tilstand som kan ramme både menn og kvinner i alle aldre. Det er vanligvis forårsaket av tørr hud, men det er andre årsaker også.

Hvorfor flasser epidermis?

Epidermis består av flere lag med flate celler som dekker overflaten av kroppen vår. Det øverste laget (stratum corneum) flasser stadig av og erstattes av nye celler. Som et resultat av denne prosessen dannes det døde hudflak, som kan sees i ansiktet når vi gnir oss i hendene eller grer håret.

Hastigheten som denne peelingen skjer med varierer fra person til person og avhenger av faktorer som alder, kjønn og genetikk. Kvinner har en tendens til å ha flere fettkjertler i huden enn menn, noe som hjelper dem å holde seg yngre enn sine mannlige kolleger. Menn produserer generelt mer testosteron enn kvinner, noe som stimulerer veksten av hårsekker og talgkjertler i det ytterste laget av huden, men gir også raskere hudcelleerstatning.

Hva skal jeg bruke på tørr ansiktshud? Hvilken krem ​​å velge?

Det finnes mange kremer på markedet som kan brukes til pleie av tørr hud. Det er viktig å velge riktig krem ​​for din hudtype. Den beste kremen vil inneholde ingredienser som sheasmør, olivenolje, mandelolje og bivoks. Disse ingrediensene er rike på vitamin A og E som brukes til å behandle ekstrem tørr hud.

En god krem ​​er også en som ikke inneholder noen tilsetningsstoffer eller kjemikalier, som parabener og alkohol. Du kan også bruke vitamin E-lotion i ansiktet for å bli kvitt tørre flekker.

For å fukte huden dypt, kan du bruke et serum som inneholder hyaluronsyre, som hjelper til med å holde på fuktigheten i hudcellene.

Når du velger, anbefaler vi også å ta hensyn til slike kosttilskudd som:

  • PremiumCollagen5000
  • Re:nev Skin
  • Royal Skin 500
  • Nonacne
  • Éternelle
  • Derminax

Hvordan bli kvitt flassende hud i ansiktet? Hjemmelagde måter

Łuszcząca się skóra twarzy - domowe sposoby

Havregrynpasta

Havregryn anses å være en av de beste naturlige rettsmidlene for pleie av tørr og flassende hud. Havregryn inneholder anti-inflammatoriske egenskaper som kan berolige irritert hud. Havregryn hjelper til med å fjerne døde hudceller og overflødig fett fra ansiktet. I tillegg fukter den huden og gjør den myk og glatt.

Honning

Honning er en naturlig fuktighetskrem som kan hjelpe til med å helbrede tørr og flassende ansiktshud. Den inneholder antioksidanter med anti-inflammatoriske egenskaper som kan være til nytte for tørr hud som eksem og dermatitt.

oliven olje

Olivenolje har mange forskjønnende fordeler når den påføres lokalt i ansiktet, inkludert å gjøre huden mindre flassende. Den inneholder fettsyrer som fungerer som mykgjørende midler, noe som betyr at de fukter det ytre laget av huden.

Kokosolje

Kokosolje er et populært middel mot mange plager, fra allergi til leddgikt til tørre hudsykdommer som psoriasis.

Peeling for flassende hud i ansiktet

Peeling er en kosmetisk prosedyre som bruker en kjemisk løsning for å fjerne de øverste lagene av huden. Dette for å avsløre ny, frisk hud. Det brukes til å behandle akne arr, rynker og andre tegn på aldring av huden. De kan også brukes på andre deler av kroppen, ikke relatert til ansiktspleie. Det kan utføres på et legekontor eller klinikk, eller det kan være en hjemmebehandling ved bruk av reseptfrie produkter.

Hvordan fungerer det?

Peeling-løsningen får de døde hudcellene til å løsne fra overflaten av huden. Dette forårsaker en reaksjon som produserer nye, sunne hudceller som vokser til å ta deres plass. Denne prosessen sies å forynge og lysne hudtonen samtidig som den reduserer fine linjer og rynker.

Med denne typen behandlinger, vær veldig forsiktig og observer hvordan huden vår oppfører seg. Husk at den er veldig delikat og lett kan irritere seg.

Flass hud i ansiktet – trenger du å oppsøke lege?

Hvis huden din ikke har forbedret seg ordentlig, må du kanskje oppsøke legen din. Tilstanden med overdreven peeling og tørr hud kan forverres, og det vil være vanskeligere å fjerne effektene, så dette problemet bør ikke undervurderes.

Hvilken lege skal man gå til?

En hudlege er en lege som spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle sykdommer i hud, hår, negler og slimhinner. Det kan bidra til å avgjøre om den skjellete huden i ansiktet ditt er forårsaket av en medisinsk tilstand som krever behandling.