Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Dehydrert hud – Årsaker og symptomer. Hvordan håndtere det?

Dehydrert hud – Årsaker og symptomer. Hvordan håndtere det?

Tørr og dehydrert hud er et problem mange mennesker står overfor. Derfor er det svært viktig at vi raskt er i stand til å identifisere kilden til problemet og være i stand til å bekjempe det effektivt. Se hvordan du ved hjelp av enkle metoder kan ta vare på huden din på kort tid uten store anstrengelser.

Skóra odwodniona

Hvordan ser dehydrert hud ut? Karakteristisk

Dehydrert hud i ansikt og kropp

Dehydrert hud i ansiktet kan vise seg som fine linjer eller rynker rundt øynene og munnen. Kinnene kan virke innsunkne på grunn av tap av fettvev under hudens overflate. Dehydrering kan også gjøre mørke ringer under øynene mer synlige.

På kroppen ser huden tørr og flassende ut. Den kan føles røff eller stram når den blir overstrukket, for eksempel under trening.

Dehydrert hud på bena

Denne typen problemer er spesielt vanlig i vintermånedene. Dette er fordi luften er så kald at kroppen din produserer mer olje enn vanlig. Dette gjør oss mer utsatt for fet hud og tette porer, noe som kan føre til kviser og hudormer. Da kan vi observere tørrhet og stramhet i huden. Du kan føle at huden ikke lenger er fuktet i det hele tatt. I tillegg kan rødhet og peeling vises.

Dehydrert håndhud

Ved første øyekast kan dehydrert hud på hendene virke matt. Det kan også virke anspent og sprengende. Men ser du nærmere på den, vil du legge merke til at den har en røff struktur, med synlige linjer og rynker. I tillegg kan det oppstå lett hevelse.

Dehydrert hud – årsaker

Skóra odwodniona - przyczyny
 1. Soleksponering – Solen er hovedårsaken til for tidlig aldring av huden og misfarging. Det kan også dehydrere huden din hvis du ikke bruker en god solkrem.
 2. Varmtvannsdusj – Varmt vann fjerner de naturlige oljene fra huden og gjør den tørrere.
 3. Tørr luft – Selv om du bor i et fuktig klima, kan du oppleve tørr luft hjemme på grunn av varmesystemer eller sentrale klimaanlegg. Dette kan føre til at huden tørker ut raskt.
 4. Stress – Stressfaktorer som arbeid, skole og andre livshendelser kan forårsake stress i kroppen som også kan dehydrere huden ettersom stress påvirker hormonproduksjonen, noe som kan føre til endringer i oljeproduksjonen. nivå av hudhydrering (dette er grunnen til at kviser vises under påvirkning av stress).
 5. Feil kosthold – påvirker hvordan næringsstoffer tas opp av kroppen.

Genetiske faktorer og alder må også legges til alle disse faktorene.

Tørr og dehydrert hud – forskjeller

De viktigste forskjellene mellom tørr og dehydrert hud er:

 • Tørr hud mangler vann, mens dehydrert hud mangler næringsstoffer.
 • Tørr hud er skjellete og grov, mens dehydrert hud har et ekstra matt utseende.
 • Tørrhet gir rynker, mens dehydrering gjør fine linjer mer synlige.

Hvordan fungerer vannreguleringen i huden?

Huden er organet som kontrollerer vanntap og vekst. Reguleringen av vannhåndtering, som er avgjørende for at huden skal fungere riktig, skjer gjennom to mekanismer: svette og gjennom epidermal vanntap (TEWL).

Svettekjertler er fordelt i hele kroppen og produserer svette som inneholder vann, elektrolytter og andre stoffer. Svette fordamper fra huden og tar varmen med seg. Denne kjølemekanismen bidrar til å holde kroppstemperaturen innenfor et smalt område til tross for svingninger i omgivelsestemperaturen (homeostase).

Hva med dehydrert ansiktshud? Kosmetikk og kremer

Co na odwodniona skórę twarzy

For det første er det viktig å forstå at dehydrert hud er et symptom, ikke en sykdom. Dehydrert hud kan ikke kureres. Den eneste måten å virkelig helbrede det på er å fjerne de underliggende årsakene til tørr hud.

Du kan bruke kosmetikk for å maskere dehydrert hud midlertidig. Noen fuktighetskremer inneholder ingredienser (som glyserin eller hyaluronsyre) som trekker vann fra de dypere lagene av huden til overflatelaget og holder det der, slik at huden ser mer hydrert ut enn den egentlig er. Andre ingredienser hjelper til med å holde vann i hudens overflatelag ved å lage en barriere over det slik at vannet ikke fordamper like raskt.

Så, kan ikke kremer og annen kosmetikk hjelpe oss i det lange løp? Selvfølgelig kan de det, men de må være riktig tilpasset kroppens behov. Som nevnt tidligere, må vi ta vare på kroppen vår, det vil si at vi må gi den de nødvendige næringsstoffene. Vi kan gjøre det med kosttilskudd som:

 • Derminax
 • Collagenics
 • Premium Collagen 5000

Hjemmemidler for dehydrert ansiktshud – dehydrert hudpleie

Hvordan hydrere ansiktshuden?

 1. Drikk vann
 2. Bruk en fuktighetskrem
 3. Spis mer frukt og grønnsaker
 4. Bruk en luftfukter
 5. Bruk eksfolierende skrubber for å fjerne døde hudceller
 6. Bruk kalde våtservietter for å redusere rødhet i huden.

Hjemmemedisiner – masker

 • Eggehvit maske. Eggehviter inneholder protein som kan bidra til å fukte huden. Du kan også bruke denne masken sammen med andre ingredienser som honning eller yoghurt for ekstra fordeler.
 • Melk og honning maske. Melk inneholder melkesyre som hjelper til med å eksfoliere huden samtidig som den fukter den på de dypere nivåene i porene. Den har også antibakterielle egenskaper, noe som gjør den perfekt for behandling av akne. Honning er en annen ingrediens som inneholder antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper som bidrar til å lindre rødhet og irritasjon i ansiktet forårsaket av akne eller eksem.
 • Havregrynbad. Havregryn inneholder kolloidalt havregryn som har vist seg å bidra til å forbedre utseendet til tørr hud ved å redusere kløe og flassing forbundet med eksem.

Hvordan kan jeg forhindre dehydrering av huden?

Her er 4 enkle regler for å forhindre dehydrering av huden:

 1. Ikke vask ansiktet for ofte.
 2. Bruk milde ansiktsrens
 3. Fukt ansiktet ditt regelmessig (minst to ganger om dagen) med en krem ​​basert på hyaluronsyre eller glyserin
 4. Unngå å bruke for mye såpe eller dusjsåpe.