Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Cellulittbehandlinger – hvilken behandling å velge og hvilke resultater kan du forvente?

Cellulittbehandlinger – hvilken behandling å velge og hvilke resultater kan du forvente?

I denne artikkelen vil vi diskutere de forskjellige typene cellulittbehandlinger og hvilken som er best for deg. Vi vil også snakke om mulige bivirkninger av cellulittbehandlinger og hvordan du kan minimere dem. Så enten du leter etter en hjemmebehandling eller avansert cellulittterapi, sjekk ut informasjonen nedenfor.

Zabiegi na cellulit

Hva er mest effektivt for cellulitter – hvilke behandlinger bør du velge?

Cellulitt er et problem som rammer mange mennesker og forårsaker betydelig forlegenhet. Den gode nyheten er at det finnes cellulittbehandlinger som er svært effektive. Det er imidlertid viktig å vite hvordan de påvirker kroppen vår og hvilke resultater som kan forventes etter hver behandling, slik at du kan ta en informert beslutning.

Endermologi

Endermologibehandling er en type undertrykksmassasje der et spesielt hode brukes til å behandle hudsykdommer. Dypere hudlag suges inn, ødelegger svulster og andre lesjoner, reduserer rødhet og forbedrer utseendet til arr. Endermologibehandlinger er kortvarige (mindre enn 10 minutter), ikke-medikamentbaserte, ikke-invasive og har få bivirkninger.

Disse behandlingene brukes oftest for melasma eller aldersflekker, men kan også være nyttige for rosacea, solskader, aknearr, vitiligo (tap av pigmentering på grunn av mangel på melanin), psoriasis vulgaris (alvorlige symptomer på psoriasis), lupus erythematosus ( kronisk autoimmun sykdom som påvirker bindevev), keloiddannelse forårsaket av strålebehandling eller kirurgi som brystforstørrelse eller mastektomisår.

Mesoterapi

Nåle mesoterapi bruker korte nåler for å bryte ned bindevevet rundt cellulittlesjoner og stimulere den naturlige produksjonen av kollagen. Dette reduserer hevelse, blekner farge, reduserer smerte og forbedrer hudens generelle utseende.

Lymfedrenasje – fjerning av cellulitt ved massasje

Lymfedrenasje er en type massasje som bruker slag og trykk for å flytte lymfen gjennom kroppen, og hjelper til med å eliminere giftstoffer og avfall. Denne behandlingen brukes ofte til å behandle cellulitter da den hjelper til med å omfordele fett og oljer fra cellulittområdet.

Kryolipolyse

Cryolipolysis er en ikke-kirurgisk cellulittbehandling som bruker lave temperaturer for å ødelegge fettceller under hudens overflate

Cellulipolyse

Cellulipolyse er en ikke-invasiv prosedyre som bruker lavfrekvente strømmer for å bryte ned cellulittceller i huden.

Ultralyd

Ultralydenergien bryter ned klumpene, slik at de kan spre seg over tid. Ultralyd kan brukes på mange forskjellige områder av kroppen, inkludert ansikt, nakke, bryst og mage. De brukes også ofte til kosmetiske formål, som å redusere rynker eller forbedre arr.

Karboksyterapi

Karboksyterapibehandlinger utføres vanligvis ved bruk av en blanding av varme og CO2, som utvider blodårene og øker den lokale blodstrømmen. Det skilles deretter ut naturlig fra kroppen.

zabieg na cellulit na udach

Behandlinger for cellulitter hjemme

Cellulitt kan være frustrerende, men det er mange behandlinger du kan gjøre hjemme for å bli kvitt det. En av slike behandlinger er massasje.

Oljemassasje

Massasjeolje eller gel påført huden før du masserer den inn i cellulittområdet vil bidra til å fjerne fett og bindevev, og redusere synligheten.

Varmtvannsbad

Varmtvannsbad har også en gunstig effekt på cellulitter da de øker sirkulasjonen og fukter hudcellene. Dette bidrar til å redusere rynker og elastisitet i dermislaget, noe som kan forbedre utseendet til cellulitter.

Effektive behandlinger for cellulitter – Kinesisk koppmassasje.

Massasjen utføres med gummikopper som fester seg til huden. Undertrykket forårsaket av å suge inn huden med en kopp hjelper lymfestrømmen, noe som reduserer hevelse og cellulitter. I tillegg øker det blodsirkulasjonen, noe som gir bedre oksygenering og metabolisme av hudceller og underhud.

Hvilken rumpecellulittbehandling bør du velge?

zabieg na cellulit na pośladkach

Det finnes mange forskjellige behandlinger for cellulitter, inkludert kryoterapi (hvor huden er frossen), radiofrekvensablasjon (RFA), laserterapi og ulike typer massasje.

Samlet sett vil behandlingen som passer best for dine individuelle behov avhenge av alvorlighetsgraden av cellulitter, dens størrelse og om det er andre medisinske problemer. Imidlertid kan alle disse behandlingene resultere i en viss forbedring i utseendet til cellulitter. Noen pasienter opplever radikale resultater etter bare én behandling, mens andre krever flere økter. Alt avhenger av våre individuelle predisposisjoner.

Fjerning av cellulitt – pris

Det er ikke noe definitivt svar på dette spørsmålet, fordi prisene på cellulittbehandlinger kan variere betydelig avhengig av kvaliteten på tjenestene som tilbys. Husk imidlertid at når du velger en behandling, kan vi ikke bare ta hensyn til prisen – det viktigste er alltid kvaliteten på tjenesten.

Cellulittbehandlinger – effekter

Noen cellulittbehandlinger fokuserer på å trekke ut giftstoffer fra disse avleiringene ved hjelp av varme eller laser, som igjen reduserer betennelse og forbedrer sirkulasjonen. Dette resulterer vanligvis i jevnere hud med mindre merkbare cellulittflekker.

Andre metoder inkluderer å injisere filler i problemområder samt påføring av aktuelle kremer eller lotioner som virker for å fukte huden. Ofte krever disse behandlingene flere økter over en periode på uker eller måneder for best resultat. Selv om ingen behandling kan garantere 100 % suksess, kan følge et sunt kosthold og livsstil sammen med vanlige cellulittbehandlinger hjelpe deg med å nå dine mål raskere enn du forventer.

Avansert cellulitt – behandling

Avansert cellulitter behandles med en kombinasjon av legemidler, injeksjoner og kosttilskudd. Medisiner som vanligvis brukes til å behandle cellulitter inkluderer adapalen (som er tilgjengelig i resepten i krem- eller gelform), arbutin (et derivat av bjørnebær som finnes i mange hudpleieprodukter), azelainsyre (tilgjengelig som krem ​​eller gel), laktose , melasmaterapi og aktuelle behandlinger som kryoterapi.

Injeksjonene bruker vanligvis hyaluronsyre for å fremme absorpsjonen av andre medikamenter i det hudlaget der de kan fungere best. Aktuelle behandlinger som påføres direkte på det berørte området bruker vanligvis hydrokinon i kombinasjon med ultrafiolett lys for å drepe Pilioderma Marseilii-sporer og melanocytter mens de behandler tegn på betennelse som rødhet og tårer.

Hele behandlingsprosessen fullføres med kosttilskudd basert på naturlige ingredienser. Eksempler på slike kosttilskudd inkluderer:

Selv om det ikke er noen «mirakel»-løsning for å behandle avansert cellulitter – hver person krever en unik tilnærming basert på sine egne spesifikke symptomer – kan disse typene komplementære terapier hjelpe deg med å oppnå en viss grad av forbedring.