Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Seksualitet » Erektil dysfunksjon og ereksjonsproblemer – årsaker og behandling

Erektil dysfunksjon og ereksjonsproblemer – årsaker og behandling

Seksuell omgang handler ikke bare om nytelser. Dessverre er vi ofte plaget av ulike typer problemer, som for eksempel erektil dysfunksjon eller problemet med å opprettholde en ereksjon. Dette er faktorene som hindrer oss i å ha tilfredsstillende seksuell omgang. I denne artikkelen vil du lære hva som forårsaker ereksjonsproblemer og hvordan du kan behandle dem. Vi vil sjekke hvilke metoder for behandling av erektil dysfunksjon som er effektive og hva som bør absolutt unngås.

Projekt bez tytułu (16)Zaburzenia erekcji i problemy ze wzwodem - mężczyzna

Det er stereotypier om at bare menn over 40 utvikler ereksjonsproblemer. Ingenting kan være mer galt. Dessverre lever vi i konstant stress, vi har ikke tid til tilstrekkelig hvile, vi har det hele tiden travelt og dette har en negativ innvirkning på vår seksuelle ytelse. I følge forskning påvirker erektil dysfunksjon omtrent 19 % av personer mellom 20-39 år. Derfor er nesten hver 5. person som lider av erektil dysfunksjon faktisk på begynnelsen av veien til ekte seksualitet. Det skumle faktum er at disse tallene endrer seg hele tiden og ikke til det bedre.Flere og flere unge menn lider av ereksjon eller problemer knyttet til mengden og kvaliteten på sædceller som produseres, og problemer oppstår med alderen. Derfor er det veldig viktig å ikke undervurdere problemet og reagere så lenge det er tid til det.

Hvem er erektil dysfunksjon relatert til?

Som tidligere nevnt, gjelder problemer med potens og generell seksuell ytelse menn i alle aldre. Det avhenger av individuelle disposisjoner. I følge statistikken er saldoen i prosent som følger:

  • 20–29 år -8 %,
  • 30–39 år – 11 %,
  • 40–49 år – 15 %,
  • 50–59 år – 22 %,
  • 60–69 år – 30 %,
  • 70–75 år – 37 %.

Hva er årsakene til erektil dysfunksjon?

Det kan være mange årsaker til erektil dysfunksjon. De er relatert til faktorer vi har innflytelse på, for eksempel livsstil, kosthold, fysisk aktivitet. Men de kan også være relatert til faktorer utenfor vår kontroll, for eksempel kroniske sykdommer. Nedenfor er de vanligste årsakene til erektil dysfunksjon:

Sykdommer som kan forårsake inkluderer: åreforkalkning og blodåresykdom, høyt blodtrykk, diabetes, hyperlipidemi (overflødig kolesterol i blodet), skjoldbruskkjertelsykdom, metabolsk syndrom, depresjon og angst, hypogonadisme (testosteronmangel), multippel sklerose, hjerneslag, lever eller nyresvikt, lungesykdom, søvnapné, Peyronies sykdom, ryggmargs- eller bekkenskade.

Legemidler som kan forårsake inkluderer: psykotrope legemidler, antihypertensiva, hormonelle og metabolske legemidler, diuretika.

Erektil dysfunksjon kan være et symptom på usunn livsstil: stillesittende arbeid, bruk av sentralstimulerende midler, problemer med overvekt, mangel på privatliv og intimitet, stress, tretthet, utilstrekkelig kosthold, komplekser, for lite selvtillit.

Dette er hovedfaktorene som har en betydelig innflytelse på erektil dysfunksjon. Alder bør selvfølgelig også legges til dem, for problemene blir som kjent mer og mer alvorlige med alderen.

Projekt bez tytułu (16)Zaburzenia erekcji i problemy ze wzwodem - mężczyzna

Behandling av erektil dysfunksjon

Hvordan behandle erektil dysfunksjon? Først av alt bør vi introdusere endringer i livene våre som vil forbedre komforten vår, gi mulighet for riktig hvile og avslapning. Et annet stadium som kan forbedre vår seksuelle livskvalitet er bruken av kosttilskudd (VigraFast, SperMax Control) eller medikamenter (med et stoff som heter Sildenafil). På dette tidspunktet bør det bemerkes at bruk av reseptbelagte legemidler bør gjøres med samtykke fra en lege, ellers kan det sette helsen vår i fare. Derfor, på dette stadiet, kan den beste løsningen være å bruke kosttilskudd som er tilgjengelig over disk. Vanligvis er dette potenspiller basert på naturlige ingredienser. I mange tilfeller viser denne formen for terapi seg å være svært effektiv, og det er derfor ikke behov for ytterligere konsultasjon med lege eller å utføre kirurgi. Hvis metodene presentert ovenfor ikke gir de forventede resultatene, bør du oppsøke lege. Nå oppstår spørsmålet – hvilken lege å se med erektil dysfunksjon? En ekspert i slike tilfeller er en urolog. Detaljert diagnostikk vil bli utført, som gjør det mulig å bestemme hvilken form for terapi som skal velges for at pasienten skal gjenvinne full form. I vanskeligere tilfeller kan det være nødvendig å utføre kirurgi for å gjenopprette peniskarene. Urologen kan også velge en form for terapi i form av injeksjoner i penisens hulekropper (injeksjoner).

Erektil dysfunksjon – hvordan kan du forhindre dem?

Erektil dysfunksjon oppstår oftest når blodstrømmen til de hule kroppene i penis er utilstrekkelig. Vi kan ikke beskytte oss mot det direkte, men vi kan handle indirekte. Vi bør begynne med å forbedre livsstilen vår, sikre riktig hvile og ta vare på vår mentale helse. Det vil også være nyttig å gi opp sentralstimulerende midler som sigaretter eller alkohol. Regelmessige undersøkelser anbefales også for å holde kroppen i optimal tilstand. Du bør hele tiden sjekke blodtrykket, testosteronnivået, sukkernivået og kolesterolnivået. Det siste aspektet det er verdt å ta hensyn til er ereksjonspiller. De vil hjelpe oss ikke bare midlertidig å forbedre våre seksuelle funksjoner, men også positivt påvirke vår seksuelle aktivitet i det lange løp.