Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Effektiv aknemedisin – hvilken skal du velge? Hva skal den inneholde?

Effektiv aknemedisin – hvilken skal du velge? Hva skal den inneholde?

Akne påvirker ikke bare ditt sosiale liv og utseende negativt, men også din mentale helse. Det kan ofte senke selvtilliten, så det er verdt å vite hvilke medisiner og kosttilskudd som kan hjelpe oss med å håndtere dette problemet.

Skuteczny lek na trądzik

Et kraftig reseptbelagt aknemiddel – hvilken skal du velge?

De vanligste reseptbelagte aknemedisinene inkluderer antibiotika og retinoider. Antibiotika er den vanligste behandlingen for moderat til alvorlig akne hos ungdom og voksne. De virker ved å bekjempe bakteriene som forårsaker infeksjoner i porene i huden. Disse stoffene kan tas oralt eller påføres direkte på huden.

Over-the-counter akne medisin

Over-the-counter akne medisiner er tilgjengelig i en rekke former, inkludert kremer, lotioner og geler. De påføres direkte på huden. Den aktive ingrediensen i disse legemidlene er vanligvis benzoylperoksid eller salisylsyre.

Benzoylperoksid er en ingrediens i mange reseptfrie produkter som bekjemper akne. Det virker ved å drepe bakterier og redusere betennelse. Den er tilgjengelig i forskjellige styrker, men det er best å starte med en av de lavere prosentene (2,5 %) for å unngå irritasjon til huden din har tilpasset seg behandlingen.

Salisylsyre er en annen ingrediens som aknepreparater inneholder. Den eksfolierer døde hudceller og hjelper til med å løsne hudormer, noe som gjør dem lettere å fjerne ved å vaske dem av med kun vann. Siden salisylsyre ikke er like sterk som benzoylperoksid, kan den være mer egnet for sensitiv hud.

Vi har også reseptfrie akne-piller, det vil si kosttilskudd. De er veldig populære fordi de støtter huden vår på mange nivåer. De gir et tilstrekkelig nivå av hydrering, forhindrer aldring av huden, reduserer overdreven mengde talg som skilles ut av talgkjertlene, eliminerer hudormer og alle ufullkommenheter som dannes på hudens overflate. Eksempler på slike kosttilskudd er:

  • Derminax
  • Premium Collagen 5000
  • Collagen Select
Lek na trądzik bez recepty

Aknemedisiner fra hudlege

De fleste med akne kan få gode resultater ved å bruke reseptfrie produkter som kosttilskudd. Men hvis du har vedvarende akne som ikke reagerer på disse produktene, eller hvis du lider av andre hudsykdommer, som rosacea eller eksem, hvis symptomer forverres over tid, kan det være på tide å oppsøke hudlegen din.

En hudlege kan foreskrive et bredt utvalg av aknemedisiner, inkludert: Antibiotika. De er en viktig del av aknebehandlingen da de dreper bakterier på huden som forårsaker kviser, forhindrer hudsykdommer og er betennelsesdempende og antibakterielle. Det vanligste antibiotikumet som brukes til å behandle akne er tetracyklin. Det kan forårsake bivirkninger som kvalme, oppkast og diaré, og bør kun brukes med legens godkjenning.

Den beste aknesalven – hvilke ingredienser skal du se etter?

Salver beregnet på pleie av aknehud er et svært viktig pleieelement. Ikke bare kosmetologer, men også pasienter vet dette. Det er ikke annerledes når det gjelder tørr, atopisk eller couperose hud.

Teoretisk kan du bruke hvilken som helst kremaktig salve, men det er bedre å velge produkter spesielt utviklet for pleie av problematisk ansiktshud. Produkter av denne typen har et bredt spekter av aktivitet, fra å hemme epidermal rekonstruksjon til å hemme sebumsekresjon. Det viktigste er å forhindre en allergisk reaksjon av epidermis, så det er best å gi opp allergifremkallende kosmetikk og erstatte dem med trygge preparater som inneholder ingredienser som:

  • retinol,
  • AHA- og BHA-syrer
  • niacinamid
  • sink
  • planteekstrakter (f.eks. lakris eller calendula)
  • hyaluronsyre

Så på spørsmål om hva som er den beste reseptfrie aknesalven, kan det bare være ett svar: du kan kjøpe de beste aknesalvene på et apotek. De anbefales av hudleger og brukes på daglig basis i estetisk medisinklinikker.

Najlepsza maść na trądzik

Antibiotisk salve mot akne uten resept

Hvis du ikke er fornøyd med dagens metoder for å bekjempe akne, er det verdt å sjekke om den antibiotiske salven vil være et passende alternativ for deg. Salver laget av spesifikke stoffer kan gi de ønskede effektene og hjelpe i kampen mot det grunnleggende problemet med akne. Før vi strekker oss etter slike midler, er det verdt å sjekke deres handling og detaljert informasjon om hva antibiotikasalver faktisk er.

For mild til moderat akne kan du bruke en antibiotisk salve som erytromycin eller clindamycin for å redusere mengden bakterier på huden og redusere betennelse. Unngå imidlertid bruk av svovelholdige salver, da de kan forverre tilstanden til akne. Pasienter med mer alvorlige former for akne kan bli foreskrevet aktuelle retinoider.

Voksen akne piller

Akne piller er en fin måte å bli kvitt kviser uten de sterke kjemikaliene og kostbare behandlingene. De er også ekstremt allsidige ettersom det er mange typer tilgjengelig for personer med forskjellige hudproblemer og typer. Noen piller kan fjerne mild akne på så lite som to uker og alvorlig akne over en litt lengre periode, men snakk med hudlegen din før du prøver dem, siden innholdet av virkestoff er mye høyere enn i medisiner som brukes til ungdom.